Het Visby van Pippi Langkous in beeld

Met onze fotoserie “in beeld” tonen we foto’s van 5 plekken die iemand als eerste te binnen schieten als een plaatsnaam of land wordt genoemd. Ditmaal 5 foto’s van plekken die het eerst in me opkomen als ik aan het Zweedse Visby denk. Visby in beeld geeft de prachtige middeleeuwse stad en decor van de tv serie Pippi Langkous weer.

Het middeleeuwse Visby in beeld

Tijdens onze roadtrip door Zuiden van Zweden en het eiland Gotland verbleven we enkele dagen in het prachtige Visby. Visby is een stad met een roerige geschiedenis en werd in het verleden bewoond door piraten en geteisterd door de pest. De meeste mensen zal de plaatsnaam niets zeggen, maar de beelden kunnen je behoorlijk bekend voorkomen. Visby was namelijk het decor van de populaire tv serie Pippi Langkous. Tegenwoordig is Visby een prachtig stadje en biedt het op veel plekken één en ander aan gezelligheid. De foto’s zijn voor mij een persoonlijke herinnering aan de stad en hierdoor kan ik haast bij elke foto wel een een verhaal vertellen. Omdat een foto meer zegt dan duizend woorden, laten we de foto’s van het fleurige Visby in beeld voor zichzelf spreken.

Visby vakwerkhuis

Typische vakwerkhuisjes in de stad

Visby kerk

De prachtige kerk van Visby

Visby straat

Straat waar agenten Kling en Klang achter Pippi aan zaten

Visby stadsmuur

De goed behouden oude stadsmuur

Het prachtige centrum tijdens zonsondergang

Ben je net als wij ook een fervent reiziger, fotografeer je veel op reis en heb je een fotoserie die je met ons zou willen delen? Stuur dan jouw fotoserie naar info et traveljunks punt nl of stuur ons een berichtje via het contactformulier op deze site.