Stockholm

Globe Skyview, spectaculair uitzicht over Stockholm

Stockholm staat bekend als uiterst fotogeniek en biedt met de Globe Skyview sinds een tijdje een nieuwe manier om de stad te bewonderen. De Ericsson Globe is één van Stockholm’s bekendste gebouwen en springt al vanaf verre afstand in het oog. Vanaf 2010 hebben bezoekers de mogelijkheid om vanaf de buitenkant vanuit vogelperspectief een kijkje over de stad te nemen.

Stockholm’s Globe Skyview

Sinds de voltooing van de bouw in 1989 wordt de Globe als multi inzetbaar gebouw gebruikt. Dit grootste sferisch gebouw ter wereld heeft een capaciteit van maximaal 16.000 bezoekers. Omdat de Globe vanuit bijna elk uitzichtpunt in de stad te zien is, is Stockholm onlosmakelijk met het silhouet verbonden. Loop vanaf Gamla Stan de trendy Götgatan af en zie de Globe voor je oprijzen. Het gebouw lijkt alsmaar groter te worden.

Globe Skyview

uitzicht

Spectaculair uitzicht

De Globe Skyview is sinds 2010 voor bezoekers geopend. Waar je vroeger het gebouw alleen vanbinnen kon bezichtigen, kan het nu ook vanaf de buitenzijden. Vanaf de begane grond kun je bij de ticketbox in één van de twee transparante bollen over rails naar de top van de Globe. Omdat de capsule geheel transparant is, is de beleving maximaal. Naarmate de capsule naar boven gaat, wordt het uitzicht spectaculairder. Zodra je boven de omliggende gebouwen uitkomt wordt het uitzicht steeds beter. Vanaf de top heb je een prachtig 360 graden uitzicht over Stockholm en omgeving.

capsule

panorama

Info bezoekers

Tickets voor Stockholm’s Globe Skyview kun je online bij Globe Arenas voor een bepaald tijdstip reserveren. Vooraf ter plekke bij de counter kan ook, maar of er voor dat moment plek is, is onzeker. De capsules vertrekken om de 10 minuten en de rit neemt in totaal zo’n 30 minuten in beslag. Wellicht is de Globe Skyview de manier om Stockholm een keer vanuit een ander perspectief te zien. Wij hebben van onze rit naar de top genoten en kunnen deze bijzondere tour van harte aanbevelen.

stad

constructie

Kijk hier voor meer Zweden reisinspiratie!