Fotoalbum: Zweden roadtrip 2021

Dat Zweden een geweldige bestemming voor een roadtrip is weten de meeste reizigers al lang. Toch zijn velen alleen bekend met de toeristische highlights en missen ze hierdoor veel hoogtepunten die dit Scandinavische land te bieden heeft. Met eigen vervoer, als auto, motor of camper, is Zweden het best te ontdekken. Op eigen tempo de eindeloos prachtige gebieden doorkruisen en van al het moois genieten. Daar lijkt deze bestemming voor te zijn gemaakt.

Zweden Roadtrip door het zuiden in beeld

Ondanks dat ik Zweden al vaak mocht bezoeken, had de reis dit maal weer veel nieuws voor me in petto. Ook het jaargetijde, namelijk de herfst, was voor mij een onbekende periode. Het weer viel reuze mee en op enkele dagen na was de hele roadtrip door Zweden voorzien van goed weer. Het grote voordeel van reizen door Zweden in de herfst zijn de enorme hoeveelheden aan kleuren. De bossen lijken bijna met elkaar te wedijveren over wie de meest fraaie kleuren kan tonen. Rood, groen, geel en oranje voeren de boventoon in de Zweedse natuur in het najaar. Een lust voor het oog en een paradijs voor natuurfotografen.

Roadtrip door de kleurrijke landschappen van Zweden

Onze route liep van Malmö langs de westkust naar Göteborg, vanwaar de oversteek werd gemaakt naar Stockholm. Vanuit Stockholm werd de route vervolgd naar Kalmar en Öland, vanwaar we verder gingen naar het prachtige bossen- en merengebied van Småland, Åsnen, om de trip te eindigen in het mooie Skåne län, de zuidelijkste provincie van Zweden. Al met al een flinke trip en een grote hoeveelheid fijne herinneringen. Mocht je niet bekend zijn met Zweden, of ben je alleen vertrouwd met de toeristische highlights, dan zal dit fotoalbum je zeker motiveren ook zo’n geweldige trip door deze prachtige Scandinavische bestemming te maken.


Check ook de overige reisinspiratie voor Zweden!

Lees ook onze blog over een roadtrip door het Zweedse Skåne Lan.

Fotoalbum Zweden roadtrip