Zweden

Djurgården, recreatief hoogtepunt van Stockholm

Dat de Zweedse hoofdstad Stockholm een perfecte stad voor een city trip is, is algemeen bekend. Stockholm is veelzijdig en kent een grote diversiteit aan bezienswaardigheden. Als er een bezienswaardigheid is die je niet mag missen tijdens een bezoek aan deze prachtige stad, dan is dat het eiland Djurgården wel.

Djurgården in de Zweedse hoofdstad

Djurgården is een verzameling van toeristische hot spots en must sees. Toch is het eiland niet alleen geliefd bij toeristen, want de inwoners van de Zweedse hoofdstad bezoeken het eiland ook maar al te graag. Wat er op Djurgården allemaal te zien is hebben we voor je op een rijtje gezet:

Skansen

Dit park blijft ook na veel bezoeken onze favoriet van het eiland. Het is een kruising tussen een openluchtmuseum en een dierenpark, maar dan op een typische Zweedse manier. Het park staat vol met oude gebouwen uit alle regionen van het land. De kleurrijke gebouwen geven een goed beeld van het vroegere Zweden en diverse ambachten worden er live uitgevoerd. Dieper in het park zijn diverse inheemse dieren te bewonderen, waarvan de elanden, rendieren, beren en wolven de grote favorieten bij de bezoekers zijn. Ga overigens niet weg zonder de heerlijke köttbullar te hebben geproefd in het restaurant op de heuveltop!

Zweedse hoofdstad

Vasa Museum

Een groot museum gewijd aan een oorlogsschip uit het verleden van Zweden. De waarheid is een beetje een sneu verhaal, want dit grote oorlogsschip zonk al voordat het ook maar één schot loste. Toch is het museum zeer de moeite waard, want niet alleen het schip is goed behouden gebleven, maar ook de inhoud blijkt in een perfecte conditie te verkeren. Het schip is zeer indrukwekkend en de rijke collectie vertoont een uitstekend beeld van het leven op het zeventiende-eeuwse schip.

Museum

Gröna Lund

Het vanuit het oude centrum al zichtbare lunapark is een welkome afwisseling voor bezoekers die even iets anders dan cultuur en geschiedenis willen beleven. Gröna Lund is gebouwd op de zuid-west-hoek van het eiland en lijkt op veel plekken boven het water te hangen. Buiten de typische kermistenten en eetkraampjes kun je hier genieten van de meest spectaculaire attracties. Je hebt keus uit diverse achtbanen, schietstoelen en draaimolens, maar ook kleiner vertier is volop aanwezig.

Zweedse Hoofdstad tivoli

ABBA the museum

Deze wereldberoemde band spreekt enorm tot de verbeelding vanwege haar successen. Of je wel of niet van de muziek houdt, een bezoek aan dit museum is een leuke afwisseling tijdens een rondgang over het eiland. Het wat klein aandoend museum valt in het niet vergeleken met de grootte die ABBA in de muziekwereld heeft. Steek je hoofd door één van de gaten van de talloze foto-displays en maak een bandfoto met jouw hoofd, of koop één van de gekke souvenirtjes. Hier mag je niet aan voorbij gaan 🙂

Zweedse hoofdstad Stockholm

Aquarium

Diverse inheemse planten en dieren van de Zweedse onderwaterwereld zijn hier te bewonderen. Het kleinschalige aquarium is vooral voor de kleine bezoekers van Djurgården, want het is in de eerste plaats zeer leerzaam. Van kleine kruipdiertjes van de moerassen uit het noorden tot grote vissen uit rivieren en de Baltische Zee. Alles wat de onderwaterwereld van Zweden te bieden heeft komt in dit aquarium uitgebreid aan bod. Vergeet niet een lekker bakje koffie op het terras te nemen, al is het alleen maar voor het fraaie uitzicht op de stad.

Djurgarden

Nordiska museum

Het in de negentiende eeuw gebouwde museum kan je tijdens een bezoek aan Djurgården niet ontgaan. Dit prachtige gebouw herbergt een collectie die de cultuurgeschiedenis van Zweden vertelt. Het museum herbergt verder diverse werken van Zweedse kunstenaars en designers. Ben je geen liefhebber van musea, dan geniet gewoon van het indrukwekkende gebouw.

Nordiska

Dat de Zweedse hoofdstad Stockholm één van onze favorieten is steken we niet onder stoelen of banken. Dat Djurgården verkennen bij een bezoek aan de Zweedse hoofdstad hoort staat voor ons buiten kijf. Het eiland is zeer toegankelijk, want het is per boot, tram of gewoon te voet gemakkelijk bereikbaar vanuit het centrum van de stad.

Ben je van plan de Zweedse hoofdstad te bezoeken, check dan de beste aanbiedingen van hotels en guesthouses in Stockholm.