De Raukar van Fårö

Ten noorden van het domein van Pippi Langkous, het in de Oostzee gelegen eiland Gotland, ligt het prachtige Fårö. De naam Fårö betekent letterlijk “land van varende mensen”  en doet ondanks haar ongeveer 600 inwoners nogal desolaat aan.

Het hoogtepunt van Fårö

Fårö is te bereiken met een veerpondje, dat vanaf Gotland over de smalle zeestraat Fårösund vaart. Het eiland kent twee wegen, welke je eenvoudig naar de beroemde Rauken aan de kust voeren. Al rondrijdend zie je op het eiland typische Zweedse huizen, boerderijen en windmolens, omringd door stukken bos en ruige open vlakten.

Mythische figuren

Het hoogtepunt van het eiland is het natuurgebied “Raukar te Langhammars”. De Raukar staan letterlijk als rotsen in de branding en zijn op diverse punten langs de kustlijn te bewonderen. Je kunt makkelijk lopend over het strand alle Raukar bezichtigen, want het gebied is niet zo heel groot en ze staan redelijk dicht bij elkaar. De rotsen lijken wel een stel mythische figuren uit de tijd van de Vikingen. Dit beeld wordt nog meer benadrukt door een stel kleine houten vissershuisjes aan het begin van het strand.

Toerisme

In de zomermaanden wordt Fårö goed bezocht door voornamelijk Zweedse toeristen. Deze komen vooral op de zandstranden op het eiland af, waarvan Sudersand het populairst is. Tijdens de zomerperiode vindt je ook diverse winkels, restaurants en overnachtings- en uitgaansgelegenheden op het eiland. Ga je, zoals wij, buiten die periode, neem dan tijdens een bezoek genoeg eten en drinken meer voor de tijd die je er doorbrengt, want er is tijdens de rest van het jaar weinig te doen op het eiland.

Omdat een foto meer zegt dan duizend woorden, hebben we onze mooiste voor je geselecteerd!

Faro Oversteek

Faro Molen

Faro Raukar

Faro Vissershuisjes

Faro Rotslijn

Wil je de Raukar van Fårö bezoeken, dan kan dat het best vanaf Gotland. Kijk hier voor de beste hotels op Gotland of kijk voor de beste guesthouses op Fårö .