panorama

Seoul citytrip: ontdek de hoofdstad van Zuid-Korea

Misschien niet een heel voor de hand liggende bestemming voor een citytrip, Seoul, de hoofdstad van Zuid-Korea. Een lange vlucht naar bijvoorbeeld Australië onderbreken met een stopover voor een Seoul citytrip is best een goed idee, en zeker als je dan ook nog een nieuwe stad kunt ontdekken. Er is in deze stad zoveel te ontdekken dat je hier ook een week kunt verblijven.

Tips voor een geslaagde Seoul citytrip

Seoul is een moderne Aziatische metropool met bijna 10 miljoen inwoners en ligt in het noordwesten van Zuid-Korea aan de Han rivier. Ongeveer 55 km naar het noorden ligt de grens met Noord-Korea.

Seoul ontdekken

Seoul heeft een uitgebreid metronetwerk waardoor je razendsnel naar de verschillende bezienswaardigheden kunt reizen, handig als je niet zoveel tijd hebt of als je in mijn geval de winterse kou even wil ontsnappen. Ook onder de grond gaat het stadsleven trouwens gewoon door, winkels en restaurantjes zijn er overal te vinden.

uitzicht

Gyeongbokgung palace complex

Het Gyeongbokgung palace complex is een druk bezochte bezienswaardigheid. Dit paleis complex dateert uit 1395 en heeft een uitgebreide geschiedenis. Op het grote plein voor de ingang maken Zuid-Koreaanse toeristen graag foto’s in traditionele kleding die je hier in de omgeving kunt huren. Bij de hoofdpoort kun je de wisseling van de wachters in kleurrijke kleding kun je hier 5 keer per dag bewonderen tussen 11 en 15 uur.

tempelcomplex

Myeong dong

Myeong dong is een wijk in Seoul waar het vooral draait om beauty shoppen (zuid Koreaanse beauty producten zijn zeer populair). Denk aan heel veel neon reclame, K Pop muziek die uit luidsprekers schalt en winkeliers die samples uitdelen. En ’s avonds komen de kraampjes tevoorschijn waar gebarbecued wordt, de drukke straten zijn dan gevuld met etensgeuren. Natuurlijk zijn er ook genoeg restaurantjes waar je binnen kunt barbecueën. Bekende Koreaanse gerechten met exotische namen als Bibimbap, Bulgogi en Kimchi kun je hier in ieder restaurant eten.

shoppen

Bukchon hanok village

In Bukchon hanok village staan ongeveer 900 traditionele Hanok huizen. Je kunt hier ronddwalen in de kleine straatjes en thee drinken bij een familie thuis. Herkenbaar aan de schoenen die buiten voor de deur staan. Binnen op de houten verwarmde vloer kun je genieten van gemberthee. Veel Koreaanse bezoekers maken hier selfies in klederdracht met op de achtergrond de hypermoderne skyline van Seoul.

Seoul city

N Seoul Tower

De N Seoul Tower in Namsan park is een echte eye catcher. Je kunt gemakkelijk naar boven met een kabelbaan, hiken kan ook natuurlijk. Bovenop de toren heb je een 360 graden uitzicht over de enorme stad. Aan het einde van de dag kun je mooi de zonsondergang bewonderen.

Seoul citytrip

Cheonggyecheon

Op de dag van vertrek bezoek ik nog Cheonggyecheon. Een populaire plek onder Seoul inwoners. Een voormalige snelweg is omgetoverd naar een rivier van bijna 6 km. Langs en in de rivier zijn wandelpaden, bruggen en watervalletjes aangelegd. Ik probeer me voor te stellen hoe het er hier in de zomer uit zal zien. Zomers in Seoul zijn namelijk behoorlijk warm. Een super locatie om een warme dag door te brengen.

stedentrip

Meer Seoul citytrip

Als je wat meer tijd hebt kun je ook met een dagtour het grensgebied tussen Noord- en Zuid-Korea bezoeken. Ook zijn er nog meer interessante wijken zoals Gangnam (bekend van de hit Gangnam style), dit is vooral het uitgaansgebied, en Hongdae, dit is een hippe wijk waar je veel jongeren tegenkomt.

Na drie dagen sta ik weer op Incheon international airport. Seoul is een zeer veelzijdige stad waar het leven 24/7 doorgaat. Hier ben je niet snel uitgekeken. En natuurlijk kun je na deze citytrip ook nog gaan reizen in Zuid-Korea.

Heb jij ook zin in een leuke Seoul citytrip en zoek je een geschikte slaapplek? Kijk dan hier voor de beste hotel aanbiedingen in Seoul! Kijk hier voor meer Zuid-Korea reisinspiratie.