Tafelberg

4x actief in Kaapstad

Deze week brengen we een bezoek aan het Zuid-Afrikaanse Kaapstad, ook wel Moederstad genoemd. Met haar stranden en de relaxte sfeer is het een fijne omgeving om even helemaal tot rust te komen. Maar deze keer zoeken we juist de activiteiten in en rondom de stad op. Lees hier daarom vier tips om Kaapstad op een actieve manier te leren kennen.

Het Zuid-Afrikaanse Kaapstad

Fietsend langs de verschillende townships

Om de cultuur en de geschiedenis van Zuid-Afrika beter te leren kennen, mag een bezoek aan een zogeheten township zeker niet ontbreken. Een township is een woonwijk aan de rand van de stad waar de donkere bevolking leeft. In de tijd van de apartheid zijn deze woongebieden ontstaan, maar tegenwoordig doet de regering er veel aan om de leefomstandigheden van deze groepen te verbeteren. Dit wordt onder andere gedaan middels community projecten, zoals plekken waar kinderen worden opgevangen of waar ze worden geschoold. Bezoek een of meerdere wijken tijdens een fietstour, zodat je je gemakkelijk kan verplaatsen. Zo maak je op een bijzondere wijze kennis met de lokale bewoners en misschien nodigen ze je ook nog even uit om gezellig mee te braaien, het Zuid-Afrikaanse woord voor barbecueën.

Zuid-Afrikaanse

De gevangenis in op Robbeneiland

Van Robbeneiland heb je misschien al eens gehoord, omdat Nelson Mandela hier voor jaren gevangen werd gehouden. De gevangenis staat er nog steeds, maar is niet meer in gebruik. Vanaf 1999 staat het eiland op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en toeristen mogen nu ook de gevangenis in. En het bijzondere hieraan? Je krijgt een rondleiding van een, jawel, ex-gevangene! Hij kan je daarom écht vertellen hoe het was om hier opgesloten te zitten en hij beantwoord al je vragen met veel plezier. Als je daarna moe bent geworden van de indrukken, is het tijd om met de boot terug te keren naar het vasteland.

Kaapstad

Met een wijntram door een vallei

Deze excursie is misschien niet zo actief als de andere in dit lijstje, maar het is zeker een gave ervaring. Met een wijntram rijd je door een vallei nabij Kaapstad en tijdens de rit bekijk je verschillende wijngaarden. Natuurlijk stop je af en toe om te proeven van Zuid-Afrika’s beste wijnen en je smult daarbij van verschillende hapjes. In totaal zijn er acht stops, maar om niet in tijdnood te komen kun je maar zes stops maken. Toch is dit meer dan genoeg om lekker rozig te worden!

Wijn

Tafelberg beklimmen

De Tafelberg is misschien wel de bekendste bezienswaardigheid van Kaapstad. Zoals de naam al doet vermoeden ziet de berg – dankzij de platte bovenkant – eruit als een tafel. Voor een actieve afsluiting van je verblijf in Kaapstad loop je naar de top van de berg. No worries, ook beginnende wandelaars zijn in staat omhoog te lopen, want er zijn verschillende routes. Deze variëren van makkelijk naar iets moeilijker. En voor degenen die écht niet van hiken houden of gewoon slecht te been zijn, is er altijd nog een kabelbaan. Binnen vijf minuten ben je boven en geniet je alsnog van het uitzicht over Moederstad.

Afrika

Natuurlijk kun je nog veel meer activiteiten in en rondom Kaapstad doen. Een ding is zeker: aan een verblijf van twee dagen heb je lang niet genoeg.

Deze tips zijn afkomstig van de specialisten van Travel Smart. Het team van Smart Zuid-Afrika heeft zelf door het land gereisd en kan je dus uit eigen ervaring adviseren.

Klik hier voor meer reisinspiratie voor Zuid-Afrika!

Check hier voor meer informatie over reizen in Afrika!