Tafelberg

5 heerlijke droomstranden in Kaapstad

Kaapstad: de plek in Zuid-Afrika waar de modellen overwinteren, waar de hotte surfer dudes je van alle kanten voorbij wandelen en waar je de stranden deelt met pinguïns. Pinguïns? Yes, pinguïns! Daarom behoren de stranden bij de absolute highlights van deze stad, het bruisende Kaapstad van Zuid-Afrika.

Kaapstad’s droomstranden

Veelzijdigheid is een uitdrukking die perfect past bij Kaapstad. De stad is gezellig, heeft een mooie omgeving en heeft een prachtige kustlijn. Ook strandliefhebbers komen hier goed aan hun trekken, want er is volop keus uit mooie stranden. Nieuwsgierig geworden? Dit zijn de vijf lekkerste stranden om bij weg te dromen in Kaapstad, Zuid-Afrika.

#1 Clifton Beach

Wil je naar het strand in Kaapstad en je gaat naar ‘Clifton Beach’, let dan goed op dat je op het ‘juiste’ strand terechtkomt! Je moet namelijk kiezen: Clifton Beach #1 staat bekend als hét strand waar de locals chillen. Clifton #2? Daar hangen de modellen rond. Numero 3 is ‘Gay Minded Beach’. En wil je een privé strandje in Kaapstad, leg dan lekker je handdoek neer op Clifton #4.

beach

#2 Muizenberg

Dit strand is perfect om je surfskills te oefenen, voordat je je meet aan Cape Town’s Finest. Huur een surfboard, grijp een wetsuit en op weg naar je eerste golf kleed je om in deze kleurrijke strandhutjes

Afrika

#3 Llandudno Beach

Maak een korte roadtrip naar het mooiste strand van Kaapstad: ‘Llandudno Beach’! Je kan hier chillen, surfen, body boarden of gewoon ultiem genieten van je vakantie op dit heerlijke strand.

Capetown

#4 Camps Bay

Dit strand moet je echt met eigen ogen zien! De locals noemen Camps Bay ook wel het ‘Miami’ van Zuid-Afrika. En als je daar rondloopt snap je meteen waarom, de promenade is gevuld met palmbomen en de wegen met rode ferrari’s, de stranden zijn prachtig en de mensen ook. Check it out!

Camps

#5 Boulders Beach, Simon’s Town.

Het is 36 graden, je legt je handdoek neer op het strand, smeert je even goed in tegen de zon. Je gaat liggen en doet je ogen dicht, totdat je opeens iets over je handdoek voelt lopen. Je doet je ogen open en je bent omringt door allemaal Pinguïns! Dit overkomt je als je op het strand gaat liggen bij Boulders Beach in Simon’s Town. Niks aan de hand. “Just smile and wave boys, smile and wave.”

Pinguin

Ben jij van plan om een bezoek te brengen aan deze veelzijdige, hippe Zuid-Afrikaanse stad? Kijk dan hier voor de beste hotels en guesthouses van Kaapstad en geniet maximaal van deze fantastische bestemming!

Klik hier voor meer reisinspiratie voor Zuid-Afrika!

Check hier voor meer informatie over reizen in Afrika!