Zuid-Afrika

Zuid-Afrika behoort tot de meest populaire reisbestemmingen van Afrika. Naast de prachtige natuur en wildparken en diverse culturele schatten heeft Zuid-Afrika nog veel meer te bieden. Deze Afrikaanse parel heeft met Kaapstad een van de hipste steden van het hele continent en weet elke strandliefhebber met gemak te bekoren. Deze reisbestemming is zeer afwisselend en lijkt voor reizigers te zijn gemaakt. Zuid-Afrika is het land van prachtige oude culturen, maar ook een met een roerige geschiedenis. Zuid-Afrika is een land van uitersten en weet met gemak elke reiziger te bekoren!

WELKOM IN REISLAND ZUID-AFRIKA!

Zuid-Afrika is dé bestemming voor reizigers die van een afwisselende reis houden. Naast de bekende steden Kaapstad en Johannesburg heeft het een keur aan authentieke plaatsjes te bieden. Het land ontdekken is goed mogelijk met een georganiseerde rondreis, maar is zeker ook goed op eigen houtje te bereizen. Waarschijnlijk spreekt de fijne combinatie van leuke steden, fotogenieke kustlijnen en stranden en de wereldberoemde natuurparken je aan. Wellicht is roadtrippen met auto, 4×4 of camper jouw manier om de mooie natuur en cultuur van deze reisbestemming te ontdekken. Mocht je budget deze manier van reizen niet toelaten, dan is een georganiseerde groepsreis misschien een goede optie voor je. Hoe je ook reist, Zuid-Afrika zal je met zekerheid weten te bekoren!

Afrika National Park Kaapstad

REISINFORMATIE

Zuid-Afrika is zeer populair bij reizigers en natuurliefhebbers, maar ook bij gepensioneerden, die er graag mogen overwinteren. Zuid-Afrika heeft de reiziger veel te bieden, waaronder de bijzondere natuur in de vele wildparken, zoals het beroemde Krugerpark en de mooie parken als Hluhluwe en St. Lucia. Bezoek de indrukwekkende Drakensbergen en het minder bekende Oostkaap. Ga enkele nachten logeren in een wildpark, waar je de mogelijkheid hebt om in aanraking te komen met de geweldige natuur van dit prachtige land. Ook het spotten van walvissen of witte haaien behoort tot de mogelijkheden. Bezoek de geweldige stad Kaapstad en geniet van het uitzicht op de beroemde Tafelberg. Voor reizigers die van plan zijn deze veelzijdige bestemming te bezoeken hebben we de meest belangrijke informatie op een rijtje gezet.

REISTIJD & KLIMAAT

Omdat het land in het zuiden van het Afrikaanse continent ligt, is het voor reizigers het hele jaar door goed te bezoeken. Het land heeft diverse klimaatzones. Waar het noorden, westen en grote stukken van het centrale deel van Zuid-Afrika te maken hebben met relatief warme klimaatzones, kan het in hoger gelegen gebieden en in het zuiden periodiek onverwacht koel zijn. Let er met plannen op dat Zuid-Afrika tegenovergesteld qua seizoenen is dan Europa, dus tijdens onze winter is het zomer in het zuiden van Afrika.

GEZONDHEID

Voor Zuid-Afrika gelden dezelfde regels m.b.t. hygiëne als in de meeste andere Afrikaanse reislanden. Let onder andere op wat en waar je gaat eten of wat en waaruit je drinkt. Vooral het eten op straat is hier voor reizigers met een gevoelige maag zeer af te raden, want een ontstemde maag is het laatste wat je tijdens het reizen kunt gebruiken. Raadpleeg voor vertrek naar Zuid-Afrika ook je huisarts of plaatselijke GGD, voor de eventueel benodigde inentingen en voorzorgsmaatregelen.

VISUMPLICHT ZUID-AFRIKA

Reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit hoeven voor een reis van minder dan 90 dagen geen visum voor Zuid-Afrika aan te vragen. Wil je langer dan 90 dagen blijven, dan moet je binnen 60 dagen na aankomst bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken ter plekke toestemming aanvragen. Wanneer je van plan bent naar Zuid-Afrika af te reizen, en meer vragen m.b.t. je visum hebt, dan kun je ook bij de Ambassade van Zuid-Afrika in Den Haag informeren.

AFSTANDEN ZUID-AFRIKA

Mocht je voor de eerste keer gaan roadtrippen door de Zuid-Afrikaanse binnenlanden, dan zou je je tijdens het plannen van de route wel eens enorm kunnen verkijken op de grote afstanden. Op de kaart lijkt de planning makkelijk haalbaar, maar in het echt blijken de afstanden vele malen groter te zijn. Naast de grote afstanden in de binnenlanden zorgt de kwaliteit van de wegen in de Outback (onverhard en piste) soms ook voor langere reistijden. Maak voor een goede inschatting van je route gebruik van Google Maps, maar tel er om zeker te zijn van de haalbaarheid de helft aan tijd bij op, naast de door de routeplanner aangegeven tijden. Niets is zo vervelend tijdens een reis dan je haasten!

NATIONAL PARKS ZUID-AFRIKA

De Zuid-Afrikaanse nationale parken zijn met hun unieke natuur wereldberoemd en voor veel bezoekers dé reden om dit prachtige land te bezoeken. Informeer je vooraf goed over de vele natuurgebieden, zodat je de juiste parken voor je reis op de planning hebt staan. Je dient er als reiziger natuurlijk ook rekening mee te houden dat de parken beschermd gebied zijn en dat je je aan de regels moet houden m.b.t. de wilde dieren. Het best leer je een park kennen door het te ontdekken met een officiële gids. Deze kent het park op zijn duimpje en weet je het maximale aantal aan dieren te laten zien. Kijk voor meer info op de officiële site van de Zuid-Afrikaanse nationale parken.

VOORBEREIDING ROADTRIP

Voor ons is het maken van een roadtrip door Zuid-Afrika dé manier om het land goed te leren kennen. Voor roadtrippen gelden overal in afgelegen en onherbergzame gebieden op de wereld dezelfde regels. Zorg dat je met een geschikt voertuig op reis gaat en dat je een uitgebreide en deugdelijke uitrusting hebt. Neem tijdens een roadtrip door de onherbergzame gebieden geen onnodige risico’s, dus neem altijd voldoende water en proviand mee op reis en zorg dat je altijd de brandstoftank maximaal vol hebt. Tankstations kunnen schaars zijn in de Afrikaanse binnenlanden. Let er ook op dat je in veel delen van de Zuid-Afrikaanse binnenlanden geen bereik hebt met je telefoon.

Kruger Park Zuid-Afrika

CIJFERS & FEITEN

– Hoofdstad: Pretoria – Oppervlakte: 1.221.037 km² – Munteenheid: Rand (ZAR) – Netspanning: 220 – 240V – Stopcontact: Type D, M & N

VLIEGTICKETS

Tix.nlVliegwinkel.nlQatar AirwaysKLMWorld Ticket Center

TOP 5 REISAANBIEDERS

Riksja TravelNRV Verre RondreizenSNP NatuurreizenTenzing TravelFOX.nl

© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden