Bergen

Must sees en must do’s van het Vietnamese Dalat

Het Vietnamese Dalat, de stad van duizend naaldbomen, is één van de toeristische highlights van dit Zuidoost-Aziatische land. De in het zuiden van het centrale hoogland gelegen stad, is geliefd bij reizigers en liefhebbers van outdoor-sporten. Dalat is een stad met een eigen karakter en zou je tijdens een rondreis door Vietnam niet mogen overslaan.

Op avontuur in het Vietnamese Dalat

Ruige, met naaldbomen begroeide bergen, indrukwekkende watervallen en prachtige meren. Dalat en omgeving is een genot voor natuurliefhebbers en befaamd onder beoefenaars van buitensporten. Dalat is het thuis van de bekende Vietnamese Easy Riders, maar ook foodies komen hier ruimschoots aan hun trekken. Deze op 1500 meter hoogte gelegen stad is enorm veelzijdig en zal de meeste reizigers met zekerheid aanspreken.

Dalat tempel

Citytrippen in Dalat

Het zal je bij aankomst niet ontgaan. Dalat voelt anders dan de andere bekende steden in Vietnam. Het oogt een beetje Europees, maar dan wel met een oosterse draai. De stad ligt prachtig tussen de groene bergen, die vanuit elk punt goed zichtbaar zijn. Het centrum grenst aan het mooie Ho Xuan Huong meer en diverse mooi aangelegde parken. Overal in het centrum vind je guesthouses, souvenir- en outdoorshops en een veelvoud aan geweldige restaurants en eetstalletjes. De stad is gezellig en heeft een relaxte sfeer, die typisch is voor het Vietnamese Dalat. Een heerlijke stad!

city

Toeren met de Easy Riders

Tegenwoordig kun je ze door heel Vietnam vinden, maar de Easy Riders hebben hun oorsprong in Dalat. Deze inmiddels beroemde motorrijders zijn ontstaan door reizigers in groepjes van a naar b te vervoeren. Deze avontuurlijke manier van reizen is tegenwoordig zeer populair onder backpackers. Het is goedkoop, makkelijk qua gewenste route en vooral enorm leuk om te doen. Op deze manier leer je Vietnam op een totaal andere manier kennen. De Easy Riders bieden naast meerdaagse reizen ook leuke dagtours in de omgeving van Dalat aan. Een echte aanrader!

Outdoor centrum

Veel reizigers brengen een bezoek aan het Vietnamese Dalat vanwege de vele outdoor-sportmogelijkheden. De bergen rondom de stad bieden een keur aan opties om avontuurlijke sporten te beoefenen in de natuur. Denk hierbij aan canyoningen, raften, kayakken, mountainbiken en hiken. Vooral canyoning is populair in Dalat. De vele watervallen bieden optimale omstandigheden voor deze spectaculaire vorm van buitensport en zijn deels ook geschikt beginners. Wil je liever op een rustigere manier van de mooie natuur genieten, neem dan één van de vele wandelroutes door de bergen of ontdek de omgeving per fiets.

Dalat waterval

Koffieplantages

Naast de vele sportmogelijkheden is het maken van educatieve tours naar koffieplantages ook populair onder bezoekers van het Vietnamese Dalat. Je kan diverse plantages in de bergen bezoeken. Veel georganiseerde tours worden als pakket aangeboden. Op diverse plantages biedt men ook de exclusieve civetkoffie aan. De door de civetkat gegeten koffiebonen worden na het uitpoepen weer verzamelt, schoongemaakt en gebrand. Bij het diervriendelijke ervan kun je vraagtekens zetten. De civetkatten lopen niet vrij rond. Bij de plantage die wij bezochten waren de dieren in zeer krappe kooien gehuisvest. Wij hebben voor deze koffie vriendelijk bedankt.

Dalat stuwmeer

Extra tips

  • Wil je outdoor-activiteiten als canyoning, klimmen of abseilen beoefenen, let er dan op dat je bij een gerenommeerd bedrijf boekt. Deugdelijk materiaal en niet te grote groepen zijn hierbij zeer belangrijk. Veiligheid is bij buitensporten altijd het belangrijkste.

  • Houd er rekening mee dat het in Dalat ’s avonds fris kan zijn en dat het weer er snel kan omslaan. Neem bij trips in de bergachtige omgeving altijd voldoende kleding mee. Bescherm je goed tegen kou en regen.

  • Wil je meerdere dagen in Dalat verblijven om het maximale uit je bezoek te halen? Kijk dan hier voor de beste guesthouses en hotels in deze leuke, afwisselende stad.

Conclusie Dalat

Ga je een rondreis door Vietnam maken, dan is een bezoek aan Dalat een echte must do. Het stadje in de bergen is een leuke afwisseling en heeft bezoekers veel te bieden. Optisch zal het een beetje minder indrukwekkend kunnen overkomen, maar de sfeer, de geweldige keuken en prachtige omgeving maken dit met gemak goed. Het Vietnamese Dalat is één van de leukste plekken van Vietnam!

Kijk hier voor meer Vietnam reisinspiratie.