hoogtepunten

Hoogtepunten van Vietnam

Vietnam behoort onder reizigers tot de meest populaire bestemmingen van Zuid-Oost Azië. Buiten het feit dat Vietnam een prachtige en zeer diverse natuur heeft, biedt het land haar bezoekers een geweldig goede keuken, prachtige steden en een uitstekend openbaar vervoer netwerk. Tel daarbij op dat Vietnam zeer betaalbaar is en ook een geweldig vriendelijke bevolking heeft, dan is meteen duidelijk dat het het ideale reisland is.

Onze 9 hoogtepunten van Vietnam

Afgelopen jaar bezochten wij Vietnam en reisden we in 3 weken tijd vanuit het zuiden naar het noorden. Vietnam was voor ons een grotere verassing dan we vooraf hadden gehoopt. We bezochten prachtige natuurgebieden, we ontdekten de gigantische bruissende steden en hadden diverse ontmoetingen met de vriendelijke bewoners van dit prachtige land. Omdat het zo’n geweldige reis was willen we je onze hoogtepunten van Vietnam natuurlijk niet onthouden.

Tam Coc

Zwijgend gleden we over het water langs de kalkstenen rotsen van het adembenemende Tam Coc. Tam Coc doet aan als een sprookjeswereld en wordt door de locale bevolking niet zonder reden Halong Bay op het land genoemd. Zelden waren we zo onder de indruk van de omgeving waarin we ons bevonden. Tam Coc was voor ons de grootste verrassing tijdens onze reis door Vietnam en kunnen we het iedereen van harte aanraden.

Vietnam Tam Coc

De serene rust van Tam Coc

Hanoi

Het oude centrum met haar vele eetstalletjes, talloze guesthouses en een enorme bedrijvigheid op straat en in de steegjes. De mooie grootse stadsparken, de tempel van de literatuur en de diverse gezellige buitenwijken. Hanoi leeft enorm en is een geweldige stad om een aantal dagen te bezoeken. Ga te voet door de stad en leer Hanoi op deze manier echt kennen.

Vietnam Hanoi

Typisch balkonnetje in het oude centrum van Hanoi

Halong Bay

Lang voordat we aan onze reis begonnen prijkte Halong Bay bovenaan onze lijst met “must sees” in Vietnam. Twee dagen verbrachten we op een traditionele Vietnamese boot en werden we verwend met de meest prachtige uitzichten die we ons maar konden voorstellen. Tel daarbij op een prachtige accommodatie en een geweldige verzorging en keuken. Halong Bay was een absoluut hoogtepunt.

Vietnam Halong Bay

Het geweldig mooie Halong Bay

Easy Riders

Of je nu een dagtrip of een meerdaagse reis met hun doet, met de Easy Riders van Vietnam zal je een geweldige tijd hebben. Wij deden een trip door de bergen met Lu, een Easy Rider van het eerste uur. Lu liet ons niet alleen de prachtige bergen rondom Dalat zien, maar leerde ons ook veel over de cultuur van zijn geliefde Vietnam. Het was maar een dag, maar wat hebben we ervan genoten.

Vietnam Easy Rider

Onze vrolijke Easy Rider Lu

Hoi An

Als er een plaats bijna te mooi om waar te zijn is, dan is het toch wel het fotogenieke Hoi An. Het prachtige oude centrum leek soms meer op een filmset dan op een stadscentrum van een toeristische plaats. Dat het toerisme er hoogtij viert mag duidelijk zijn, maar het was voor ons nimmer hinderlijk. Tel erbij op dat we er geweldig hebben gegeten en ook in een leuke homestay hebben overnacht. Hoi An doen we volgende keer zo weer aan.

Vietnam Hoi An

Het fotogenieke Hoi An

Mekong Delta

Het was maar een dagtrip, maar het was het zeker waard. Vanuit Ho Chi Minh trokken we er een dag op uit met een kleine groep en hebben ons over het water van de Mekong Delta laten voeren. We bezochten diverse eilanden en dorpjes en genoten van de afwisselende uitzichten. Van het leven op de rivier krijg je een redelijk beeld, al zouden we een volgende keer minimaal twee dagen gaan.

Vietnam Mekong Delta

Het leven op het water van de Mekong

Dalat

Het stadje in de bergen deed anders aan dan de overige Vietnamese steden die we bezochten. De sfeer was prettig en het toerisme lijkt er wat minder massaal. Dalat was een aangename en relaxe afwisseling van de veelal drukke plaatsen in Vietnam. Dalat heeft een prachtige omgeving en een keuken om je vingers bij af te likken. Dat Dalat de originele Easy Riders huisvest maakte het voor ons natuurlijk helemaal af.

Vietnam Dalat

Het centrum van Dalat

Ho Chi Minh

Moderner dan het in het noorden gelegen Hanoi, maar daarom niet minder interessant. De zeeën aan scooters en moto’s zijn indrukwekkend, de drukke overdekte markt doet benauwend aan en tussen de moderne architectuur is nog genoeg aan oude charmante steegjes te vinden. Ho Chi Minh was voor ons de start en het eindpunt van onze reis, wat voor ons daar de perfecte plek voor bleek te zijn.

Vietnam Ho Chi Minh

De drukte van Ho Chi Minh

Hué

Net als haar grote buur China heeft ook Vietnam een verboden stad. Het is misschien niet van hetzelfde formaat, maar de bouwwerken tussen de imposante muren zijn een lust voor het oog. De oude keizerlijke gebouwen zijn prachtig. Dat sommige in de steigers staan oogt misschien wat minder, maar het kunnen toeschouwen bij het restaureren maakte het voor ons juist nog interessanter.

Vietnam Hue

De prachtige poorten van de verboden stad in Hué

Natuurlijk hebben we niet alle hoogtepunten van Vietnam kunnen bezoeken, want Sapa was bijvoorbeeld vanwege het slechte weer tijdens ons bezoek aan het noorden niet aan te raden. De genoemde plekken sprongen er tijdens onze reis bovenuit, maar omdat Vietnam veel meer te bieden heeft gaan we vast nog eens terug. Was jij al eens in Vietnam?

Kijk hier voor meer reisinspiratie voor Vietnam!