Het prachtige Vietnamese Hanoi in beeld

Hanoi in beeld is in onze fotoseries tonen we een aantal foto’s van plekken die ons als eerste te binnen schieten als de naam van deze geweldige stad wordt genoemd. Ditmaal 10 foto’s van plekken die het eerst in me opkomen als ik aan de Vietnamese hoofdstad Hanoi denk. Hanoi in beeld geeft de athentieke, maar ook de toeristische aspecten van deze intrigerende stad weer.

De diversiteit van Hanoi in beeld

Tijdens onze reis door het prachtige Vietnam hebben we enkele dagen in het zeer diverse Hanoi doorgebracht. Hanoi is druk, deels authentiek en doet zeer vriendelijk aan. In het oude centrum van de stad heerst een enorme drukte en bedrijvigheid, wat ook ’s avonds in hetzelfde tempo wordt voortgezet. We bezochten buiten de toeristische clichés in en rondom de stad ook enkele minder bekende delen van Hanoi. De verkeerschaos, de nauwe straatjes en steegjes in het oude centrum, de vele parkjes en de talloze eetstalletjes zijn enkele punten die meteen in me opkomen als ik aan deze stad denk.

Er is natuurlijk veel meer te zien in een stad als Hanoi als de getoonde foto’s. De foto’s zijn voor mij een persoonlijke herinnering aan de stad en hierdoor kan ik haast bij elke foto wel een een verhaal vertellen. Omdat een foto meer zegt dan duizend woorden, laten we de foto’s van het Vietnamese Hanoi in beeld voor zichzelf spreken.

Hanoi park

De bekende Huc Bridge naar de Ngoc Son tempel

Hanoi foodstalls

De vele foodstalls in het oude centrum

Hanoi in beeld

De enorme verkeersdrukte in de stad

Hanoi tempel literatuur

De prachtige tuinen van de tempel van de literatuur

één van de vele leuke balkons in het oude centrum

Fietsen

Hanoi kent heel veel fietsen

shop

Souvenirs kun je overal kopen

food

Lekker eten is in Hanoi geen probleem

studenten

Studenten in het park

Hanoi

Tempels vind je overal in de stad

Ben je net als wij ook een fervent reiziger, fotografeer je veel op reis en heb je een fotoserie die je met ons zou willen delen? Stuur dan jouw fotoserie naar info et traveljunks punt nl of stuur ons een berichtje via het contactformulier op deze site.

Klik hier voor meer reisinspiratie voor Vietnam!