Graduation day in Hanoi

Als reiziger heb je het geluk de mooiste en meest bijzondere landen ter wereld te bezoeken. De vele highlights die je bezoekt en de talloze verassende ontmoetingen met de lokale bevolking maken het reizen extra speciaal. Soms heb je het geluk een uitzonderlijke gebeurtenis bij te wonen en val je echt met de neus in de boter. Een dergelijke belevenis hadden wij tijdens ons bezoek aan de tempel van de literatuur in Hanoi.

Studentenfeest in Hanoi

Tijdens ons bezoek aan de tempel van de literatuur in het Vietnamese Hanoi waren we getuige van een bijzondere dag. Wij bezochten de tempel uitgerekend op de dag dat de studenten van de universiteit van Hanoi er hun diploma-uitreiking vierden. Alle studenten waren in speciale kleding uitgedost. De dames in prachtige Vietnamese jurken en de heren in typische studentenmantels en bijpassende vierkante hoofddeksels. Bij diverse doorgangspoorten in de prachtige tuin en op de binnenplaatsen van de tempel worden klassen- en groepsfoto’s gemaakt. Uiteraard laten de studenten zich ook portretteren en worden er her den der foto’s gemaakt van kleinere groepjes. Het leukste is dat de trotse studenten graag voor ons willen poseren en zich laten fotograferen, maar ook ondergetekende moet er bij enkele studentes aan geloven. Op de foto met die vreemde westerling zorgt voor veel gegiechel en hilarische momenten bij de lichtelijk verlegen studentes.

De tempel van de literatuur is prachtig en voelt als echte rustige oase in het drukke Hanoi. De oude gebouwen vormen een harmonisch geheel met de prachtig aangelegde tuin. Dat we net op de dag dat de studenten hun “Graduation Day” vieren een bezoek aan de tempel brengen is een gelukkig toeval. Geniet hieronder van enkele van onze mooiste foto’s van deze zeer bijzondere dag.

Tempel Literatuur 02

Vriendengroep bij de tempel van de literatuur

[two_first]Tempel Literatuur 07[/two_first][two_second]Tempel Literatuur 06[/two_second]

Tempel Literatuur 03

Tal van prachtig uitgedoste dames

[two_first]Tempel Literatuur 04[/two_first][two_second]Tempel Literatuur 05[/two_second]