cultuur

Waarom droombestemming Vietnam op je bucketlist moet staan

Tussen de vele droombestemmingen die we als reiziger mochten bezoeken steken er een aantal echt bovenuit. Vietnam is zo’n bestemming, een land dat in veel opzichten in het echt nóg beter blijkt te zijn als je vooraf kon bedenken. We geven je 9 redenen waarom droombestemming Vietnam bij elke reiziger hoog op de bucketlist hoort te staan.

Bucketlist droombestemming Vietnam

Natuur

Als er een land qua natuur enorm divers is, dan is dat Vietnam wel. Natuurlijk kent haast iedereen het overweldigende Halong Bay; de prachtige rotsformaties die uit de zee oprijzen. Maar dat is niet alles. Denk aan paradijselijke stranden en weelderige oerwouden. Prachtige rijstvelden en adembenemende bergketens. Vietnam’s natuur is werkelijk verbluffend mooi.

Vietnam

Keuken

Een absolute no-brainer. De keuken van Vietnam hoort bij de beste 5 van alle landen die we tijdens de vele jaren bezochten. De overal verkrijgbare Phô; een noedelsoep in diverse varianten, de heerlijke noedel- en rijstgerechten, Loempia’s en deegproducten in alle soorten en maten. En dat zijn maar een paar voorbeelden uit het culinaire scala. De Vietnamese keuken is veelzijdig en heeft de meest verwende foodie nog genoeg verrassingen te bieden.

foodie

Bevolking

De Vietnamezen zijn ons enorm bijgebleven. De vriendelijkheid van ’s lands inwoners, maar ook de directheid van de Vietnamezen maakte ze zo aangenaam in de omgang. De prachtige bewoners van de verschillende bevolkingsgroepen en de olijke bewoners van het platteland. De Vietnamezen maken reizen door het land tot een waar feest. Droombestemming Vietnam zou zonder de prachtige bevolking een stuk minder zijn.

Mekong

Metropolen

Vietnam is een land van positieve verschillen en tegenstellingen, wat zeker ook voor de vele steden geldt. De gigantische steden Hanoi en Ho Chi Minh zijn een wirwar van straten, marktstallen en verkeersdeelnemers. Ondanks de overweldigende drukte en daarmee gepaarde chaos zijn beide steden geweldig om te verkennen. De mix van o.a. enorme verkeersdrukte en serene tempelcomplexen kon niet meer verschillend zijn. Intrigerend tot en met!

Traffic

Cultuur

Misschien is Vietnam niet zo doordrenkt met religie als haar buurlanden, maar het heeft cultureel behoorlijk wat te bieden. Hoofdzakelijk zijn het boeddhisme, confucianisme en traditionele lokale geloven die in Vietnam voorkomen. Ook cultureel is Vietnam een mengelmoes door de vele invloeden van buurlanden en kolonisatie. Deze melange aan cultuur en religie maakt een bezoek aan Vietnam tot een waar feest voor cultuursnuivers.

Saigon

Reisgemak

Weinig landen geven haar bezoekers zo’n uitgebreide keuze voor vervoer als Vietnam. Natuurlijk kun je bijna overal een bus, taxi of trein nemen, maar Vietnam biedt reizigers nog veel meer opties. De moto of scooter is perfect om je op eigen houtje voort te bewegen door dit prachtige land, maar voor lange afstanden zijn een keur aan binnenlandse vluchten een betaalbare manier om van a naar b te reizen.

travel

Fotogeniek

Buiten de grote steden heeft Vietnam een groot aanbod aan oude en kleinere plaatsen. Denk aan het rustige Dalat in het zuiden. Een provinciestadje met een geweldige omgeving voor natuurliefhebbers en outdoor-enthousiastelingen. Denk ook aan een stadje als Hoi An, dat tot de mooiste en meest fotogenieke plaatsen behoort die we ooit bezochten. Droombestemming Vietnam mag men hier met hoofdletters schrijven!

cultuur

Budget

Vriendelijk voor je beurs, dat is wat veel reizigers in Vietnam opmerken. Of het nu een dagtour naar de Cu Chi tunnels of de Mekong Delta is, een lekker gerecht op een fancy terrasje of je boekt een hotel in het centrum van één van de grote steden. Alles in Vietnam gaat voor het gevoel gepaard met een vriendelijk prijskaartje. Natuurlijk zijn er zaken die op de westerse toerist zijn geprijst, maar over het algemeen is het voor ons spotgoedkoop.

shop

Veiligheid

Dit is ook één van de hoofdredenen waarom Vietnam zo’n fijn reisland is. Natuurlijk tref je mindere buurten aan in de grote steden en zijn er gebieden die vanwege oude landmijnen onveilig zijn. Toch kunnen we stellen dat Vietnam gevoelsmatig tot de veiligste landen behoort die we bezochten. De inwoners en de goede infrastructuur zijn daar zeker debet aan. Reizen door Vietnam gaat gewoon van een leien dakje.

Droombestemming Vietnam

Reizigers hebben tegenwoordig een onophoudelijke stroom aan informatie tot hun beschikking. Dat Vietnam hoog op je bucketlist zou moeten staan mag duidelijk zijn. Het land heeft gewoon alles wat je je als reiziger maar kan wensen. Het is daarom ook met recht droombestemming Vietnam!