De verboden stad van Hué in beeld

Met onze fotoserie “in beeld” tonen we foto’s van 5 plekken die iemand als eerste te binnen schieten als een plaatsnaam of land wordt genoemd. Ditmaal 5 foto’s van plekken die het eerst in me opkomen als ik aan de verboden stad van het Vietnamese Hué denk. De verboden stad van Hué in beeld geeft vooral de algemene indruk van deze ommuurde oude Vietnamese keizerlijke stad weer.

Het keizerlijke Hué in beeld

Tijdens onze trip door het prachtige Vietnam bezochten we halverwege de reis de verboden keizerlijke stad van Hué. De verboden stad van Hué is niet alleen een tastbaar stuk verleden van de keizerlijke familie, maar is ook een oogverblindend mooi stukje architectuur. Deze verzameling prachtige oude gebouwen, gelegen in een mooi aangelegde tuin, wordt door veel toeristen bezocht. Hué is ondanks de toeristische drukte met zekerheid een van de toeristische hoogtepunten van Vietnam. De fotogenieke gebouwen en beelden zijn een lust voor het oog.

De foto’s zijn voor mij een persoonlijke herinnering aan de verboden stad van Hué en kenmerken de diversiteit van dit stukje Vietnamese geschiedenis. Omdat een foto meer zegt dan duizend woorden, laten we de foto’s van het Vietnamese Hué in beeld voor zichzelf spreken.

Hue Vietnam ingang

De imposante ingang van de verboden stad

Hue Vietnam detail

De prachtige details van de gebouwen van Hué

Hue Vietnam Koninklijk theater

Het keizerlijke theater in Hué

Hue Vietnam draak

De prachtige draken van Hué

De prachtige gracht van de verboden stad van Hué in beeld

Zou jij Hué ook willen bezoeken?

Kijk voor meer reisinspiratie voor Vietnam hier!