De Easy Riders van Vietnam

Als we na een wandeling door het centrum van Dalat aan de boulevard van het uitzicht over het Ho Xuan Huong meer genieten, worden we aangesproken door een vriendelijke motorrijder. De motorrijder stelt zich voor als Lu en babbelt er meteen vrolijk op los. Zouden de verhalen dan echt waar zijn? Je hoeft niet speciaal naar ze op zoek, want de befaamde Easy Riders van Dalat vinden jou wel?!

Vanuit Dalat met de Easy Riders

Stipt op tijd staat Lu de volgende ochtend met zijn motor en extra scooter voor ons hotel. Na een korte uitleg van Lu over waar we op moeten letten in het verkeer starten we de tour door de bergen rondom Dalat.

Dalat tempel

De kleurrijke tempel

Het eerste deel gaat door het drukke deel van de stad, maar langzaam rijden we aan de noordzijde van Dalat richting de bergen. Voordat we Dalat verlaten maken we een stop bij een typisch Vietnamese tempel, waar alle kleuren van de regenboog lijken te zijn vertegenwoordigd in de prachtige grote beelden, maar ook in de tempel zelf.

Dalat weefster

Traditionele weefster

Als Easy Riders op de pas
Al snel bevinden we ons op de buitenwegen en rijden we van het ene naar het andere dorp, en zijn de bloemen- en koffieplantages nooit ver weg. De weg over de pas ligt voor een groot deel open vanwege werkzaamheden, waardoor we regelmatig diverse obstakels voorzichtig moeten passeren. We hebben alle tijd van de wereld, dus haast is nimmer geboden. De talloze uitzichten zijn overweldigend en menigmaal worden we door de vriendelijke bewoners begroet met een stralende lach.

Dalat koffie

Koffie proeven op de kwekerij

Onderweg stoppen we bij een koffieplantage, en kort erna stoppen we bij een zijdeweverij. Lu legt ons haarfijn de productieprocessen uit, maar ook onze vragen over de omgeving en de lokale bewoners beantwoordt hij geduldig. We maken veel kilometers en na aankomst bij de prachtige Elephant Waterfalls begint het te regenen en lijken de weergoden hun dreigementen van de laatste uren waar te maken.

Dalat waterval

Rim van de Elephant Waterfall

Laatste deel
Nadat de regen is opgehouden vervolgen we onze weg en rijden we het laatste deel van de route af. Voor aankomst in Dalat bezoeken we nog een weverij in een dorp van etnische minderheden en maken we tijdens het nemen van de laatste pas een afsteker naar het grote stuwmeer ten zuiden van de stad.

Dalat stuwmeer

Aan het stuwmeer

Deze dag was tijdens onze reis door het prachtige Vietnam één van de absolute hoogtepunten. Was het niet vanwege de prachtige omgeving, dan was het wel vanwege het aangename gezelschap van onze vrolijke Easy Rider Lu.