Vijf redenen om naar Florida te gaan

Met meer dan 300 dagen zon per jaar is Florida met recht de ‘sunshine state’. Hier vind je bekende highlights zoals het swingende Miami, Orlando’s pretparken, alligators in de Everglades en Caribische sferen op de Keys. Je vindt er ook lowlights, plekken die misschien minder bekend zijn maar volgens ons zeker ook de moeite van het bezoeken waard. Zoals bijvoorbeeld charmante vissersdorpen en verscholen eilanden. We geven je vijf redenen waarom je zeker Florida zou moeten bezoeken.

1. Start in hip & happening Miami

De swingende start van bijna elke Florida-reis. Miami is bruisend, een beetje fout, maar volgens ons juist daardoor uniek in zijn soort. Hier hangt een gezellige latinosfeer met zwoele terrassen, salsabarretjes en een levendige strandboulevard. Flaneer langs de gebruinde zonaanbidders, drink een margarita in Cubaanse stijl en spot sterrenhuizen langs de kust. Dit laatste gaat het best per speedboot; een leuke excursie waarbij wij ons even in de serie Miami Vice of CSI Miami waanden.

Florida speedboot

Met de speedboot in het hippe Miami

2. Je kunt er snorkelen met zeekoeien

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: dit is misschien wel de gaafste excursie die je kunt doen in Florida: zwemmen tussen zeekoeien in een rivier. Geweldig toch? De meeste zeekoeien leven in de Crystal River. Het is een mooi groen gebied met veel rivieren en mondingen, plus houten huizen en steigers op palen. Heerlijk ‘smalltown USA’ waar de mensen visser, timmerman of kleine winkelier zijn. Met een gemiddelde lengte van 3 meter en een gewicht van 500 kilo, ziet een zeekoe er vrij lomp uit. Maar ze zijn zachtaardig, nieuwsgierig en vinden het vaak leuk om even bij je rond te hangen. Wij dreven een stukje met verschillende zeekoeien mee door de rivier, zo bijzonder!

Florida zeekoe

De enorme zeekoeien van Florida

3. Maak je ‘inner child’ blij met alle pretparken

Orlando is één en al attractiepark: groots, meeslepend en van de legio mogelijkheden gaat je hoofd bijna duizelen. Bedenk van tevoren welke parken je wilt bezoeken en maak een plan voor twee of drie dagen. Walt Disney World is toch wel het paradepaardje onder de parken, met Micky & Minnie, het futuristische Epcot Center en een spectaculaire dierentuin. Of kies voor Seaworld Orlando: de uitvergrote versie van ons Dolfinarium gecombineerd met de kick van spannende attracties. Zwemmen met dolfijnen, pootjebaden tussen haaien of dineren met een orka? Het kan hier allemaal. In Universal Studios en Islands of Adventure kom je de sets van bekende films en series tegen, van Jaws tot Desperate Housewives. Of stap in de achtbaan van Harry Potter, waarin het net lijkt alsof je echt het verhaal in bent gestapt.

Florida Everglades

Met de airboot over het water van de Everglades

4. Met een airboat zoeven door de Everglades

Moerassen, alligators en een rivier vol gras. Met een airboat (platte bodem en flinke propeller achterop) zweef je over ondiepe moerassen en graslanden. Bij veel airboat rides in de Everglades gaat het om de fun. Ze nemen je mee voor een ‘quick spin’ in het moeras. Wij hebben een lokale aanbieder gevonden, wiens gidsen van fun houden, maar óók iets zinnigs over de natuur vertellen. Zo krijg je ook echt iets mee van dit bijzondere ecosysteem. Verder kun je ook te voet, per kajak of met een huurauto op onderzoek uit in de Everglades.

Florida Key West

Lekker op de fiets op Key West

5. Je kunt rijden van eiland naar eiland op de Keys

De perfecte tropische afsluiting van je Florida-trip is een bezoek aan de Keys. Key West ligt dichter bij Cuba dan bij het vasteland van Amerika. Door de afgelegen ligging was dit jarenlang een plek voor avonturiers, hippies, kunstenaars en schrijvers als Ernest Hemmingway. De locals zijn laidback, tolerant en levensgenieters. Heerlijk om hier een paar nachten te slapen in een houten historische inn met Caribisch sfeertje, schommelend in een stoel op je veranda met een mojito in de hand. Viva la vida!

Bovenstaande tips werden verzameld door Riksja Amerika, onderdeel van reisorganisatie Riksja Travel. De reisspecialisten hebben zelf alle hoeken van het land verkend en helpen je graag bij het samenstellen van je eigen Florida-reis. Met bouwstenen kun je precies die plekken toevoegen die je graag wilt bezoeken en zo wordt elke reis net weer een klein beetje anders.Reacties (6)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden