Park

Roadtrip bucketlist: de USA per camper ontdekken

Als ik dagdroom over een reis om de USA per camper te ontdekken, dan weet ik vaak niet welk gebied mijn voorkeur heeft. Ik denk dan aan een trip over eindeloze wegen, langs de vele Amerikaanse nationale parken. Amerika staat voor mij niet enkel voor wolkenkrabbers, grote auto’s en fastfood, maar ook voor geweldige natuur.

USA per camper bucketlist

De USA per camper ontdekken lijkt me geweldig. Over geweldige wegen naar de meest mooie natuurgebieden rijden en elke ochtend in een andere omgeving wakker worden. Dat stel ik me als een onvergetelijke ervaring voor. Welke national parks ik in gedachten heb? Mij schieten er meteen 3 te binnen:

Yosemite National Park

Dit park staat helemaal bovenaan mijn USA bucketlist. Alles wat ik van dit park weet heeft een enorme aantrekkingskracht op me. De majestueuze rotspartijen en prachtige groene bossen. De fotogenieke watervallen en de geweldige vergezichten. Yosemite is gemakkelijk met de camper te bezoeken, al is het park in de wintermaanden vanwege sneeuw en gladheid niet altijd makkelijk te bereiken. Klik hier voor meer informatie over Yosemite National Park.

Park

Yellowstone National Park

Alleen al de gedachten aan de pruttelende bronnen die de meest fantastische kleuren hebben. Je lijkt wel op een andere planeet te zijn. Yellowstone National Park is niet alleen een park met vulkanische highlights, want je kunt er ook wildlife als beren, wolven en bizons aantreffen. Bezoek het park met je camper door de Grand Loop Road te rijden, een weg die 230 kilometer door dit geweldig gebied loopt. Klik hier voor meer informatie over Yellowstone National Park.

VS

Bryce Canyon National Park

Alleen vanwege de kleurenpracht is dit park al een bezoek waard. Dit park is uniek in z’n soort en trekt jaarlijks veel bezoekers van over de hele wereld. Bryce Canyon lijkt me een geweldige plek om te hiken, maar zeker ook om te wildkamperen. Heerlijk afdalen in de vele kloven en van de zonsondergang genieten bij de prachtige uitzichtpunten. Een bezoek aan Bryce Canyon National Park staat hoog op mijn bucketlist. Klik hier voor meer informatie over Bryce Canyon National Park.

Bergen

Denk bij een roadtrip door de natuurgebieden wel aan welke periode van het jaar je het wilt bezoeken. Temperaturen kunnen in de zomer hoog oplopen en ’s winters kan sneeuw en gladheid je parten spelen. Let goed op dat je bij een betrouwbaar bedrijf de camper of auto huurt en wat er zoal bij de huursom van de camper is inbegrepen. Zorg ook voor een deugdelijke reisverzekering en vergeet niet uw visum voor Amerika aan te vragen, alvorens de USA per camper te ontdekken. Heb jij de USA ook op jouw bucketlist staan?

Klik hier voor meer reisinspiratie voor de USA!