Wormsloe

Roadtrippen in Georgia en South Carolina

Niet zo bekend als Californië aan westkust van de USA zijn de staten aan de oostkust van de USA, Georgia en South Carolina. In deze staten kun je historische steden en plantages bezoeken, uniek in dit grote land. Hier is de “southern charm” goed voelbaar.

Georgia en South Carolina roadtrip

Deze staten zijn zeer geschikt voor een roadtrip, en omdat de afstanden niet te groot zijn, kun je veel zien in betrekkelijk weinig tijd. Omdat zowel Savannah als Charleston aan zee liggen kun je een bezoek aan deze steden afwisselen met relaxen aan de mooie zandstranden.

beach

Georgia

De staat Georgia is ooit gesticht als Britse kolonie in 1732 en is daarmee één van de 13 originele staten van de USA. Vier keer groter dan Nederland en 10 miljoen inwoners, dus genoeg ruimte voor veel natuur. Georgia heeft een kustlijn van 160 km en als hoofdstad Atlanta. Georgia heeft als bijnaam the Peach state vanwege de goede kwaliteit perziken die hier wordt geteeld.

Savannah

Atlanta

Als startpunt van een roadtrip door dit gebied is Atlanta ideaal. Het ligt centraal en is goed bereikbaar vanuit Nederland. De luchthaven Hartsfield – Jackson is de drukste luchthaven ter wereld. Atlanta is de 10e stad van de USA en heeft een indrukwekkende skyline. Deze kun je mooi bewonderen vanuit de Atlanta Skyview. Atlanta is een prima stad om een paar dagen in door te brengen en is the home town van Coca Cola, CNN en Martin Luther King. Ook kun je het Georgia aquarium en de Zoo te bezoeken. De stad Atlanta is de komende jaren bezig om een oude spoorlijn rondom de stad om te toveren naar een fiets/wandelpad met parken en recreatiemogelijkheden. Deze Beltline wordt uiteindelijk wel 35 km lang, de eerste 5 km is nu al in gebruik.

Georgia

Een paar dagen in Savannah

Zo’n 300 km richting het oosten ligt Savannah aan de uitmonding van de Savannah River. Een zeer sfeervolle stad, en misschien wel een van de mooiste steden van Amerika. Eigenlijk kun je de stad het beste te voet gaan bewonderen. In het historic district zijn er, naast de bijzondere Victoriaanse huizen met veranda’s en schommelstoelen en mooie witte kerkjes, 22 kleine parkjes met bomen waaraan spaans mos hangt. Chippewa park is waarschijnlijk het bekendste park vanwege de film scene uit Forest Gump. Het Forsythpark is een fijne plek om even op een bankje uit te rusten en de meeste gefotografeerde plek van Savannah. ’s Avonds is het gezellig in Riverstreet aan de rivier. Hier vind je veel restaurants in de oude pakhuizen en kun je een boottocht maken of een ghost tour doen. Winkelen kan volop in Broughton street. Dichtbij Savannah ligt Wormsloe historic site and plantation. Dit bijzonder fotogenieke landgoed is een must-see tijdens je bezoek aan Georgia. Hier kun je echt een indruk krijgen van het Amerika in de koloniale tijd. Leuk om een wandeling te maken tussen de eeuwenoude eikenbomen.

Plantage

Langs de kust naar Charleston

Via Hilton Head island, een typisch Amerikaans vakantie eiland met enorme golfcourts, luxe hotels en brede zandstranden, rij je in een paar uur naar Charleston, South Carolina, ook wel de Palmetto state genoemd, naar de palmboom. In deze staat leefden halverwege de 19e eeuw relatief veel slaven en de staat stond tijdens de Amerikaanse burgeroorlog dan ook aan de kant van de Confederatie.

VS

De stad ligt op een soort schiereiland en is dus omringd door de zee. Ook hier heel veel historie. Oude ‘’cobblestone’’ straatjes, markthallen en een slavernij museum om te bezoeken. Gezellig om hier op een rooftopbar over de stad uit te kijken, wat te winkelen in King street en te genieten van de sfeer. Bij the Battery/Waterfront park kun je uitkijken over zee.

swamp

Een half uur rijden vanaf Charleston ligt Boone Hall plantation, dit is Amerika’s oudste nog werkzame plantation. Bekend van de serie North and South. Dit is een goed onderhouden openluchtmuseum waar je verschillende rondleidingen kunt krijgen en waar je mooie foto’s kunt maken. Naast katoen worden hier nu verschillende groentes zoals pompoenen geteeld.

Plantage

Het zuidoosten van Amerika is verrassend anders maar ook herkenbaar door de talloze films en series die hier zijn opgenomen. Veel Europese toeristen kom je hier nog niet tegen, dit in tegenstelling tot de Amerikaanse toerist. Wil je een keer een andere kant zien van Amerika dan is dit zeker een goede keuze voor een originele vakantiebestemming.

Kijk hier voor meer Amerika reisinspiratie.