skyline

New York City: de absolute aanraders!

New York, New York, de stad die nooit slaapt. Deze waanzinnige stad met ruim 8,5 miljoen inwoners is overweldigend en levendig, en daarom ook juist zo leuk! New York City heeft een prachtige skyline waar je volmondig ‘u’ tegen zegt, dat moet je ooit hebben meegemaakt.

De ultieme New York citytrip

Ik ben er vaker geweest en hoop nog een keer terug te mogen gaan! Ben je zelf van plan binnenkort (of ooit) een bezoek te brengen aan deze city full of dreams? Met deze tips hoef je niets te missen en je absoluut niet te vervelen tijdens je bezoek!

stad

Ga je voor het eerst?

Als je voor het eerst naar the Big Apple gaat is het aan te raden om de échte New York ervaring op te doen. Zie het vrijheidsbeeld, loop over the Brooklyn Bridge, ga een skyscraper op en wandel door Central Park. Het is namelijk fantastisch! Als je dan nog tijd over hebt, maak dan zeker gebruik van mijn tips. Dan wordt je tripje een ietwat uniekere ervaring!

Start met Ground Zero

Inmiddels ben ik drie keer in New York geweest, en alle keren ben ik mijn reis begonnen bij Ground Zero. Dit monument en deze gebeurtenis hoort bij de stad en het is goed om er daarom ook in het begin even bij stil te staan. Daarnaast is het memorial indrukwekkend groot en mooi om te zien met de enorme waterbassins.

New York

Ga een hoog gebouw op

Als je voor de eerste keer gaat raad ik je aan om een hoog gebouw op te gaan. Als je door de straten van Manhattan loopt heb je namelijk niet écht in de gaten dat je er bent. Zodra je de prachtige skyline onder je voeten ziet, dan komt dat besefmomentje pas! In New York zijn er verschillende gebouwen waar je op kunt voor de ultieme experience. Zo kun je kiezen voor Top of the Rock (Rockefeller Center), wat het meest volledige uitzicht biedt. Het Empire State Building geeft ook een adembenemende horizon, alleen mist er dan iets: het gebouw zelf! Sinds enkele jaren kun je ook de nieuwe One World Trade Center op, ook wel Freedom Tower genoemd. Deze is met zijn liftritje en presentatie vooraf erg indrukwekkend, maar het uitzicht is de minste van de drie. Wil je bijzondere foto’s maken van de skyline? Zoek dan even uit wanneer de zon opkomt of ondergaat en ga een uurtje eerder dan dat naar boven. Met helder weer zal je een prachtige golden hour meemaken!

Bovenstaande gebouwen kosten je wel gauw zo’n 20-30 dollar. Wil je dit geld liever aan donuts en Starbucks besteden? Ga dan naar één van de vele rooftop bars. Een echte aanrader voor een prachtig uitzicht is PH-D Downtown, in Chelsea. Dit is een hippe bar middenin Chelsea en de Meatpacking District. The Ides Bar in Brooklyn zou je ook alleen al voor the view moeten bezoeken. Deze rooftopbar heeft een prachtig terras met zicht op de East River en Manhattan!

skyline

Wandel of fiets over één van de vele bruggen

Iedereen is wel bekend met de Brooklyn Bridge. Deze brug speelt een rol in ontelbaar veel films en series. Dit is niet voor niets zo, het uitzicht hier is fantastisch! Alleen zijn er nog andere bruggen die ook echt de moeite waard zijn. The Manhattan Bridge is net iets anders, maar ook erg bijzonder. Wil je ze allebei zien? Huur dan een fiets en doe een rondje: van Manhattan naar Brooklyn via de Brooklyn Bridge en terug naar Manhattan via de Manhattan Bridge. Op die manier kun je heerlijk uitwaaien met de meest prachtige uitzichten!

Brooklyn

toerist

viewpoint

Struin door Greenwich Village

De leukste wijk in Manhattan vind ik by far Greenwich Village. Dit is zo’n ontzettend hippe en sfeervolle wijk, dat je er dagen wil spenderen. Er is weinig hoogbouw, maar veel bomen en prachtige huizen met front steps. Misschien is dat de reden dat locals het ook wel the Village noemen. Wat is er eigenlijk allemaal te doen in deze wijk? Nou, heel veel!

buurt

Chelsea Market

Chelsea Market is vergelijkbaar met de Food Hallen in Amsterdam, maar dan nóg beter. Het is een oud industrieel pand met talloze eetkraampjes, restaurantjes en zelfs winkels. Er zit een visrestaurant waar je verse vis kunt eten en kopen, een goddelijke tacokraam (Los Tacos No. 1) en nog veel meer. Er zijn zelfs enkele kledingwinkels en een grote Bowery Kitchen Supply gevestigd. Houd je, zoals ik, van koken en spaar je keukengerei? Dan mag je deze winkel niet overslaan. De beste pannen en meest handige keukentools kun je hier voor een prikkie krijgen!

High Line Park

High Line Park is een bijzonder stukje van Greenwich Village. Dit is namelijk een oud spoor op een brug die vroeger in dienst was als goederenspoorweg. Tegenwoordig is het een ware trekpleister. Het is namelijk ingericht als park, waar je in het voorjaar en de zomer bij allerlei kraampjes wat lekkers kunt bestellen en in grote ligstoelen kunt relaxen. Ik ben van mening dat je deze bijzondere ervaring niet mag skippen als je in New York bent!

groen

Lekker eten

De wijk staat ook bekend om de vele goede restaurantjes en ontbijt/lunchtentjes, die ook nog eens erg hip zijn. Wil je lekker en gezond ontbijten? The Butcher’s Daughter, By Chloé (vegan) en Jack’s Wife Freda zijn dan een goede tip. Hier kun je lekker, maar ook gezond en bijzonder ontbijten, brunchen en lunchen. Het dineren is ook niet verkeerd in The Village, aangezien er oneindig veel gezellige en goede restaurants zijn. Mijn aanraders hierin zijn Catch (vis en zeevruchten) en Tacombi (Mexicaans). Ben je een echte zoetekauw en heb je zin in een lekker tussendoortje bij je koffie? Magnolia Bakery op Bleecker Street staat erom bekend de beste cupcakes te maken van de hele stad!

coffee

Shoppen

Als je in New York goed wilt winkelen, hoef je echt niet alleen 5th Avenue af te struinen. In Greenwich Village kun je winkelen bij de kleinste en meest bijzondere boetiekjes. Winkelen is er over het algemeen wel prijzig, aangezien er ook veel designerwinkels zijn, maar het is zeker de moeite!

Wandel door Central Park

Central Park is een bijzondere verschijning in Manhattan, zelfs op satellietbeelden is dit rechthoekige stadspark goed zichtbaar. In een drukke stad als New York is het soms even nodig om af te schakelen en de natuur in te gaan. In Central Park is dit goed mogelijk, ondanks het feit dat je midden in de stad zit. Het park is bijzonder en erg goed onderhouden. Verder is er veel te zien, zoals sportende mensen, baseball velden waar mensen spelen en kun je met een bootje het water op. Wat ik het leukst vind? Bestel een coffee to go en wandel onder alle mooie bruggetjes door. Dit hoort gewoon bij de stad!

USA

Times Square, Bryant Park, Grand Central Station, New York Public Library, Chrysler Building, Empire State Building

Waarom ik al deze sights in één kopje noem? Ze zijn namelijk in één heerlijke wandeling te bekijken! Begin je wandeling bij het imposante Times Square. Deze drukte van reclameborden en winkels mag je absoluut niet overslaan, het is namelijk een heel herkenbaar deel van de stad. En eerlijk, als je er voor het eerst bent is het ook ontzettend indrukwekkend! Daarna kun je je wandeling vervolgen naar Bryant Park, een park waar altijd iets te doen is. Vervolgens ben je alweer aanbeland bij Grand Central Station, het prachtige treinstation welke je ongetwijfeld ooit in een film voorbij hebt zien komen. Hetzelfde geldt voor de op steenworp afstand New York Public Library. Deze oude bibliotheek is zo mooi, daar wil je bijna een dagje gaan werken! Het leuke aan deze wandeling is dat je onderweg een mooi uitzicht hebt op het Empire State Building en de Chrysler Building, welke echte New York City land marks zijn. Zo kun je in 2 à 3 uurtjes tijd een hoop sights afvinken!

Big Apple

Manhattan

Verlaat het eiland

Heb je echt veel tijd? Verlaat dan een middag Manhattan en ontdek Brooklyn. Mijn favoriete deel hiervan is Williamsburg, een hippe wijk welke meer aanvoelt als een dorp. Je kunt er heerlijk winkelen, eten en drinken en er is veel buiten te doen. De sfeer is zo ontspannen en de mensen zijn er erg vriendelijk! Ben je er rond de zomertijd? Als je dan een dagje over hebt: bezoek Coney Island! Dit is een strand met een levendige boulevard en een amusement park, én het is bereikbaar met de metro! Heb je hier allemaal geen tijd voor? Dan kun je het altijd bewaren voor een volgende keer. Heb je in ieder geval een geldige reden om nog een keer terug te gaan!

stad

Check ook deze New York citytrip video

Kijk hier voor meer reisinspiratie voor de Verenigde Staten!