Washington

6 hoogtepunten van Washington D.C.

Washington DC, de hoofdstad van de United States is een politiek georiënteerde stad, tegelijkertijd is het rijk aan geschiedenis door de vele musea en memorials die de stad telt. Je kan een lang weekend vullen met het bezoeken hiervan, maar ook kan je naar het gezellige Georgetown waar je leuk kan winkelen of een hapje kan eten. Washington DC was voor mij een ware openluchtmuseum, ik heb mijn ogen uitgekeken. Er is zoveel te zien en te vertellen over Washington DC daarom beperk ik mij tot een aantal highlights die je zeker niet mag missen.

De highlights van Washington D.C.

Witte Huis

Het witte huis heeft geen introductie nodig. We kennen dit witte gebouw allemaal van televisie, films en foto’s. Op de Pennsylvania Avenue sta je aan de achterkant van het witte huis. Om de voorkant van het gebouw te zien moet je een stuk omlopen (de route wijst zich vanzelf). Helaas is het, i.v.m. veiligheidsredenen, niet meer mogelijk om een rondleiding te krijgen door het witte huis. Toegang wordt alleen nog verleend aan Amerikaanse staatsburgers. Ik heb elke dag wel een rondje gemaakt om het witte huis, ik raakte niet uitgekeken. Was simpelweg onder de indruk.

Travel

Washington Monument

Het Washington monument is omringd met Amerikaanse vlaggen en is al van ver te zien. Eigenlijk staat het Washington monument in het midden van alle bezienswaardigheden. Je kan met de lift naar boven, de kaartjes kan je kopen bij het Washington Monument Lodge. Jammer genoeg was de lift defect toen ik er was, balen! Het heeft iets bijzonders om op het plein omringd met vlaggen rond te lopen en enerzijds de Lincoln Memorial en anderzijds het Capitool in de verte te zien.

monument

Lincoln Memorial

Als je richting het Lincoln Memorial loopt, passeer je eerst het “National WWII Memorial”, die je gratis kan bezichtigen. Het monument bestaat uit 56 pilaren die een cirkel vormen rond het plein. Ook staat hier de vrijheidsmuur waarop 4048 gouden sterren zijn geplaatst. Elke ster staat voor 100 gesneuvelde Amerikanen.

USA

Via de reflecting pool waar, bij mooi weer, het Washington monument in het water schittert loop je richting het Lincoln Memorial. In de verte zie je een mooi wit klassiek gebouw met pilaren. Dit gebouw is een gedenkteken aan de Amerikaanse president Abraham Lincoln. Als je de trappen oploopt ligt er een steen met de tekst “I Have a Dream” vanaf dit punt gaf Martin Luther King JR zijn toespraak in 1963. Je vindt het vrij makkelijk, er staan nl. altijd mensen om de steen te fotograferen. Als je boven bent heb je prachtig uitzicht op de omgeving. De toegang is gratis.

president

Martin Luther King JR Memorial

Martin Luther King JR hield zijn toespraak bij het Lincoln Memorial, maar zijn granieten standbeeld is ongeveer 10 minuten lopen van het Lincoln Memorial. Het standbeeld staat in een mooi park aan het water. Toegang is gratis.

statue

Capitool

Het capitool is een immens gebouw die politiek gezien heel belangrijk is omdat hier de senaat en huis van afgevaardigden vertegenwoordigd zijn. Maar los van de politieke betekenis , is het een prachtig gebouw! De nieuwe president Donald Trump zal hier in januari 2017 zijn eed op de grondwet afleggen. Je kan het capitool zowel van de voor- als van de achterkant bekijken. En dat moet je zeker doen! Aan de achterkant van het capitool staat ook de Supreme Court. Ook weer een mooi klassiek gebouw met pilaren.

reizen

Arlington National Cemetery

Dit is 1 van de 139 begraafplaatsen in de USA, waar overwegend militairen en presidenten zijn begraven. Je telt hier min of meer 400.000 graven. Een bijzonder monument is het graf van de ‘onbekende soldaat’. Elk uur heb je een wisseling van de wacht als eerbetoon aan de gesneuvelde Amerikanen zonder naam. Nog indrukwekkender vond ik de veteranen die in grote getalen aanwezig waren. Sommigen emotioneel geraakt tijdens de ceremonie. Hier word je stil van. Veel bezoekers komen ook naar het Arlington National Cemetry omdat John F. Kennedy en zijn vrouw Jackie Kennedy hier begraven zijn. De toegang is gratis.

cemetery

Tips:

  • Als je vliegt op Washington Dulles Airport, boek dan een transfer bij Super Shuttle. Voor 23 dollar p.p. (incl. fooi) wordt je voor de deur van het hotel afgezet.
  • Alle nationale gebouwen en de meeste musea zijn gratis.
  • Bezoek de highlights zeker in de avond als ze verlicht zijn, echt de moeite waard.
  • Je kan heerlijk eten in Chinatown, maar tijdens lunchtijd heb je veel foodtrucks verspreid over de stad waar je lekker eten kan kopen. Zeker doen!
  • Vanaf de Union Station (wat ook weer een geweldig mooi gebouw is) neem je de Amtrak trein naar New York. Dit is een reis van 4 uur.
  • In Washington kan je makkelijk met de metro reizen, maar als je van wandelen houdt neem dan een hotel vlakbij het White House en alle bezienswaardigheden (behalve Georgetown en Arlington) zijn wandelend te bereiken.

Ga hier naar meer blogs over de Verenigde Staten.