Roadtrip

Amerika roadtrip door het westen van de VS

Een Amerika roadtrip is waar vele reisliefhebbers van dromen en dat is niet zo gek ook: het land biedt ontzettend veel natuurschoon. Van groene nationale parken tot grillige, rode rotsformaties. En van zoutvlaktes tot borrelende warmwaterbronnen. Amerika is een must voor iedere roadtripfanaat en ik kan het dan ook iedereen aanraden.

Waarom je een Amerika roadtrip door het westen moet maken

Amerika kenmerkt zich als een van de beste landen ter wereld om een roadtrip te maken. Of je nou een reis door het westen of het oosten maakt; een roadtrip is altijd een goed idee. Huur een auto, koop een tent met de nodige kampeerspullen of pak het luxer aan en ga voor een camper. Waarom Amerika naar mijn mening uiterst geschikt is voor een roadtrip? Dat leg ik hieronder voor je uit!

Eindeloze wegen

Je hebt het vast al eens op Amerikaanse films gezien: die brede, rechte wegen waar geen eind aan lijkt te komen. En zo is het ook echt. Je doet de radio aan, de volumeknop draai je tot een maximaal geluid en de roadtrip kan beginnen! Links en rechts zie je lege vlaktes, met hier en daar een struikje, en in de verte doemt een bergketen op. De ellenlange wegen maken rijden in Amerika tot een waar feestje.

amerika roadtrip

Je komt bijna geen andere auto’s tegen

En wat het plaatje nou compleet maakt? Je komt nauwelijks andere auto’s tegen! De wegen stralen leegte uit en dat is een hele beleving op zich. Stop je auto langs de kant van de weg, ga midden op de witte strepen van het wegdek staan en het voelt voor heel even alsof je de enige op de wereld bent. Af en toe steekt een woestijndier de weg over, maar dat is het enige gezelschap dat je hebt.

camper

Slapen op de mooiste plekken

Amerika kent prachtige natuurparken, welke allemaal campsites bieden. Reis je met een auto of camper, dan heb je de mogelijkheid om midden in de natuurparken te overnachten. Je bekijkt vanuit je uitklapstoeltje de in allerlei kleuren veranderde lucht zodra de zon ondergaat, terwijl je een wijntje drinkt bij het kampvuur. De volgende ochtend word je wakker gemaakt door de zon die door de bomen flikkert en drink je koffie terwijl je onder een dekentje opwarmt. Dat klinkt toch perfect?

sunset

Mogelijkheid om te stoppen in de natuur

Tijdens een Amerika roadtrip zul je ongetwijfeld keer op keer versteld staan van de prachtige natuur die het land rijk is. Het ene moment rijd je dwars door rotspartijen en rotsbogen terwijl je het volgende moment links en rechts grillige bergen spot. De volgende dag sta je tussen de grootste bomen ter wereld, terwijl je een paar uur daarvoor nog wandelde over droge zoutvlaktes. Groen, rood, oranje en zelfs wit: alle kleuren komen voorbij. Tijdens een roadtrip kun je stoppen waar je wilt om een mooie wandeling in de natuur te maken.

park

Bruisende steden

Behoefte aan wat leven in de brouwerij nadat je verschillende nationale parken hebt ontdekt? Geen probleem, want in het westen van Amerika vind je een aantal bruisende steden. Denk bijvoorbeeld aan het overweldigende Las Vegas, het sfeervolle San Francisco of het welbekende Los Angeles. De steden zijn niet met elkaar te vergelijken en dat maakt een bezoek zo leuk. Daarbij is het een welkome afwisseling na eindeloze, lege wegen.

tram

Tips Amerika roadtrip:

  • Niet te vergeten en zeker essentieel voor een Amerika roadtrip: je moet van te voren een ESTA regelen om toegelaten te worden in Amerika. Dit kun je bijvoorbeeld laten doen door een ESTA servicebureau, welke gespecialiseerd is in het regelen van visa. Zo kun je het werk uit handen geven en hoef je je geen zorgen te maken of je ESTA wel of niet goed wordt geregeld.

  • Check of de tweede bestuurder is inbegrepen bij de prijs van de huurauto. De afstanden in Amerika zijn flink en soms moet je uren op een dag rijden. Daarom is het fijn om nu zo en dan te kunnen wisselen van bestuurder. Zo voorkom je vermoeidheid en daarbij is het niet goed voor je om zolang achter elkaar te moeten focussen.

  • Stippel je route van te voren uit. De afstanden in Amerika zijn altijd langer dan je denkt en daarom kan het vies tegenvallen na een aantal dagen onderweg te zijn. Probeer niet te veel parken aan te doen, want dan is de kans groot dat je meer in de auto zit dan dat je daadwerkelijk kunt genieten van de buitenlucht. Ga je drie weken naar het westen van Amerika, zoals de meesten doen? Kies er dan voor om niet oostelijker te gaan dan Page. En zelfs dan moet je nog flink wat kilometers maken. Het is dan ook sterk af te raden om plaatsen aan te doen als Monument Valley, Capitol Reef National Park en Moab.

  • Download van te voren de kaart van Amerika via Google Maps. Deze kaart kun je vervolgens offline gebruiken, wat in Amerika erg handig is. Ik vond de bewegwijzering erg tegenvallen en bordjes waren gering aanwezig, dus een duidelijke kaart die je elk moment kunt gebruiken is wenselijk. Zelf heb ik een fysieke kaart gebruikt, maar dat was niet handig vanwege de minimale bewegwijzering.

Kijk hier voor meer reisinspiratie voor de Verenigde Staten!