Balloon

Cappadocië; een bestemming die thuishoort op je bucketlist!

Er is geen plek ter wereld als Cappadocië. Dit gebied levert de meest imponerende sprookjeslandschappen die je ooit zult aantreffen. Door extreme erosie zijn grillige rotsformaties ontstaan. Dit levert een fabelachtige omgeving op vol diepe valleien, rotshuizen, beschilderde rotskerken en wonderlijke steensoorten.

Zet Cappadocië op je bucketlist!

Het Turkse Cappadocië is één van de mooiste gebieden die je kunt bezoeken en behoort daarom op je bucketlist.

Spectaculaire rotsformaties

Natuurlijk: elk continent kent fabelachtige rotsformaties in bijzondere natuurparken, echter is Cappadocië minstens zo spectaculair. Elke vallei heeft zijn eigen karakter waar rode, bruine, gele en roze rotspartijen elkaar na elke bocht afwisselen. Deze formaties bieden een imposant uitzicht. Zo zijn ook de feeënschoorstenen een echt fenomeen. Dit zijn rotspartijen die door regen op diverse steensoorten zijn ontstaan. De bodem bestaat uit tufsteen met daarop hard kalksteen. Het is een sprookjesdecor waar ook mensen wonen. Het landschap is kleurrijk en wild, maar tegelijk kaal en spannend. De vormen die je aantreft lijken erg onnatuurlijk, waardoor het een onwerkelijke wereld wordt. Uiteraard komen uit deze streek veel volksvertellingen. Deze rotsformaties bieden een inkijk in de kunst die natuur kan maken.

Cappadocië

Geweldige wandelingen in Cappadocië

Dit gebied leent zich uitstekend voor wandelingen. Er zijn diverse routes te volgen en elke trip biedt de mooiste uitzichten. Een bezoek aan verborgen rotskerken of kloosters maakt vaak onderdeel uit van een dergelijke wandeling. Zo is de Ihlara vallei te bewandelen. Hier is te lopen door een enorme kloof met hoge rotswanden, die gesierd worden door uit de rotsen uitgehakte kerken. Al wandelend door deze kenmerkende omgeving is te zien hoe de natuur het landschap heeft gemodelleerd. Wind en regen werken zich door de bovenlaag van de versteende lava. Zo heeft bijvoorbeeld de Kizilirmak-rivier voor diepe ravijnen gezorgd in deze streek.

Turkije

Verborgen kerken en huizen

Zoals je waarschijnlijk weet is Turkije het land dat rijk is aan historie en cultuur. In Cappadocië kun je ook je hart ophalen aan de cultuur. Hier zijn kerken uitgehakt in de rotsen en zijn zeer fraai vormgegeven. De beschildering en decoraties verraden de hand van een kundige vakman- of vrouw. De beste plek om deze kerken te zien is het Open Air Museum van Göreme. Het mooiste rotsdorp van dit gebied is ongetwijfeld het Open Air Museum van Zelve. De grillige rotshuizen spreken tot de verbeelding. Tip: zoek je een weergaloos rotsklooster, ga dan naar Selime. Dit klooster is adembenemend, net zoals de omgeving. Overigens is het ook mogelijk om steden te bezoeken die geheel ondergronds liggen. Maar dit is enkel voor hen die de claustrofobie kunnen weerstaan!

Balloon

De beste plek voor een ballonvaart

Deze magische plek leent zich bijzonder goed voor een ballonvaart. Het zal werkelijk een onvergetelijke ervaring worden. De windcondities zijn hier optimaal, zodat er van het landschap genoten kan worden. Door dit unieke uitkijkpunt is nog beter alles te bekijken. In de stilte van de lucht zul je merken waarom iedereen Cappadocië een sprookjesachtige plek vindt.

Het sprookjeskasteel van Uchisar

Getypeerd als favoriete rotsgebouw van dit gebied. Dit kasteel zie je overal bovenuit torenen. Via tunnels is het mogelijk om helemaal naar de top te klimmen. Deze citadel kent een bewoonde kern. Dit oeroude en grillige kasteel maakt het mogelijk om van de prachtige omgeving te genieten.

Extra reisinformatie

  • Let op dat een visum on arrival Turkije niet meer bestaat. Reizigers met een Nederlandse en Belgische nationaliteit moeten tegenwoordig voor vertrek naar Turkije een eVisum aanvragen. Een eVisum is verplicht voor iedereen die niet langer dan 90 dagen in Turkije verblijft.

  • Wil jij ook met een heteluchtballon over de tempels zweven, boek dan vroeg, want de vluchten zijn populair en het aantal plaatsen is gering. Kijk voor boekingen voor een vlucht ook eens bij Nederlandse reisaanbieders.

  • Mocht je de rotspartijen met de heteluchtballonnen op de achtergrond willen fotograferen, vraag dan ter plekke naar de beste locaties. Er zijn veel geschikte plekken om het gebied te fotograferen.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met de reisspecialisten en Turkije-kenners van Nederland’s bekendste Turkije-aanbieder.

Kijk hier voor meer reisinformatie voor Turkije!