Thailand, voor veel reizigers het leukste reisland ter wereld

Als enthousiaste reizigers hebben we inmiddels wel 100 landen bereisd. Maar we weten het zeker: Thailand is en blijft het leukste reisland ter wereld! Altijd die gemeende glimlach, barstensvol cultuur, tropische natuur en witte Thaise zandstranden. Ook lekker eten en uiterst betaalbaar voor iedereen. Voor velen is Thailand hun eerste intercontinentale backpack bestemming. Maar ook daarna blijft Thailand een geweldig vakantieland.

Is Thailand het leukste reisland?

Bezoek je Thailand voor het eerst, dan bezoek je vaak het Grand Palace, Kao San Road: de beroemde highlights in Bangkok. Maar sla juist ook tijdens zo’n eerste reis naar Thailand een zijstraatje in. Dan voelt Bangkok ineens als een veel minder toeristische bestemming. Je ziet eetstalletjes waar locals eten, rammelde pannetjes aan een kraam, een wankel plastic krukje tussen de geparkeerde tuktuks, de vriendelijk groetende timmerman die een schuin verzakt luik recht hangt, een oude Thaise dame die de veranda van haar huis schoonveegt. Je ruikt een mix van benzine, zilte rivierlucht, wierrook en pepers. Dat is het moment dat je je als reiziger even volmaakt gelukkig voelt.

Thai Rijstveld

Eiland hoppen in Thailand

Dát gevoel, van onbekende plekken ontdekken, is haalbaar in heel Thailand, ook buiten de stad. Je hoeft niet naar bekende Thaise plekken als Phuket en Chiang Mai. Verborgen Thailand bestaat. Zo waren wij verbluft van de blauwe wateren op Koh Kood en Koh Mak. Mooier en veel rustigere eilanden dan het nabij gelegen Koh Chang. Of relaxed Koh Yao, vol tropische natuur tussen Phuket en Krabi. Wat dacht je van Khanom, waar je roze dolfijnen kunt spotten. Of, eiland-hoppen in de zuidelijke provincie Trat (wel in onze winter gaan) en slenteren door Chiang Khan, een sfeervol dorp aan de rustig voortkabbelende Mekong.

Thailand strand

Leukste reisland haar inwoners

En het leukste: ontmoet de Thai, zo leer je het land nog beter kennen. Verblijf in een homestay op het platteland van Loei, een rustige provincie in Noord Thailand. Extra leuk is het om een lokaal feest of festival in je reis op te nemen. Ga bijvoorbeeld enkele dagen naar Isaan. Hier vindt begin juli de start van de boeddhistische vastentijd plaats (de Vassa), wat gevierd wordt met het kaarsenfestival. Een waar feest voor je ogen: felle kleuren, brandende kaarsjes, gele en witte bloemenoffers en Thai die de voeten van de monniken wassen op hun route naar de tempel.

Thaise bevolking

Off the beaten track Thailand

Laat je adviseren welke plekken het best in jouw Thailand reis passen, want ja, je bent wat langer onderweg omdat ze meer Thailand ‘off the beaten track’ zijn. Wel allen met een hoog ‘local gehalte’. Plekken waar je met iedereen een praatje maakt en je nog lang bijblijven. Dit soort bijzondere ontmoetingen zijn je beste reisherinneringen.

Thaise dorpen

Thaise highlights

Reis je met kinderen? Ook dan is verborgen Thailand top. Geen bestemming in Azië is beter geschikt voor een avontuurlijke en tegelijk comfortabele familievakantie. Je vliegt rechtstreeks naar Bangkok vanaf Amsterdam. Het eten is top, de Thaise keuken bevalt zelfs de lastigste kleine eters. Pad Thai, een niet-pittige curry met rijst of een loempiaatje op straat. Top je reis af in een relaxt resort met zwembad, palmen en koele cocktails. Reizen is vakantie en een beetje lekkere luxe hoort er bij. In Thailand is dat betaalbaar. Wat uitzoekwerk en dan zit je er: in een centraal gelegen Thais boetiek hotel. Of in de swim-up pool met een geweldige sterrenhemel erboven.

Fietsen Bangkok

Speciale reizen

Juist in Thailand is het advies van een local bij het plannen van je reis een must. Want alleen zo kom je op die leuke, nog onbekende plekken. Je local hero, je lokale reisspecialist, woont ter plaatse en kent het land én de mensen. In Thailand is Henk je local hero. Hij woont er al 18 jaar en heeft zijn eigen reisorganisatie opgezet. Hij stelt een geweldige, ongewone reis door Thailand voor je samen waarbij je echt in contact komt met de locals. Bij thuiskomst ben je het dan zeker eens: Thailand is het leukste land ter wereld!

Leukste reisland

Local Hero’s

Deze tips over Thailand, het leukste reisland ter wereld hebben we samengesteld met de reisspecialisten van Local Hero Travel, waar ze geloven dat reizen meer is dan hotels boeken, highlights afvinken en kant-en-klaar avontuur. De echte waarde van reizen zit in een bijzondere ontmoeting, een onverwacht gesprek, een nieuw inzicht uit een andere cultuur. In 2014 begonnen wij een reissite met die ontmoeting als uitgangspunt. Regel je reis met een van onze local hero’s. Zo wordt je reis een dierbare herinnering.

Check meer over het prachtige Thailand, of 10 redenen waarom het zo’n leuke reisbestemming is, en laat je inspireren voor je volgende verre reis!


© Traveljunks 2022 | Alle rechten voorbehouden