Smart reizen door Thailand

Een reis naar Thailand staat bij veel mensen op hun wensenlijst. En terecht, want nergens ter wereld vind je een combinatie van tempels, jungle en strand die zo goed betaalbaar is. Zeker ook vanwege de voordelige vluchten vanuit Nederland naar Bangkok. Tel hier nog lekkere Thaise curries, altijd-lekker-weer en fenomenale strandfeestjes bij op, je vraagt je bijna af wat je nog in Nederland doet. Thailand is zeker niet onontdekt en het biedt dan ook een overweldigende mogelijkheid aan guesthouses, hotels, excursiebureaus en vervoersopties. Om hier als kersverse reiziger wijs uit te worden is soms een uitdaging. Ik help je daarom graag op weg met 4 smart tips voor een onvergetelijke trip, opgedaan tijdens mijn eigen Thailandreizen.

Ga smart op reis in Thailand

1. De nachttrein is leuk, maar een vlucht kost soms maar een tientje meer

Als echte backpacker of budgetbewuste reiziger kies je natuurlijk voor de nachttrein. Je bespaart er een overnachting mee, reist gezellig tussen de locals en overbrugt zo grote afstanden. En het is zeker waar, een rit met de nachttrein is een hele belevenis en moet je zeker een keer doen tijdens je Thailandreis. Maar voor de tweede of derde keer… Overweeg dan zeker een binnenlandse vlucht. AirAsia heeft op het traject Bangkok-Chiang Mai of Bangkok-Phuket bijvoorbeeld al vluchten voor 35 euro per persoon. En dat is dus maar een tientje meer dan de nachttrein. Je houdt er meer vrije tijd mee over die je kunt besteden aan een leuke excursie, een extra dag strand of luierend in een hangmat. Ik weet wel wat ik dan kies!

Thailand pool

Hotel met heerlijk zwembad
2. Kies af en toe voor een bijzondere overnachtingsplek

In Thailand stikt het van de goedkope guesthouses, een soort pensions die gerund worden door een Thaise familie. Deze zijn meestal vrij basic maar met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Wie echter af en toe nét even iets anders wilt zit in Thailand ook goed. Voor een paar euro meer kun je bijvoorbeeld een nacht gaan kamperen in de jungle van het Khao Sok National Park, slapen in een bamboelodge of slapen in een strandhotel met relaxed zwembad. Zo houd je je budget beperkt maar kun je toch iets bijzonders maken van je Thailandreis.

3. Wees anderen te slim af met de planning van je tours

Natuurlijk wil je in Thailand een trekking maken langs de kleurrijke bergstammen in het noorden, of zonnen op Maya Beach bij Koh Phi Phi, bekend van de film The Beach met Leonardo di Caprio (en mocht je die film nog niet gezien hebben: doen! Je krijgt meteen nog meer zin in je Thailandvakantie). Alle andere toeristen willen deze plekken ook zien, dus je moet het een beetje slim plannen om niet tussen hordes anderen te zitten. Ga juist ‘s ochtends heel vroeg naar het strand voor een snorkeltour of wandel een dorpje verder tijdens je trekking. Met de juiste tips ben je anderen nét even slim af.

Thailand compilatie

Trekkings en budgetvluchten
4. Geniet, geniet en geniet!

De makkelijkste tip, mits je je zaken een beetje op orde hebt: geniet! Als je weet dat je hotels en excursies goed geregeld zijn, je niet zwaar over je budget gaat en nooit ‘the place to be’ mist, kan je je een stuk beter ontspannen. Dus terwijl andere backpackers het strand afstruinen op zoek naar een lege kamer voor die nacht, lig jij al lang en breed in je hangmat te luieren met een maithai in je hand…! Zoals de Thai zeggen: sanuk mak mak, have fun!

Bovenstaande zijn persoonlijke tips van Edith Huntink van Smart Thailand, onderdeel van Travel Smart. Edith heeft zelf door het land gereisd en kan je uit eigen ervaring adviseren.


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden