Rotsklimmen in Krabi

Deze week heb ik een beginnerscursus rots klimmen gedaan in Krabi in Thailand. Railay Beach in Krabi staat bekend om het rots klimmen. Ik boekte online een ticket voor een halve dag. Dit kost bij Rocks Climbing school 1000 Baht dat komt neer op 25 euro. (incl. transport heen en terug, rots klimmen en water)

Klimmen op de rotsen van Krabi

Real Rocks Climbing school pikte mij op bij mijn hotel om 8.00 en na een aantal pickups werden we afgezet bij de pier waar we de boot richting Railey Beach namen. Na een klein wandelingetje kwamen we in de shop waar we onze instructeur leerden kennen en klim spullen konden uitzoeken. Tip: zorg dat je schoenen goed strak kunnen, dat helpt als je op de rots staat!

Krabi rotsklimmen

5 minuten lopen van de school staat een mooie rotswand waar verschillende parcours geklommen kunnen worden. Van simpel tot advanced. Ik deed de beginnerscursus dus kregen we een goede uitleg over veiligheid en daarna begonnen we aan het echte werk! De gids sprak trouwens goed Engels en maakte de uitleg leuk om naar te luisteren.

De eerste keer omhoog was niet de moeilijkste route maar met de tips over techniek van de instructeur toch handig om te oefenen. Bijvoorbeeld veel je benen gebruiken om jezelf omhoog te werken. Dat ga je aan het eind van de dag wel merken. Bij de vervolgpaden liet de instructeur de uitdaging bij de cursisten. Gaan tot je net meer verder kwam of viel. Daarna ga hij aanwijzingen zodat je het pad alsnog goed af kon leggen.

Krabi rockclimbing

Rots klimmen voor gevorderden
Tijdens mijn cursus zag ik ook gevorderde klimmers aan het werk. Deze hadden zelf spullen mee of gehuurd en gingen in tweetallen aan het klimmen. Railey Beach heeft meerdere punten waar het voor beginners en gevorderde een uitdaging kan zijn om te klimmen.

Krabi climbwall

Real Rocks Climbing school biedt naast de beginnerscursus die ik deed ook meerdaagse cursussen, familiearrangementen en privé lessen voor beginners en gevorderden. Heb jij een avontuurlijk gezin dan raad ik aan lekker te gaan rots klimmen in Krabi voor een halve dag!

Video rots klimmen in Krabi