Pong Phen Guesthouse Kanchanaburi Thailand

Soms stuit je tijdens het reizen op ongemakken, welke achteraf juist een positieve draai aan de reis hebben gegeven. Bij onze aankomst in Kanchanaburi moesten we noodgedwongen een ander guesthouse zoeken, dan we oorspronkelijk in gedachten hadden. Omdat we vooraf op internet een aantal guesthouses in Kanchanaburi hadden bekeken, wisten we dat in dezelfde buurt Pong Phen Guesthouse lag.

Slapen bij Pong Phen Guesthouse

Pong Phen Guesthouse is een ouderwets familiebedrijf, welk niet direct aan de straat ligt en enkel door een steegje is te bereiken. Het is vrij centraal gelegen en ligt vlakbij de beroemde brug aan de River Kwai. Eenmaal door het steegje kom je bij een restaurant uit, welk ook als receptie wordt gebruikt. Het guesthouse heeft voor elke reiziger wel een onderkomen in de aanbieding, want je kunt uit een gedeelde kamer met stapelbedden tot luxe kamer met airco en eigen sanitair tot bungalow aan de rivier kiezen. Voor elk budget heeft Pong Phen wel een oplossing.

Wij hebben gekozen om enkele dagen een luxe kamer met eigen sanitair te boeken, welke we naar alle tevredenheid hebben gebruikt. De kamers zijn ruim, zijn van alle gemakken voorzien en zijn brandschoon. Elke dag maakt men de kamer schoon, worden de bedden verschoont en worden de handdoeken verruild voor schone exemplaren. De bungalows in de steeg en de bungalows aan het water zijn ook aan te raden. Wij hebben deze niet genomen i.v.m. het seizoen en de daarmee gepaarde zwerm muggen aan de oever.

Fantastische keuken

Wat ons nog het meeste is bijgebleven is de fantastische keuken van het guesthouse. Zelden voor zo’n vriendelijke prijs zo’n goede Thai curry gegeten. Wellicht de beste Thai curry die ik ooit heb mogen eten. Ook het ontbijt en overige gerechten zijn zeer goed en zijn absoluut niet duur. Bij het bekijken van de menukaart hebben we ons de eerste keer serieus zitten afvragen of die prijzen wel goed geschreven waren.

Als je een georganiseerd uitstapje wilt boeken, dan kan het gewoon aan de receptie. Je boekt dezelfde trip als op straat of in een reisbureau in het centrum, maar de prijzen zijn vrijwel overal identiek. De vriendelijke bediening spreekt een goed woordje Engels en kan je van voldoende informatie over de plaats en omgeving voorzien.

Al met al behoort Pong Phen Guesthouse tot de besten die wij in al die jaren hebben bezocht. Een betere combinatie zal in Kanchanaburi waarschijnlijk niet snel te vinden zijn, waarom wij hier bij een volgend bezoek met zekerheid weer zullen verblijven.

Website: Pong Penh Guesthouse


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden