night

Zo kun je per wijk in Bangkok hotels vinden

Je wilt naar Thailand op vakantie. En na lang zoeken en veel vergelijken is het je gelukt: de snelste en goedkoopste vlucht naar Bangkok. Voor zo’n € 600,- euro ben je klaar, je vliegreis is geregeld, de eerste stap is gezet. Maar nu nog een hotel.

In Bangkok hotels vinden doe je zo

Bangkok, met een oppervlakte van 1500 km2 heeft een dikke 6 miljoen inwoners en volgens Booking.com maar liefst 1877 hotels (en counting). Een goed betaalbaar onderkomen in de juiste wijk vinden, je wint nog eerder de loterij. Of toch niet? Laat mij eerst de verschillende wijken voor je toelichten:

Banglamphu

Een toeristische wijk , vooral bekend vanwege de backpackerstraat Khao San Road met een kosmopolitisch maar low key 24/7 sfeertje.
Plus: overal eetstalletjes, straatmarkten, bars, restaurants en cafés. Veel keuze in hotels, vooral in de goedkopere categorieën. Ga voor nét een niveau hoger en kies een relatief nieuw, klein, design hotel (hier vaak ‘boutique’ geheten)
Min: Kleine, vaak gehorige kamers (kies voor de achterkant), een zwembad in de schaduw en een beperkt ontbijt (‘flied eggs’), want die banana pancake of muesli haal je op straat.

Backpacker

Chinatown

Het oude deel van Bangkok. Het dagelijks leven in een metropool. Hoofdstraten met een eindeloze stroom verkeer. Felrode banners die de talrijke goudverkopers aanprijzen. Vanaf een uur of elf, twaalf, (de beste tijd) zitten de schel verlichte restaurantjes vol hongerige eters. De hotels zijn ingericht in Chinese stijl met veel bling en donker hout. Meestal doorsnee kamers, de receptie is mooi ingericht maar elke verdieping hoger wordt het minder.
Plus: de smalle steegjes tussen de hoofdstraten in: tempeltjes, workshops, winkeltjes, net een rustig dorp, totdat je de hoek naar een van de hoofdstraten weer omslaat.
Min: al vanaf 18.00 uur is de wijk vrij donker en vooral uitgestorven.

Bangkok

Silom en Siam

Silom Road, in Zuid Bangkok en doorlopend tot het Lumphini park, is het kantoorhart van de stad. Grote hotels, winkelcentra’s, ambassades en kantoorwerkers. Op Siam square, de Thaise variant van Times Square, tref je de wolkenkrabbers en de een na de andere enorme shoppingmall.
Plus: Ook na werktijd druk, het is een wijk met een internationale zakensfeer. Veel goede internationale restaurants, voordelige lokale foodcourts in de warenhuizen. Prijzige maar kwalitatief goede (keten)hotels met ruimere kamers en uitstekende service.
Min: toch het minst typisch Thai, het kan ook zomaar ergens anders zijn.

Thailand

Sukhumvit

Een kilometers lange strip / doorgaansstraat vol hoogbouw van glas en beton. Back to the future. Winkelcentra, bars, clubs, restaurants, winkels en alle soorten uitgaansgelegenheden. De namen daarvan ken je wel, want je je hebt ze thuis ook.
Plus: de prijs/kwaliteit van het verblijf in deze wijk. De 4 sterren hotels zijn goedkoop en de kamers zijn ruim net als de (dak) zwembaden. Goed vervoer vanwege de Skytrain en de wijk met de beste Franse croissants.
Min: Fikse cultuurshock als dit je eerste nacht in Thailand is. Wie zoekt naar historie en Thaise cultuur zit verkeerd.

hotel

Maar waar dan wel?

Leuk, die info maar wat is nu het advies? Mijn advies (niet verder vertellen): kies een hotel tussen de rivier én Banglamphu in. Een middenklas hotel met dak zwembad aan de rivier is echt ideaal. De skytrain is handig maar een longtail of rivierboot als openbaar vervoer is leuker. Veel van de plekken waar je heen wilt liggen nu op loopafstand, zo niet dan kom je met de airco metertaxi overal.

Bangkok hotels

Geen namen van Bangkok hotels? Tjsa, dat is meer voor booking.com. Hotels gaan open, verbouwen of sluiten. Zoek zelf nu gericht, wordt blij van het resultaat en boek vroeg, want ook de beste plekjes in Bangkok zijn snel weg.

Wil je meer lokale tips over wat je allemaal kan doen in Bangkok? Henk, onze reisexpert in Thailand deelt zijn insider tips met je. Kijk voor andere landen met eigen lokale reisexperts op Local Hero Travel website.