Krabi Town, een ondergewaardeerd Thais stadje

“Waar zitten jullie nu ergens?” vraagt een vriendin van me over de Whatsapp. Ik vertel haar dat we onderweg zijn naar Krabi Town, een stadje in het zuiden van Thailand. “Ah ja, daar waren wij vorig jaar ook een dagje geweest, voordat we naar de eilanden gingen, maar ik vond er niet veel aan hoor. Het is een klein dood stadje die eigenlijk maar uit één straat bestaat.”

Krabi Town, een ondergewaardeerd stadje tussen de populaire eilanden

Op het internet had ik inderdaad ook al veel reviews gelezen van mensen die Krabi Town bitter weinig lovende woorden gaven. Volgens velen zou het er maar saai zijn; geen strand, geen bruisend nachtleven en weinig te zien of te doen. Ao Nang daarentegen, het badplaatsje welke 16 km verderop gelegen is, dáár kan je als je de reviews mag geloven beter heen gaan. Daar vind je tenminste strand, zee en bakken vol met vertier!

Krabi Town food stall

Een heerlijk fruitstalletje

Nu kan het misschien aan mij liggen hoor, maar ik kom dus net van Ao Nang vandaan. En die ene dag dat we daar gebleven waren was er eigenlijk al eentje teveel. We zijn tijdens onze reis al vaker op erg toeristische plekken geweest, maar dit badplaatsje had een wel héél hoog ‘Costa del Sol’-gehalte! Met al die schreeuwerige souvenirwinkeltjes, pizzeria’s en kebabzaken en de vele westerse badgasten die er in ieniemienie bikinietjes en veel te kleine zwembroeken rond paraderen… Ik was zelfs bijna eventjes vergeten dat ik mij in Thailand bevond!

Nee, dat soort vakantieplekken zijn niet echt aan mij besteed. Maar nu ik mijn vriendin gesproken heb én met al die slechte reviews nog in m’n achterhoofd, begin ik bijna te twijfelen over onze keuze om naar Krabi Town te verkassen. Is het dan toch misschien écht zo’n dood gat waar niemand wat te zoeken heeft? Moesten we dit stadje toch maar niet beter overslaan?

Krabi Town Vis markt

Verse vis van de markt

Zonder al te veel verwachtingen stappen we dus uit de songthaew, die ons keurig in het centrum van Krabi heeft afgezet. Snel de omgeving in mij opnemende, kijk ik vluchtig om me heen. Het ziet er hier in ieder geval al groter uit dan ik verwachtte! Ik zie hier en daar al wat streetfood en zelfs een overdekt winkelcentrum. We hebben besloten om eerst maar richting de rivier te lopen, een paar straten verderop, om daar op zoek te gaan naar een guesthouse.

Onderweg komen we al meteen de eerste aangename verrassing tegen; een klein eettentje met tientallen kleurige gerechten, zij aan zij in een vitrine uitgestald. Ik druk mijn neus verlekkerd tegen het glas aan. “Zeg, die zoektocht naar een guesthouse kan wel even wachten toch? Dit ziet er veel te verleidelijk uit, laten we hier wat eten!” Nog geen 5 minuten later zitten we allebei met een bord vol lekkers voor ons neus en dat voor nog geen €2,50 in totaal. “Hoezo, Krabi Town overslaan?” zeg ik, terwijl ik gulzig al dat heerlijke eten naar binnen werk, “Ik hou nú al van deze stad!” Het is dus toch waar wat ze zeggen; liefde gaat door de maag…

Krabi Town street food

Het heerlijke street food in Krabi Town

Krabi Town info:

Krabi Town, een stadje die helaas te weinig credits krijgt van de meeste bezoekers. Vaak wordt ze enkel gebruikt als korte tussenstop om richting de eilanden te gaan. Zonde, want als je goed om je heen kijkt kan je toch al snel zien wat voor moois het stadje allemaal te bieden heeft. Het is in mijn ogen de perfecte balans tussen toerisme en lokaal leven. Je vindt er super goeie koffietentjes (écht lekkere koffie is soms maar moeilijk te vinden in Thailand), gezellige barretjes en zelfs smaakvol Westers eten (niet zoals die kleffe pizza’s in Ao Nang). Nóg beter zijn de verschillende lokale markten die Krabi Town rijk is; een uitgebreide ochtendmarkt, verschillende avondmarkten en daar bovenop ook nog eens een weekendmarkt. De hele dag door en elke dag van de week kan je dus werkelijk losgaan op al die heerlijk (en spotgoedkope) Thaise gerechten! Ook júist omdat dit van origine een moslim stadje is, vind je hier een grote diversiteit in de aangeboden gerechten. Eten, drinken en slapen kan hier allemaal nog goedkoop en voor goeie kwaliteit.

Bezoek eens de Tiger Cave Temple, bovenop een berg aan de rand van de stad. Tijgers vind je hier niet, maar wel een fenomenaal uitzicht over de omgeving van Krabi! Doe een boottochtje over de rivier of ga naar het park aan dezelfde rivier gelegen, waar aan het einde van de dag de locals zich verzamelen voor een sportieve workout of om ook simpelweg te genieten van een picknick met een prachtig uitzicht over de rivier. Ook ’s avonds en in het weekend heb je hier genoeg keuze om op stap te gaan. Je vindt hier misschien niet de happy hours met buckets vol goedkope booze, maar wel de gezellige (reggae)barretjes met livemuziek waar je heerlijk een hele avond kan blijven plakken. De gemiddelde “all-in-resorts”-vakantieganger en de zuipende-“kijk-mij-eens-hip-zijn”-backpacktoerist heeft hier inderdaad misschien weinig te zoeken. Voor alle andere reizigers: Neem eens wat langer de tijd om Krabi te ontdekken en echt te leren kennen. Geen hysterische drukte hier, maar evengoed meer dan genoeg te doen en te zien in dit ondergewaardeerde, heerlijke laidback stadje aan de rivier.

  • Thailand
  • Krabi Town, een ondergewaardeerd Thais stadje


Reacties (4)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden