Hua Hin, de oudste badplaats van Thailand

Hua Hin, de hoofdstad van het gelijknamige district, is de oudste badplaats van Thailand. Hua Hin is zeer geliefd bij de Thaise bevolking, die er graag tijdens de weekenden het strand bezoekt. De rest van de week is het er heerlijk relaxed en zal het vooral door rustzoekers worden bevolkt.

Het Thaise Hua Hin

Tijdens onze reis door Thailand zijn we enkele dagen in Hua Hin verbleven. Een bezoek aan de koninklijke badplaats stond niet op onze planning, maar door toeval zijn we er terecht gekomen. Achteraf bleek deze plaats tot één van de leukere plekken van onze trip te horen.

Vanuit de zuidelijke busterminal rijden dagelijks diverse bussen van Bangkok naar Hua Hin, welke ongeveer drie uur over deze afstand doen. Andere opties zijn o.a. de trein vanuit het Hua Lamphong station in Bangkok, tal van mini buis charters via de lokale reisbureautjes te boeken en je kunt met een binnenlandse vlucht naar Hua Hin.

resort

Koninklijke badplaats

Veel reizigers zullen Hua Hin alleen op hun reis van of naar bijvoorbeeld Phuket of Koh Samui zien. Enkel wanneer ze de stad passeren met de bus vanuit of naar Bangkok. Begrijpelijk is het wel, want deze Thaise badplaats heeft niet het party imago, wat o.a. bovengenoemde Thaise backpacker plaatsen hebben. Hua Hin zelf is zeer gemoedelijk en je ziet vooral veel families op het lange strand. ’s Avonds komt het centrum meer tot leven en zijn er buiten de echte Thaise eetstalletjes tal van nationale en internationale restaurants, bars en nachtclubs te bezoeken.

Voor liefhebbers van rosse buurten kan Hua Hin wat tegenvallen, want vergeleken met andere Thaise badplaatsen stel het niet zoveel voor. Wel hebben we in de betreffende straten de beste eetzaakjes gevonden, die we iedereen van harte kunnen aanbevelen. In het centrum is een nacht markt, waar ook een aantal eetstalletjes te vinden zijn. De stad heeft qua accommodatie voor elke beurs wel iets te bieden en is er in bijna elke categorie genoeg aanbod. Buiten het centrum is genoeg aan budget accommodatie te vinden, maar in het centrum zijn het hoofdzakelijk hotels in het duurdere segment.

Prachtige omgeving

Vanuit Hua Hin is genoeg te ondernemen, wat de plaats des te meer geschikt maakt voor een meerdaags bezoek. Je o.a. een bezoek brengen aan het Khao Sam Roi Yot National Park welk op ongeveer 50 kilometer ten zuiden van Hua Hin ligt. Het park dankt haar naam aan de meer dan 300 bergpieken. Het park wordt bewoond door enkele zeldzame diersoorten. Het Khao Sam Roi Yot National Park vooral bekend vanwege haar prachtige grotten. Een andere aanrader is Kaeng Krachan wat met een oppervlakte van ongeveer 3000 km2 één van Thailand’s grootste National Parks is en een keur aan dieren herbergt. Verder zijn er in de omgeving nog diversen opties als de watervallen van Pa La-U en het in 1923 gebouwde Ratchaniwet Marukhathaiyawan paleis.

Als je graag een paar dagen strand zou willen combineren met enkele dagexcursies is Hua Hin een aanrader. Vooral als je niet voor het nachtleven gaat en liever een gemoedelijke plaatst bezoekt. Voor ons was Hua Hin echt een verrassing!

Check hier ook andere vette Thaise badplaatsen!

  • Thailand
  • Hua Hin, de oudste badplaats van Thailand


Reactie

  • Ik ben een aantal jaren geleden ook in Hua Hin geweest en mij beviel het ook bijzonder goed. Ik was vooraf wat sceptisch m.b.t. Thaise badplaatsen, maar Hua Hin is zeker aan te raden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden