Het Thaise Pai-Radise

Pai is een leuk klein hippie dorpje wat ongeveer 140 kilometen boven Chiang Mai ligt. Veel reizigers slaan Pai over omdat ze er niet veel over hebben gehoord of krijgen er geen indruk van. Dan heb je het helemaal mis! Toen ik mijn reis door Thailand ging plannen en op zoek ging naar de meest leukste plekken was mijn eerste keus ook niet gelijk op Pai gevallen. Ik typeerde Pai als rustig en weinig te beleven, maar wat was ik blij dat ik toch voor Pai had gekozen tijdens mijn trip! In Chiang Mai hoorde ik veel reizigers over Pai, dat als ik tijd over had echt naar Pai moest gaan.

Het Thaise paradijsje Pai

Geen twijfel was er meer en besloot ik samen met 2 andere backpackers richting Pai te gaan, jawel op de scooter. Je kan er ook voor kiezen om de bus te nemen maar aangezien de weg van Chiang Mai naar Pai zo’n 762 stijle bochten telt. Is het 3 uur lang overleven en hopen dat je niet ziek de bus uit komt. Nee zo wilde ik mijn Pai avontuur niet laten beginnen want ik heb niet veel tijd om in Pai te blijven helaas. Dus gingen we voor een trip op de scooter naar hippie town Pai.

Pai is a place that relaxes you, that refreshes your mind and really gives you some time to think, to reflect, and to take it all in.

Pai heart

Prachtige uitzichten

Scooter huren:

‘’Maar hoe verloopt het nou allemaal om een scooter te huren en is het wel veilig?’’ Een scooter huren is heel makkelijk in Thailand, in Chiang Mai had ik gelijk bij aankomtst een scooter gehuurd voor 150 Baht ( 4 euro) Ik vond het nog al aan de goedkope kant maar ging er maar vanuit dat het goed zat. Aangezien je zoveel scooters in Chiang Mai voorbij ziet scheuren. Kijk voordat je een scooter huurt of er eventuele schade is, want doe je dat niet kan dat later voor problemen zorgen. Maak foto’s van de schade plekken en laat het zwart of wit zetten door de verhuurder. En dan moet je afscheid nemen van je paspoort, maar is dat wel zo slim? Ik heb het eerlijk gezegd wel gedaan maar achteraf hoor je enge verhalen dat de verhuurder er ineens vandoor is, of wanneer je de scooter terug brengt je ineens heel veel geld moet neerleggen, voor schade die je helemaal niet hebt gemaakt. Doe je dat niet dan kan je fluiten naar je paspoort en dat wil je natuurlijk niet. Je kan ook overleggen met de verhuurder dat je een borg som betaald, mocht de verhuurder ineens vertrokken zijn dan heb je gelukkig nog je paspoort. Vraag altijd wel om een bewijs dat je borg heb betaald, want anders krijg je daar weer problemen mee. Eerlijk gezegd ben ik daar geen voorstander van, want een borgsom van rond de 4.000 Baht is voor een Thai heel veel geld. Maar je kan beter je geld kwijt zijn dan je paspoort! Op Koh San Road kan je ook een neppe id kaart laten maken, kost je rond de 800 Baht.

Pai scooter

Op de scooter door Thailand

Fall In love with Pai

Eenmaal aangekomen in Pai kleurt het hele dorp op, overal leuke gekleurde restaurantjes en markten. Ik keek me ogen uit en werd gelijk verliefd op Pai. Je bent even helemaal in een andere wereld terecht gekomen, Ik snap ook wel dat backpackers hier weken kunnen verblijven, alleen al door de relaxte vibe wat er hangt. Zo kan je even lekker tot rust komen bij cafe ‘’container’’ in een hammock waar je uren van het uitzicht kan genieten met natuurlijk een lekker koud drankje of koffie. Echt de moeite waar om eventjes te relaxen (Je kan ook niks anders in Pai). Maar niet alleen café container zo zijn er nog tal leuke hippie cafés langs de weg. Ik wist al gelijk dat ik Pai niet wilde verlaten. In that moment, on that day, Pai was the happiest place on earth!

Pai letters

Hippe cafeetjes in Pai

Highlights van het Thaise Pai:

  • Raften: Wil je een beetje actie, dan raad ik je aan om te gaan raften in een van de rivieren van Pai
  • Pay Canyon: 8 km verderop ligt Pay Canyon, je kan hier uren lopen en verdwalen. Vooral bij zonsondergang is dit een mooie spot, tip: Doe goeie schoenen aan of ga op blote voeten, slippers zijn niet aan te raden.
  • Pai Hotsprings: Gelegen in National park Haui Nam Dang (30 min ten zuiden van Pai op de scooter) liggen de hotsprings.Tip: Sommige toeristen nemen eieren mee, na 15 koken in de hotspring zijn ze klaar om opgegeten te worden.
  • Thai boksen: Leuk voor een paar uurtjes maar je kan ook een strippenkaart kopen om een paar keer te gaan mocht je tijd zat hebben.
  • Night Market: Voor leuke souvenirs,kleding, verse smoothies of de lekkerste nachos. Je vindt het allemaal op de night market.
  • Fluid Pool: Voor 60 Bath mag je naar binnen, heerlijk voor een warme dag om even niks te doen en lekker aan het zwembad te liggen. Laid back and doing nothing!

You’ll leave a piece of your heart there. Right there with other pieces of everyone else.”

Dus zet Pai op je bucketlist!

Pai is een van de mooiste plekken die ik heb gezien in Thailand, het is een mix tussen locale bevolking, backpackers, adembenemende views, en lekker eten. In Pai vergeet je even de tijd, op elke hoek van de straat kan je heerlijk eten. Van pannenkoeken met fruit tot muesli of een tarwegras shotje. Heerlijk liggen in een hangmat met op de achtergrond Reggae muziek. Ik kan het niet uitleggen je moet er gewoon zijn geweest!


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden