Aankomst in Bangkok

Vorige week was het eindelijk zover, na veel voorbereidingen en keuzes ging ik dan eindelijk het vliegtuig in, op weg naar Bangkok!

De vlucht ging allemaal goed, en voor ik het wist stapte ik uit op de luchthaven van Bangkok. Het was nog even spannend of alles goed zou gaan met mijn visum, die zou ik bij aankomst krijgen en is geldig voor 30 dagen. Op Schiphol deden ze hier wat moeilijk over en dat bracht me aan het twijfelen. Volgens hen kon ik niet aantonen dat ik na 30 dagen Thailand weer zou verlaten, want ik vlieg pas in januari terug vanuit Bangkok en had verder geen tussen vluchten geboekt. Achter hadden ze op Schiphol niets moeten zeggen, dat had een hoop stress gescheeld want alles was in orde en de Thaise immigratie vroeg nergens naar.

De eerste dagen in Bangkok

Ik haalde mijn backpack op en voor ik het wist stond ik bij de trein richting het hostel. Ik overnachtte in het Etzzz hostel, en op de site staat heel duidelijk aangegeven hoe je het hostel vanaf het vliegveld kunt bereiken. Ook op het vliegveld staat super duidelijk aangegeven dus na een kort ritje stapte ik de metro uit bij het juiste station en merkte ik pas hoe warm het was. Bloed heet kan ik wel zeggen, binnen no time stond ik aardig wat litertjes te zweten en zo’n backpack op je rug ziet er heel heldhaftig uit maar is een grote zweet factor. Ik vond het hostel, ik keek ondertussen al mijn ogen uit naar Bangkok, en checkte in. Het hostel was prima, niet duur, ik betaalde geloof ik ongeveer 20 baht per nacht, wat neerkomt op iets meer dan 6 euro per nacht.

Bangkok postkaart 03

Enkele hoogtepunten van Bangkok

Ik besloot meteen wat van de dag te gaan maken en sprong in de bus om naar de MKB markt te gaan, een gigantische shopping mall. Ik kwam er via handen en voeten Engels achter dat ik in de bus een kaartje kon kopen, volgens mij betaal je voor elke rit het zelfde, 7 baht. En 40 baht is ongeveer een euro, reken maar uit 😉
Eenmaal in de bus begon ik me af te vragen hoe ik eigenlijk moest weten welke stop ik moest hebben. Want buiten dat de bus van voor de oorlog is en bijna uit elkaar valt wordt er dus ook niets omgeroepen. Al snel leerde ik dat bussen niet aan bus stops doen, iedereen wordt er overal uitgegooid, een keer zelfs midden op de weg. Uiteindelijk zat er iemand voor me die aardig Engels kon en vertelde me waar ik er uit moest anders had ik voor eeuwig in de bus gezeten ben ik bang.

De shopping mall is erg interessant, het is een 5 verdiepingen hoog gebouw met allemaal goedkoop spul. Alles wat je je maar kunt bedenken koop je daar.

De volgende dag ging ik tempels bezoeken: Wat Poh, Grand Palace en Wat Arun. Ik sprong weer in de bus en wist wederom weer niet waar ik eruit moest. De dame die de tickets in de bus verkoopt gaf me een seintje bij de juiste halte dus alles kwam goed. Het was wederom een hete dag, en als je naar een tempel wilt moet je iets langs aan en een shirt met mouwen. Zweten dus! Wat Poh was erg mooi, deze tempel is het huis van de Reclining Buddha, een grote liggende gouden Buddha. Daarna snelde ik door naar Grand Palace, onderweg probeerde een tuk tuk chauffeur me nog op te lichten door te zeggen dat Grand Palace gesloten was en hij wel wat andere adresjes wist, klassieke truc hier in Thailand dus ik trapte er lekker niet in. Ik moest bij Grand Palace 500 baht betalen (super veel, althans, in verhouding met de rest) en de tempels op het terrein waren prachtig. Het paleis zelf is (behalve tijdens speciale gelegenheden) niet meer in gebruik, maar er wordt nog steeds veel bijgebouwd en gerenoveerd. Kan ook makkelijk dankzij die hoge entree kosten. 😉

Bangkok postkaart 02

Enkele hoogtepunten van Bangkok

Daarna ging ik naar Wat Arun, aan de andere kant van de rivier, en ik moest op zoek naar een boot. Dat stond natuurlijk nergens aangegeven dus was half verdwaald, vond de boot gelukkig dankzij een Thaise meneer, en kwam aan bij Wat Arun. Deze tempel kun je beklimmen en dat was heel erg stijl! En hoog! Maar je had een mooi uitzicht over de stad. De tempel is vernoemd naar de god Aruna, en is erg mooi versierd. Deze tempel is niet het huis van een Buddha.

’s Avonds ging ik even naar Khao San Road, het backpackers district en de straat met alle kroegjes en uitgaansgelegenheden. Leuk om te zien, verder niet heel speciaal. Wel dronk ik een Singha biertje, dat is typisch Thais en mocht ik niet missen. Smaakte prima! Op de terug weg werd weer bijna opgelicht, dit keer door een taxi chauffeur die zijn meter niet aan wilde zetten. Het is oppassen hier in Thailand zoals je merkt..!

Zaterdag was mijn laatste dag in Bangkok en ik ging naar Chatuchak, de weekend markt. Dat is een onvoorstelbare grote markt, en vol met goedkoop spul. Voordat ik naar Nederland ga probeer ik hier nog even mijn slag te slaan! Daarna ging ik naar een tempel genaamd Golden Mount. Hiervoor moet je een berg beklimmen (klinkt heftiger dan het is) en dan heb je een panorama uitzicht over de stad en zie je een Buddha. Leuk, niet heel bijzonder. Zou er alleen naartoe gaan als je tijd over hebt. Je kunt er het beste komen met een boot, die crossen door Bangkok via de rivier. En die boten he, dat is ook nog best lastig. Want je springt in een boot (die boot heeft geen normale deur of wat, dus je springt over de rand) en dan ga je een richting op. Ik wist natuurlijk niet welke richting, dus dat kon iemand me gelukkig vertellen. Toen moest ik blijkbaar overstappen maar ik wist niet waar. Gelukkig was er een man aan boord die ook die kant op ging dus die nam me op sleeptouw. Ik kon me rustig verbazen over de stank van de rivier en de huizen waar de Thaise mensen in wonen.

Bangkok postkaart 01

Enkele hoogtepunten van Bangkok

Op weg naar huis stapte ik bij de verkeerde boot stop uit en verdwaalde uiteraard. Ik had het Thaise adres niet bij me van het hostel dus dan kun je de taxi wel vergeten. Ik ging maar weer terug in de boot en vond gelukkig de goede pier. Helemaal gaar ging ik naar het hostel, om ’s avonds nog even China Town te ontdekken. Leuk, groot, en het regende erg hard, dus dat was minder. Heb wel lekker gegeten bij een straattentje. In Bangkok moet je zeker naar de straat tentjes, het eten daar is zoveel lekkerder en goedkoper. Er was die dag ook een Buddha jarig, ik weet niet meer welke en kan het eigenlijk ook niet zo terug vinden, dus in die tempel was het feest, monniken zeiden gebeden en er waren mensen die voedsel offerden aan de Buddha. Een mooie afsluiter van een mooie paar dagen in Bangkok!


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden