5x beste plek voor een Thaise curry

De Thaise keuken is wereldwijd beroemd. Pittige curries, romige tom yam kai kokossoep, kip met cashewnoten en natuurlijk pad thai noedels. In Nederland zijn goede Thaise restaurants te vinden waar je kunt smullen van deze gerechten, maar het állerlekkerste Thaise eten vind je natuurlijk in Thailand zelf. Het liefst op een bijzondere plek, die het eten van je kruidige curry helemaal af maakt. Dit zijn onze vijf favoriete plekken voor een goede Thaise curry.

5x beste plek voor een Thaise curry – in Thailand natuurlijk

[divider type=”white”]

#1 Khao San Road in Bangkok

Het backpackers-walhalla in Bangkok, deze straat met souvenirkramen, cd-rekken, kledingwinkels, bars en restaurants. Ook wie niet meer twintig is en met een rugzak op rondtrekt, moet zeker een kijkje nemen in deze beroemde straat in de wijk Banglamphu, vlakbij het Grand Palace van de Thaise koning. De lekkerste pad thai noedels en loempia’s eet je op straat bij een kraampje, voor nog geen euro. De curries zijn beter bij de restaurantjes in de straat, meestal al net zo goedkoop. Ondertussen kijk je je ogen uit bij alle ladyboys en Thaise punktieners die de straat bevolken, never a dull moment.

[two_first]
Thaise curry khao san road
[/two_first][two_second]
Thaise curry bergstam
[/two_second]

[divider type=”white”]

#2 Tijdens een trekking langs bergstammen

In het hoge noorden van Thailand, rondom Chiang Mai, leven kleurrijke bergstammen in de groene heuvels. Dit gebied is populair bij toeristen om meerdaagse trekkings te maken waarbij je een kijkje krijgt in het lokale leven hier. Onderweg slaap je in simpele bamboehutjes op palen in de bergdorpen. Je gids kookt ’s avonds een eenvoudige maaltijd; in het licht van de olielamp kun je bijna niet zien wat er op je bord ligt, maar het is een van de lekkerste maaltijden die wij in Thailand hebben gehad. Zo zie je maar, simpel kan ook heel lekker zijn. En de setting van spelende lokale kinderen en knorrende varkentjes maakte het natuurlijk helemaal af.

#3 Op een strand, welke dan ook

Tja, deze behoeft bijna geen uitleg. Een Thaise curry smaakt altijd beter met je tenen in het zand en een uitzicht op zee, toch? Op elk Thais eiland vind je aan het strand restaurantjes met bamboetafels buiten op het zand, wat sfeerverlichting en als je geluk hebt een Thaise dame op de achtergrond die onverstaanbare karaokeliedjes zingt. Een koud SIngha-biertje of verse fruitshake erbij en het geluk is compleet!

[two_first]
Thaise curry zelf bereiden
[/two_first][two_second]
Thaise curry strand [/two_second]

[divider type=”white”]

#4 Al hobbelend in de nachttrein

Een unieke ervaring in Thailand: een rit met de nachttrein. Vanuit Bangkok gaan er dagelijks treinen richting Chiang Mai in het noorden, of naar Suratthani in het zuiden. Bijna elke reiziger neemt tijdens zijn trip minstens een keer een nachttrein. Overdag zit je in ruime stoelen tegenover elkaar, ’s avonds komt de trein-steward langs om met enkele handige bewegingen de bedden tevoorschijn te toveren. In de trein is ook een restauratiewagon en de steward vraagt ’s avonds wat je graag zou willen eten. Er is zelfs een klein menukaartje, met voornamelijk noedels en rijst. Na een tijdje wordt de maaltijd keurig afgeleverd bij je zitplaats. Misschien niet de lekkerste curry die we in Thailand hebben gehad, maar de ervaring van eten in de nachttrein vinden we een vermelding absoluut waard. Probeer onderweg ook de lokale snacks die dames in de trein vanuit emmers verkopen. Soms geen idee wat het is, maar het smaakt prima!

#5 Zelfgemaakte curry in Chiang Mai

De aller-lekkerste curry is natuurlijk degene die je zelf hebt gemaakt. In Chiang Mai kun je een kookworkshop volgen om zelf te leren Thaise gerechten op tafel te toveren. Doe eerst zelf boodschappen op de lokale markt (al een hele belevenis op zich) en vervolgens ga je aan de slag met pepers, knoflook en verse groenten. Wij hebben geleerd om een echte Thaise pad thai, loempia’s en gefrituurde banaan met kokosijs te maken. Gegarandeerd een hit als je thuis voor vrienden gaat koken.

Bovenstaande tips zijn samengesteld door de reisspecialisten van Riksja Thailand, onderdeel van Riksja Travel. Ze hebben zelf door het land gereisd en adviseren je uit eigen ervaring.


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden