Valencia

Valencia in beeld

Met onze fotoserie “in beeld” tonen we foto’s van 5 plekken die iemand als eerste te binnen schieten als een plaatsnaam of land wordt genoemd. Ditmaal 5 foto’s van plekken die het eerst in me opkomen als ik aan het Spaanse Valencia denk. Valencia in beeld geeft vooral de grote toeristische trekpleisters van deze geweldige stad weer.

De vele gezichten van Valencia in beeld

Tijdens onze citytrip in het zeer diverse Valencia bezochten wij bijna een week lang o.a. de vele highlights van deze prachtige stad. Valencia is de stad met de enorme zilverkleurige futuristische gebouwen in het prachtige stadspark, maar is ook de stad die bekend stad als de plaats waar de paella oorspronkelijk vandaan komt. Valencia is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en wordt ook wel de Sinaasappelstad genoemd. De stad leeft als geen andere en het gezellige centrum bruist tot in de late uurtjes. We bezochten alle toeristische clichés van de stad. Denk hierbij o.a. aan de bekende Ciutat de les Arts i les Ciències en de omliggende gebouwen, de vele oude gebouwen en betoverende steegjes in het oude stadscentrum en natuurlijk de El Mercat Central de València, waar we van een heerlijk ontbijt genoten. De foto’s zijn voor mij een persoonlijke herinnering aan de stad en hierdoor kan ik haast bij elke foto wel een een verhaal vertellen. Omdat een foto meer zegt dan duizend woorden, laten we de foto’s van het Spaanse Valencia in beeld voor zichzelf spreken.

Valencia achterzijde kathedraal

Plein achter de indrukwekkende kathedraal

Valencia station

Het prachtige treinstation

Valencia centrale markt

De overdekte centrale markt

Valencia arena

De prachtige stierenarena (waarvan het doel me onbegrijpelijk is)

De Hemisferic tijdens de schemering

Ben je net als wij ook een fervent reiziger, fotografeer je veel op reis en heb je een fotoserie die je met ons zou willen delen? Stuur dan jouw fotoserie naar info et traveljunks punt nl of stuur ons een berichtje via het contactformulier op deze site.