Stad van kunsten en wetenschappen Valencia

Tijdens een bezoek aan Valencia behoort de Stad van Kunsten en Wetenschappen (In het Spaans: Ciudad de las Artes y Ciencias) voor veel bezoekers tot één van de hoogtepunten. De markante futuristische gebouwen zijn ontworpen door de Valenciaan Santiago Calatrava en Félix Candela. Het complex ligt aan de rand van het stadspark en bestaat nu uit zes onderdelen, namelijk L’Umbracle, Palau de les Arts Reina Sofia, L’Oceanogràfic, L’Hemisfèric, het Museu de les Ciències Príncipe Felipe en het Agora.

Tijdens ons bezoek aan deze stad hebben we de Stad van Kunsten en Wetenschappen twee maal bezocht, één keer overdag en één keer tijdens zonsondergang. Tijdens het tweede bezoek was de ervaring tussen de gebouwen nog meer bijzonder dan overdag, want de ondergaande zon laten de aanblikken voortdurend wijzigen van lichtinval en kleur. Omdat beelden meer zeggen dan woorden hebben we een aantal foto’s van de futuristische gebouwen geselecteerd.

Stad van Kunsten en Wetenschappen in beeld

Palau Valencia schemer

Palau de les Arts Reina Sofia

Top L'Umbracle Valencia

L’Umbracle Top

L'Agora met brug

L’Agora met Brug

Galerij Museum Valencia

Galerij Museo de las Ciencias Principe Felipe

Hemisferic schemer

Hemisferic tijdens zonsondergang

Ga voor meer informatie over Valencia naar de officiële website van het bureau van toerisme van de stad, of bezoek de Wikipediasite van Valencia.