Barcelona

Barcelona City Trip

Barcelona is één van de meest bezochte steden in Europa en weet zelfs de meest ervaren reiziger met gemak te bekoren. Een Barcelona city trip is natuurlijk populair vanwege de prachtige bouwwerken van Antoni Gaudí, de gelijknamige voetbalclub en haar bekendste straat La Rambla, maar de stad is meer dan toeristische highlights.

City trippen in Barcelona

Een tijdje terug heb ik samen met mijn vriendin een bezoek van vijf dagen aan deze prachtige Catalaanse metropool gebracht. Overnacht hebben we in het fijne en betaalbare Hostal Martinval in de gezellige centraal gelegen L’Eixample wijk, op loopafstand van La Rambla, Park Güell en de Sagrada Família. Martinval heeft geen ontbijt, maar op elke hoek en kruising zijn kleine zaakjes te vinden waar je een lekker ontbijtje kunt nuttigen.

Gaudi

Kerk

Barcelona is een overzichtelijke stad en veel is makkelijk te voet te bezoeken. Wij hadden bij aankomst een 10 ritten kaart voor het openbaar vervoer gekocht, maar hebben slechts de helft hiervan gebruikt. De stad staat bol van de toeristische highlights en lijkt al snel een cliché bestemming te zijn. Toch hebben we zeer genoten van deze stad. Buiten de toeristen is het namelijk ook zeker de stad van de Catalanen en hun gezelligheid.

Tapas

City

Must sees

Natuurlijk hebben we de “must sees” als La Sagrada Família, het overvolle Park Güell en het kasteel van Montjuïc bezocht. Verder hebben we Casa Batlló, La Rambla, Poble Espanyol, Casa Milà, Plaça Reial en El Barri Gotic wijk bezocht. Toeristisch ja, maar ook zeker de moeite van een bezoek waard. Mocht je overigens voornemens zijn naar Barcelona te gaan en de Sagrada Família te bezoeken, boek dan via de website Sagrada Família vooraf een ticket. De rijen en de daarmee gepaarde wachttijden zijn vaak enorm.

Toerist

Barcelona

Buiten de bekende attracties van Barcelona raad ik je aan om de stad minimaal een dag te voet te doorkruisen. Te voet kom je op de meest leuke plekjes uit. Wij zijn bijvoorbeeld vanuit Park Güell via diverse kleine straatjes naar de haven gelopen. Deze manier gaf ons een goed beeld van de stad. Bij de haven hebben we enkele malen in een lokaal studenten barretje Casa Tomasa heerlijk gegeten en gedronken.

Spanje

Gaudi

Barcelona is vanuit Nederland makkelijk met het vliegtuig bereikbaar en diverse budgetmaatschappijen bieden vluchten op nabijgelegen vliegvelden als Reus en Girona aan. Kijk hier voor de beste hotels van Barcelona. Een meerdaags bezoek aan het bruisende Barcelona kan ik van harte aanbevelen!