5 onbekende must sees & must do´s in Barcelona

Het lijkt of de Catalaanse hoofdstad een magneetwerking heeft op toeristen. Er is iets met Barcelona wat mensen maar terug laat komen. Sommige van deze toeristen kunnen de meesterwerken van Guadi al wel dromen, zovaak hebben zij uren in de rij gestaan voor de Sagrada Familia en het uitzicht gezien over Barcelona vanaf Parc Güell. ¨Is er nog wel iets nieuws wat Barcelona mij te bieden heeft?¨, vraag jij jezelf misschien af. Ja, veel, heel veel!  Als jij de straatartiesten van Las Ramblas al kent, de Sagrada Familia beklommen hebt en Messi al hebt zien scoren in het enorme Nou Camp dan lijkt het ons tijd voor wat nieuws. Voor de nieuwsgierige reiziger die ervan houdt om door de nog onbetreden straten vol mogelijkheden te wandelen, hebben wij een lijst van 5 ´Onbekende must sees & must do´s in Barcelona´ opgesteld. Ontdek de stad zoals je dat nog niet eerder deed!

1. Uitzicht vanaf Bunker del Carmelo
Dankzij hun spectaculaire uitzichten over Barcelona zijn de bergen Tibidabo en Montjuïc erg populaire attracties bij de toeristen. Echter, in onze ogen heeft Bunker del Carmelo verreweg het mooiste uitzicht over de Catalaanse stad. Het is een oude militaire basis die gebouwd werd tijdens de Spaanse burgeroorlog (1936-1939). Na de burgeroorlog gingen arme mensen in de inmiddels verlaten basis wonen en werd het zelfs een heuse woonwijk. Wat maakt dit uitzicht nou zo bijzonder?Het is totaal geen toeristische trekpleister, wat betekent dat jij niet het uitzicht met honderd anderen hoeft te delen. Daarnaast is dit het enige uitzicht met een 360 graden uitzicht over Barcelona!

Bunkers el Carmel

Photo by Zach Marzouk via Flickr

2. Het met cafeetjes overstelpte Gràcia
Gràcia is het centrum van de hipster geworden met al haar koffietentjes en eigenzinnige eetzaakjes. Denk aan chai thee, red velvet cake tot aan kleurrijke pleinen die omgeven worden door barretjes en kruiden- en vintage kledingswinkels; dat is Gràcia! Gevuld met locals en expats heeft deze wonderschone wijk een levendige en kunstachtige atmosfeer. Ondanks dat het dichtbij het toeristische hart van Barcelona zit, is deze wijk nog relatief onbekend voor de tourist. Dwaal een paar uurtjes af in deze wijk en geniet van al het Spaanse lekkers wat Gràcia te bieden heeft.

Plaça de la Vila

Photo by Liz Castro via Flickr

3. Bewonder Barcelona´s botanische tuinen
Jordi Botànic, de botanische tuinen, is een heerlijk uitje voor natuurliefhebbers. De stadstuin, die zijn geboorte kent in de 16de eeuw maar die pas sinds 1930 verplaatst is naar de berg Montjuïc, is het gehele jaar door een aanrader om te bezoeken met haar prachtige tuinen en mooi ontworpen gebouwen. Elke 1ste zondag van de maand is de entree gratis en de overige zondagen is de entree gratis na 15:00.

Tip: Ben je in de lente in Barcelona en ben je al uitgekeken op de Sagrada Familia en Las Ramblas? Dan moet je zeker Jordi Botànic bezoeken! In de lente komen de nieuwe bladeren aan de prachtige bomen en bossen en zie je de tuinen echt tot leven komen.

Botanic Garden Sign

Photo by Sfgamchick via Flickr

4. Boqueria markt al vaak genoeg bewonderd?
Natuurlijk is Boqueria een trekpleister die niet snel gaat vervelen (bij ons ook niet) vanwege al die lekkernijen die daar voor een schappelijke prijs verkocht worden. Maar de hordes toeristen voor elk kraampje is ook niet om over naar huis te schrijven. Dus, wat vind je van een markt die minstens even lekkere producten in de kraampjes heeft staan en waar het niet toeristisch is? Santa Caterina is een kleurrijke, levendige en vooral grote markt in de wijk Sant Pere waar je heerlijke producten uit de region kunt kopen! La Concepció is een andere onbekende markt in de wijk Eixample waar je culinair kunt shoppen en het eveneens een feest voor de zintuigen is.

Photo by Adrian Milliner via Flickr

5. Ga toch fietsen!
Vandaag de dag zijn er oneindig veel fietstours in Barcelona en wordt het ook steeds populairder om in de Catalaanse hoofdstad te fietsen. Jammer genoeg gaan bijna al deze fietstours langs de bekende pleistrekkers en nooit langs de verborgen pareltjes van deze stad. Behalve Steel Donkey Bike Tours dan, want zij bieden echt een andere route aan. Hun niet-toeristische fietstour door Barcelona geeft je een inzicht in een geheel ander Barcelona. Een paar hoogtepunten uit deze fietstour zijn onder andere een bezoekje aan de merkwaardige begraafplaats Poble Nou, het proeven van lokale churros con chocolate en het delen van een lekkere maaltijd in een kraakpand.

Bike Tour

Photo by Derek Devries via Flickr

Deze handige tips werden samengesteld door bloggers van het appartementen verhuurbedrijf Apartment Barcelona.