skyline

Singapore stopover, perfect voor een verrassende citytrip

Een Singapore stopover is de perfecte gelegenheid om een korte citytrip in deze geweldige stad te maken. Veel reizigers hebben een tussenstop in Singapore, op weg naar een Aziatische bestemming. Ideaal dus om er enkele dagen te verblijven. Singapore is verassend leuk en een mooie afwisseling in combinatie met met de wat meer authentieke bestemmingen.

Waarom een Singapore stopover perfect is

Ofschoon het flashy en klinisch lijkt, zal Singapore elke reiziger met zekerheid verrassen. Wat veel reizigers niet weten? Buiten de hypermoderne gebouwen en futuristische parken is genoeg te ontdekken. Denk bijvoorbeeld aan de leuke buurten Chinatown en Little India. Stadsdelen die je het gevoel geven in een ander land op bezoek te zijn. Net als andere Aziatische metropolen leeft de stad. Vooral buiten het zakelijk centrum is het een stad als elke andere. Singapore leeft, maar is ook een beetje excentriek. Daarom onze vier must visit areas voor een één- tot tweedaags bezoek.

China Town

Misschien de bekendste buurt van de stad; China Town is een wereld op zichzelf. Hoewel het midden in de stad ligt, heeft deze buurt een geheel eigen karakter. China Town is heaven voor foodies, want de vele eetstalletjes zijn ontelbaar. Als er een buurt is waar je je helemaal rond kunt eten, dan is dat dus hier. Waar de koloniale gebouwen in elk denkbare kleur te vinden zijn, zijn veel oude pakhuizen geheel in wit uitgevoerd. Waar handelswaar en souvenirs op elke straathoek te krijgen zijn, ook dat is China Town. China Town leeft van top tot teen en is een geweldige locatie voor iedereen die van bruisende buurten houdt.

Singapore stopover

balloon

Little India

Zoals veel Aziatische metropolen heeft Singapore ook een grote Indiase gemeenschap. Little India is daardoor de plek waar het zich allemaal concentreert. Waarom Little India een bezoek waard is? Dit stadsdeel is overzichtelijk en geeft haar bezoekers echt het gevoel in een light versie van India te zijn beland. Little India is kleurrijk, zeer gezellig en is een waar paradijs voor liefhebbers van de Indiase keuken. Verder heeft dit stadsdeel een aantal geweldige hotels en guesthouses, dus is Little India ook de ideale buurt om te overnachten.

Wij sliepen in het geweldige Wanderlust Hotel, het mooiste designhotel in Little India!

foodie

tempel

Marina Bay

Wellicht het meest gefotografeerde deel van Singapore. Waar eerder genoemde buurten vooral koloniale charme uitstralen, dankt Marina Bay haar roem aan de futuristische uitstraling. Rondom de haven waan je je vaak in een onwerkelijk decor van een sf-film. Denk aan het beroemde Marina Bay Sands hotel, met die wereldberoemde infinity pool. Verder trekken de sprookjesachtige Gardens by the Bay, de Singapore Flyer en het Artsience museum jaarlijks veel toeristen. Vergeet vooral niet Marina Bay na zonsondergang te bezoeken, want dan komt de magie van dit stadsdeel pas echt tot leven.

Sands

park

Colonial District

Tussen Singapore River en Marina Bay ligt de buurt waar Singapore’s geschiedenis begint. De buurt is een mix van oud en nieuw, maar heeft bezoekers tal van highlights te bieden. Ten eerste het wereldberoemde Fullerton Hotel, wat met haar prachtige art deco bouwstijl een grote favoriet is bij fotografen. Verder heeft deze buurt het Raffles Hotel en het oudste gebouw, The Arts House, als grote toeristische troeven. Waarschijnlijk is overnachten in deze buurt niet altijd passend bij je budget, maar is ondanks het prijzige karakter zeker een bezoek waard.

Asia

Kortom, gebruik een Singapore stopover eens een keer voor een afwisselende citytrip. De stad kent veel hoogtepunten en is zeer toegankelijk. Singapore is niet alleen modern en futuristisch, maar heeft ook meer dan genoeg koloniale plekjes. Vergeet ook de grote diversiteit aan stadsdelen en enorme culinaire variatie niet. Allemaal punten die deze stad tot zo’n verrassing maken. Met Singapore kun je goed kennismaken in een korte tijd, maar ook tijdens een langer bezoek zal deze metropool niet snel gaan vervelen.

Vliegtickets & Hotels Singapore

Kijk voor een goedkoop vliegticket naar Singapore op de sites van Cheaptickets.nl of Schipholtickets en check de beste hotelaanbiedingen op Booking.com!

Kijk hier voor meer reisinspiratie voor Singapore!