Design

Hoteltip: Singapore’s design hotel Wanderlust

Singapore is een bestemming met bijna alleen maar superlatieven. Design hotel Wanderlust in stadsdeel Little India is daar geen uitzondering op. Dit met veel smaak ingerichte hotel mag gerust een hoogtepunt van een bezoek aan Singapore worden genoemd. We sliepen tijdens onze Singapore citytrip in dit wonderlijke hotel.

Design hotel Wanderlust

Waar wij vroeger tijdens het reizen vooral budget, locatie en hygiëne belangrijk vonden, kijken we tegenwoordig een beetje verder tijdens het boeken van een hotel of guesthouse. Luxe bijvoorbeeld is geen must, maar is wel fijn. Uitgebreide faciliteiten hoeven ook niet persé, al is een zwembad op zijn tijd best aangenaam. Het design was altijd een bijzaak, maar weten we tegenwoordig zeker te waarderen. Wanneer het hotel ook nog een beetje ongewoon is, dan zijn we zeker bereid om ook wat extra’s te betalen. Design hotel Wanderlust is zo’n hotel.

design hotel wanderlust

Smaakvol ingericht

Meteen bij aankomst weet je dat dit een bijzonder hotel is. Je merkt dat alles is doordacht een men een enorm oog voor detail heeft. De lobby met bar is smaakvol ingericht en bevat veel speelse elementen. Wachten doe je hier in vintage barberstoelen, of je vermaak je met het voetbalspel. Het personeel is uiterst vriendelijk en geeft een uitgebreide uitleg over het hotel en Singapore. Naast de receptie kun je met de zeer bijzondere lift naar je kamer. Je waant je tijdens de weg naar boven in een jungle. Tussen de tropische planten zoef je naar de gewenste etage, elk met een ander thema.

design

Waar genot

Onze kamer was de uiterst elegante Pop Art Princess room uit de mono serie. Deze luxe kamer is voor Singapore opvallend ruim uitgevallen. De in 2D uitgevoerde decoratie maakt het tot een wonderlijke ruimte. Niets is wat het lijkt en alles is om je optisch in verwarring te brengen. Het heerlijke bed zorgt voor een goede nachtrust en in de ruime douche kun je excellent opfrissen. De minibar is in de prijs inbegrepen, zoals ook de lekkere koffie, wifi en een smartphone die je ook buiten het hotel mag gebruiken. Verblijven in design hotel Wanderlust is een waar genot!

Singapore

Lekker ontbijt

In het industrieel ogende restaurant wordt ’s morgens een uitgebreid ontbijt geserveerd. Deels in buffetvorm en deels a la carte. Koffie en thee wordt er in diverse varianten geschenkt en de keuze uit brood is zeer uitvoerig. Aan verse sapjes en fruit geen gebrek, maar ook yoghurt, melk en ontbijtgranen worden in voldoende variaties aangeboden. Dezelfde ruimt gebruikt met ’s avond als restaurant, wat tijdens ons bezoek een Frans menu aanbood. Vanwege de vele fantastische eetstalletjes in Little India en overige stadsdelen van Singapore zijn wij hier niet aan toegekomen.

hotel

Voor herhaling vatbaar

Ondanks het feit dat we eigenlijk in het beroemde Marina Sands Bay wilden overnachten, bleek het mooie design hotel Wanderlust achteraf de juiste keuze. Het prijsverschil is bizar groot en uiteindelijk slaap je er alleen maar. Was Wanderlust een tweede keus? Absoluut niet! Na de tip van Karlijntravels wilden we hier persé enkele dagen overnachten. Tijdens een volgende bezoek aan Singapore willen we hier zeker weer verblijven. Dit uitzonderlijk mooie hotel is niet alleen een lust voor het oog, maar is ook een zeer prettige plek om enkele dagen te gast te zijn. Echt voor herhaling vatbaar!

Design hotel Wanderlust bestaat helaas niet meer, maar kijk eens via deze link voor de meest unieke designhotels in Singapore!

Kijk hier voor meer reisinspiratie voor Singapore!