stedentrip

Het historische, Schotse Edinburgh in beeld

Het Schotse Edinburgh is niet alleen de hoofdstad van Schotland, maar ook het perfecte visitekaartje voor het noordelijke deel van Groot-Brittannië. Deze gezellige stad ademt historie, is enorm divers en is ook nog eens een lust voor het oog. Edinburgh is alles wat je als reiziger tijdens een citytrip kunt wensen.

Sfeer proeven in het Schotse Edinburgh

Al bij aankomst is duidelijk dat het hier niet om een doorsnee stad gaat. De prachtige, statige huizen in de brede straten stralen die typische Britse stijl uit, die richting het oude centrum steeds mooier lijkt te worden. Het historische centrum is compact en sfeervol en vanuit elke hoek is het beroemde kasteel op de heuvel zichtbaar. Smalle steegjes wisselen zich af met brede winkelstraten. Tientallen souvenirwinkeltjes liggen verspreid rond de kasteelheuvel en een veelvoud daarvan aan pubs en restaurants maken de toeristische boedel van de stad compleet. Edinburgh oogt als het perfecte plaatje voor citytrippers.

Gezellig Edinburgh

Het centrum van Edinburgh is overzichtelijk en makkelijk beloopbaar. De afstanden tussen de highlights zijn nooit groot, al kunnen de Royal Botanic Gardens en Arthur’s Seat voor minder mobiele reizigers wat te ver van het centrum liggen. De gezellige stad puilt uit van de vele pubs en restaurants, die ook buiten het toeristische centrum volop aanwezig zijn. Honger en dorst lijken woorden die in deze verrassend leuke stad niet mogen voorkomen. Gezelligheid wordt hier met zekerheid met alleen dikke hoofdletters geschreven! Mocht je een educatieve tour willen doen, dan is er volop keus. Het varieert van typische stadswandelingen tot nachtelijke spooktochten, waarvan de meeste ook nog gratis zijn. Natuurlijk is een mooie fooi voor de gids vanzelfsprekend.

De foto’s van het Schotse Edinburgh zijn voor mij een persoonlijke herinnering aan deze prachtige stad en hierdoor kan ik haast bij elke foto wel een verhaal vertellen. Omdat een foto meer zegt dan duizend woorden, laten we de plaatjes van het Schotse Edinburgh voor zichzelf spreken.

Schotland

blog

oranjerie

pannenkoek

Kanon

Schotse Edinburg

monument

stad

cultuur

Edinburgh

winkel

hike

Food truck

Castle

reizen

Bier