hiking

Review: de Teva Arrowood wandelschoen

Op reis, maar ook als ik de wereld even niet aan het ontdekken ben trek ik er graag op uit. Vooral hiken in de bergen en bossen is mijn favoriete bezigheid. Daarom werd ik laatst gevraagd om de Teva Arrowood te testen. Tjah, tegen een paar extra wandelschoenen zeg ik geen nee.

Outdoor stappers Teva Arrowood

Ik wandel wat af op reis en tijdens outdoor weekenden. Mijn verbruik aan goed schoeisel is dan ook bovengemiddeld. Ook het type schoen is belangrijk, want de ene buitensport is nog niet de andere. Ik zweer bij het zware werk op mijn stevige oude Duitse bergschoenen, maar bij een sport als klettersteigen gebruik ik een lichte bergsport- en wandelvariant. Voor een licht potje hiken met koud en nat weer miste ik de juiste schoen, maar de Arrowood zou die leegte wel eens kunnen vullen.

Uit de doos

Tijdens het passen viel me meteen op dat het in mijn geval geen schoen is om bij warm weer te dragen. Het waterdicht zijn heeft z’n voordelen, maar kent ook best wat nadelen. Ik merkte meteen dat het broeierig werd, dus gingen de schoenen eerst terug in de doos. De Teva’s bewaar ik mooi voor de wandelingen in de koude maanden. Zo gezegd is zo gedaan, en afgelopen week heb ik ze eens goed uit kunnen proberen.

teva arrowood

In het gebruik

In de drassige bossen van Zuid-Limburg lijken de schoenen zich meteen op hun gemak te voelen. Door de hoge pasvorm voelen de schoenen comfortabel en beschermend aan, maar beschermen ze je ook tegen natte voeten. Ze zitten heerlijk en de bekende knelpunten bij nieuwe schoenen zijn in dit geval nihil. De Teva’s lopen waarachtig goed en lijken haast perfect voor dit terrein, was het niet dat het profiel bij steile, glibberige paden geen maximale grip bieden.

buitensport

Conclusie Teva Arrowood

Ik kan niet anders zeggen dan dat de Teva Arrowood voldoet aan datgene wat ik ervan verwacht. De test op de steile, glibberige helling is de schoen vergeven, want daarvoor zijn ze wel fashionable. Iets wat je van de meeste andere wandelschoenen niet kunt zeggen. Ik denk dat je de schoenen ook zo moet zien. Vriendelijk voor het oog, maar tot een bepaalde hoogte ook uitstekend als outdoor schoen te gebruiken. Oh ja, ze hadden ze gelukkig voor mij ook in niet lelijke kleuren šŸ˜‰

Outdoor

Wil jij ook zo’n paar hippe outdoor stappers? Je kunt hier jouw paar bestellen. Tegen betaling natuurlijk. Ik heb de schoenen gratis gekregen om te testen. Producten die overbodig zijn of we niet echt zelf gaan gebruiken slaan we overigens altijd af!