Review: Case Logic Rugzak voor spiegelreflexcamera en laptop

Al een tijdje zat ik te stoeien met koffers, backpacks en fototassen. Als reiziger heb ik namelijk andere eisen aan een rugzak dan tijdens mijn werk als fotograaf. Soms neem ik een kleine koffer mee als handbagage met een grote backpack. Alleen krijg ik altijd ruzie met de incheck mevrouwtjes op vliegvelden. Het maximale gewicht van acht kilo die je mag meenemen als handbagage streef ik altijd ver voorbij. Het excuus ‘maar ik ben professioneel fotograaf’ wordt altijd hard van de hand gewezen. Ik wil niks achterlaten aan apparatuur als ruimbagage. Alle meneren die als grondpersoneel werken vertrouw ik niet. Die smijten zo hard met je bagage. Bovendien wordt het heel koud onderin het vliegtuig waar mijn batterijen niet blij van worden.

Case Logic rugzak

De deurbel rinkelt. De postbode staat met een grote doos met mijn nieuwe tas van Case logic in zijn handen. Net op tijd om deze uit te testen tijdens mijn weekendje naar Texel.

Case Logic doorstaat duinen, het strand en de bossen van Texel

Als ik de tas openrits zitten de schuimstukken al handig ingedeeld. Ik ontdek het Hammock Suspension system. Een soort geleider voor de camera. Je steekt je lens door een rubberen hoesje, waardoor je camera niet kan wiebelen in je tas. Best handig tijdens roadtrips over hobbelige wegen. De camera zit bovenin de tas, waardoor je er makkelijk bij kan.

Case Logic

cameratas

Er zit een klein opbergdeel aan de voorkant van de tas. Hier zitten veel vakjes in waar je bijvoorbeeld je batterijen, geheugenkaartje of papieren op kan bergen. Ik ben niet altijd even fan van veel vakjes (ik kan dan niks snel terug vinden), maar ik kan begrijpen dat sommigen mensen wél houden van een georganiseerd opbergsysteem.

Spiegelreflex, Mavic Pro drone en een macbook, alles past erin!

Aan de achterkant van de tas kun je een laptop opbergen. Een 15-16 inch PC of een 17 inch macbook. Op Texel heb ik ook mijn nieuwe drone uitgeprobeerd. Daar hoort een controller, opladers en accessoires bij. Zelfs dit past allemaal in de tas. De onderkant is goed beschermd met een schuimlaag en zowel de achterkant als de onderkant zijn waterdicht afgewerkt. Eindelijk durf ik mijn tas op een drassige ondergrond neer te leggen.

slr

Rugzak

Rechts van de rugzak kun je je statief ophangen. Dit voor de fotograferende reiziger erg prettig. Omdat mijn oude tas deze mogelijkheid niet had, moest ik mijn statief altijd in mijn koffer opbergen. Niet echt fijn, want daar moest dan weer een kledingstuk voor plaats maken.

Als ik de rugzak draag, voelt hij zacht op mijn rug. Door de verschillende diktes in de schuimstukken, kan je rug nog ‘ademen’. In warme landen ben ik daar enorm dankbaar voor.

Conclusie Case Logic rugzak

Deze alles-in-1 backpack biedt mij genoeg wat ik nodig heb tijdens fotoreizen. Een rugzak met degelijke ritsen die niet snel kapot zullen gaan. Alles wat ik nodig heb past erin, dus eigenlijk is dit mijn favoriete mobiele kantoor aan het worden.


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden