filter

Review: Lifestraw waterfilter op reis

Meer dan een jaar gaat de Lifestraw waterfilter al met ons mee op reis. In eerste instantie vanwege het terugdringen van het gebruik aan plastic afval, maar we zijn al snel de fles ook wegens het oorspronkelijke nut gaan waarderen. Dit is wat wij, na er meer dan twaalf maanden gebruik van te hebben gemaakt, van de Lifestraw waterfilter vinden.

Op reis met de Lifestraw waterfilter

Reizen was nog nooit zo populair als dat het vandaag de dag is. Tegenwoordig spelen onder reizigers meer factoren mee dan alleen avontuur en op zoek naar het mooie en onbekende. Milieu en verantwoord reizen spelen de laatste jaren een steeds grotere rol. Neem de enorme uitstoot die we door met z’n allen massaal te vliegen produceren en de algehele vervuiling van onze mooie planeet. Vooral het plastic afval zorgt de laatste jaren voor een gigantisch probleem. Overal ter wereld hopen de bergen plastic afval zich op en lijkt het milieu er enorm onder te lijden. Herbruikbare flessen zijn een goed begin om de groei van de afvalberg tegen te gaan.

drinken

Handige drinkfles

Om een steentje bij te dragen om het groeiende probleem met plastic afval tegen te gaan, is de Lifestraw waterfilter een uitkomst. Oorspronkelijk was dit niet het doel van de Lifestraw, maar het is zeker een mooie bijkomstigheid. Deze handige drinkfles met ingebouwde filter is ideaal om in gebieden met minder betrouwbaar water toch veilig te kunnen drinken. Van dubieuze watertjes uit pompen op het platteland tot stroompjes in verlaten berggebieden. De Lifestraw waterfilter is bijna overal in te zetten. Tijdens het gebruik hebben wij nooit bijwerkingen of nadelige gevolgen ondervonden. Van naar chloor ruikend kraanwater tot licht troebel water uit een pomp tussen de rijstvelden. Niet één keer ziek geworden!

Perfect tijdens het reizen

Bij het uitpakken is meteen duidelijk dat de fles van goede materialen is gemaakt. De grote transparant blauwe fles voelt stevig aan en de zwarte dop met uitklapbare drinktuit is degelijk en past perfect op de houder. Het filter is goed zichtbaar en reikt vanuit de dop tot bijna op de bodem. Tussen fles en dop zit een ring, waar en karabijnhaak van goede kwaliteit aan is bevestigd. Deze is vooral handig om de fles aan een rugzak of klimgordel vast te maken, om verlies onderweg te voorkomen. Het geheel geeft een deugdelijke indruk, de fles is makkelijk bij te vullen en de grootte is perfect voor gebruik tijdens het reizen.

plastic afval

Voordelen Lifestraw Go

De fles is uitermate stevig en heeft met een inhoud van 0,65 liter een ideaal formaat. Bijvullen onder de kraan of onderweg is geen probleem, want de brede dop is in een handomdraai open. De prijs lijkt hoog, maar wij hadden de aanschafwaarde vanwege het niet hoeven kopen van waterflesjes er al na enkele weken reizen uit. De filter is met een levensduur van 4000 liter lang houdbaar. Het filterpatroon is makkelijk te vervangen door een nieuwe. Vervangen door het nieuwe 2-stappen systeem is ook bij de oude versie mogelijk. Voordeel hiervan is dat het toegevoegde koolfilter ongewenste geurtjes en bijsmaken bijna geheel laat verdwijnen.

Nadelen Lifestraw Go

Naast de vele voordelen die de filterfles heeft, kent het ook een paar kleine nadelen. Het ventiel dat tijdens het drinken de fles van nieuwe lucht voorziet kan gaan lekken. In ons geval was waarschijnlijk het afsluiten van een gevulde fles tijdens een vlucht de oorzaak. Het drukverschil in de cabine zorgt ervoor dat zich druk in de Lifestraw opbouwt en de fles bij het mondstuk of ventiel gaat lekken. Een klein puntje van aandacht dus! Smeer of spuit het ventiel in met siliconen-spray en laat het goed inwerken. Zo voorkom je dat het materiaal van het ventiel niet te snel gaat uitharden. Spoel het erna wel goed af!

lifestraw waterfilter

Conclusie Lifestraw waterfilter

Dat de filterfles op veel punten een uitkomst is mag duidelijk zijn. Geschikt tijdens outdoor-activiteiten of tijdens het wildkamperen. Voor reizigers blijkt de Lifestraw waterfilter onderweg dé uitkomst te zijn. Je produceert geen plastic afval, hoeft niet meer flessen mee te zeulen en je kunt bijna overal veilig water tappen en drinken. Drie vliegen in één klap zou ik zeggen. Wij gaan zeker niet meer op reis zonder onze Lifestraw!

Koop hier je Lifestraw filterfles en toebehoren!