Review: LaCie Rugged externe harde schijf

Als reiziger bezoek je regelmatig de meest bijzondere plekken. Natuurlijk wil je deze plekken graag op beeld vastleggen en er voor zorgen dat ze niet verloren gaan. Als extra backup voor tijdens het reizen hebben we naast verscheidene SD-kaartjes sinds kort eenLaCie Rugged externe harde schijf aangeschaft.

De LaCie Rugged onder de loep

Het is de meeste reizigers wel eens overkomen, je camera of laptop wordt gestolen, of je raakt één van je geheugenkaartjes kwijt. Geen extra backup gemaakt betekent dan dat al je mooie plaatjes foetsie zijn. Eeuwig zonde van de mooie foto’s en filmpjes. Afgelopen jaar hadden wij maar liefst een half terrabite aan sd-kaartjes mee op reis, gewoon voor de zekerheid. Door spreiding konden we regelmatig een nieuw kaartje gebruiken en de volle kaart, na een backup op mijn macbook, veilig opbergen. Toch zou een externe harde schijf als tweede backup niet verkeerd zijn, toch?

LaCie Rugged

Flashy oranje

De grote bestanden van tegenwoordig kunnen je harde schijf rap vullen, dus is de keuze op een versie met 2 terrabite gevallen. Na een zoektocht op internet is het de LaCie Rugged met 2 terrabite en USB 3.0 geworden. Volgens de fabrikant is de harde schijf schok- en valbestendig. Verder is de behuizing voorzien van een nogal “flashy” oranje rubberen bumper voor extra bescherming. Het geheel voelt degelijk aan en de aansluiting is met de meegeleverde USB 3.0 kabel makkelijk toegankelijk.

HD

Gebruik

Eenmaal aangesloten aan de computer wijst het zicht allemaal vanzelf. De geïntegreerde software is duidelijk en heeft als extra functie wachtwoordbeveiliging, waarmee je alle bestanden beveiligd kunt opslaan. Natuurlijk is snelheid en energieverbruik voor de reiziger belangrijk. De overdracht van bestanden gaat als een speer en het verbruik aan stroom is zeer gering. Het is een typisch gevalletje van plug and play, dus is het zelfs voor de grootste digibeet appeltje eitje.

blogger

Conclusie

De LaCie Rugged externe harde schijf voldoet voor ons aan alle eisen. Het ding is lekker snel, energiezuinig en een gemak als het op dagelijks gebruik aankomt. Hebben wij nog nadelen gevonden? De prijs van iets meer dan 150 Europese pegels is natuurlijk aan de forse kant en het geheel is net te groot om het in je binnenzak mee te nemen. Dat laatste is overigens wel op te lossen door de oranje bumper te verwijderen, waardoor het geheel een stuk kleiner uitvalt. Wij kunnen je de LaCie Rugged absoluut aanraden.

De geteste versie van de LaCie Rugged externe harde schijf is hier te koop. Wij hebben het geteste product overigens zelf betaald en geven we zoals altijd onze eigen mening. Koop je via dit linkje ook zo’n handige externe schijf, dan krijgt Traveljunks wel een kleine provisie. Puur voor onderhoud van de site 🙂


© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden