motorreis

Reisboek ‘Van hier tot Tokio’ van Paul van Hooff

Van hier tot Tokio, een uitdrukking die we allemaal kennen om lange afstanden aan te dikken. Deze bekende frase heeft er sinds kort een nieuwe betekenis bij, het is namelijk de titel van het nieuwe boek van motorrijder en avonturier Paul van Hooff. Lang keek ik uit naar het boek, over de reis waarbij ik persoonlijk getuige van de start mocht zijn.

Reisboek Van hier tot Tokio

Van hier tot Tokio vertelt het geschreven verhaal van Paul van Hooff, wereldreiziger en avonturier, onderweg op zijn oude Moto Guzzi. Paul kennen we als de man in het zadel, titel van zijn eerste boek over het eerdere avontuur op de motor. Een tijd na het uitbrengen van “Man in het Zadel” stak bij Paul het reisvirus weer op en plande hij een nieuw avontuur, inclusief nieuw boek, naar Tokio. Het nieuwe boek vertelt het verhaal van een reis van ontberingen, unieke ontmoetingen, avonturen, en vriendschappen voor het leven. Het boek vertelt ook het verhaal van eenzaamheid, tegenslagen en Paul’s gemis van zijn mannetjes.

Van hier tot Tokio

Vriendschappen en ontberingen

Vanuit Den Bosch vertrekt Paul onder veel belangstelling richting Tokio, waarna hij het grootste deel van zijn reis alleen met zijn motor Guus zal doorbrengen. Onderweg zal hij o.a. kennismaken met Valentino Rossi’s vader, die zijn zegen geeft door Guus te voorzien van enkele mooie handtekeningen. Vanaf dat moment weet hij dat het goed gaat komen. Naarmate Paul’s reis vordert, sluit hij meer en meer vriendschappen en doorstaat hij minimaal net zoveel ontberingen. Met motorrijder Jose trotseert hij de brute kou in de bergen van Georgië en Armenië, waarna hij in Iran een ongekende gastvrijheid en gezelligheid ervaart. In Rusland gaat hij knock-out door een té flinke slok wodka en koppelt hij twee mooie mensen die zijn pad kruisen aan elkaar. Later komt hij vanwege een resoluut optreden in het Russische journaal, maar weet hij van hier tot Tokio ook verder voort te zetten.

Moto Guzzi

Twee mannetjes

Al met al leest ook dit boek als een malle en heb je weer non-stop het gevoel met Paul mee te rijden. Toch bekruipt me tijdens het lezen het gevoel dat ik met een andere reiziger mee op pad ben dan de man in het zadel. Natuurlijk niet verwonderlijk. De vrijgevochten motorrijder die we kennen als de man in het zadel is alweer een beetje ouder en tegenwoordig vader van twee mannetjes in Bolivia. Dat laatste gegeven speelt een behoorlijke rol tijdens deze reis en bepaalt deels de sfeer van het verloop ervan. Ondanks dat is het voor mij weer de vertrouwde Paul, op reis door het grote onbekende met zijn vaste reispartner Guus. Van hier tot Tokio is het avontuur van de man in het zadel, beschreven in een prachtig boek dat naast motorrijders elke reiziger en avonturier met zekerheid zal omarmen!

boek

Winactie reisboek Van hier tot Tokio (gesloten)

Wil jij ook dit geweldige reisboek van Paul van Hoof lezen? Wij geven twee door Paul gesigneerde exemplaren van “Van hier tot Tokio” weg aan onze lezers. Hoe kun je het boek winnen? Schrijf onder dit bericht waarom je het graag zou willen winnen en misschien ben jij één van de twee gelukkigen. Wie weet pronkt “Van hier tot Tokio” binnenkort bij jou op de boekenplank! Let op: deze actie is gesloten! Winnaars van van het boek zijn Anja Bos en Geert-Jan Naaijkens. Gefeliciteerd! Het gesigneerde exemplaar komt z.s.m. jullie kant op!

Van hier tot Tokio is hier verkrijgbaar als mooie 320 pagina’s tellende hardcover. ISBN13:9789492037800

Geplaatst op 21.10.2018 | Update op 24.02.2019