Reisboek ‘Van hier tot Tokio’ van Paul van Hooff

Van hier tot Tokio, een uitdrukking die we allemaal kennen om lange afstanden aan te dikken. Deze bekende frase heeft er sinds kort een nieuwe betekenis bij, het is namelijk de titel van het nieuwe boek van motorrijder en avonturier Paul van Hooff. Lang keek ik uit naar het boek, over de reis waarbij ik persoonlijk getuige van de start mocht zijn.

Reisboek Van hier tot Tokio

Van hier tot Tokio vertelt het geschreven verhaal van Paul van Hooff, wereldreiziger en avonturier, onderweg op zijn oude Moto Guzzi. Paul kennen we als de man in het zadel, titel van zijn eerste boek over het eerdere avontuur op de motor. Een tijd na het uitbrengen van “Man in het Zadel” stak bij Paul het reisvirus weer op en plande hij een nieuw avontuur, inclusief nieuw boek, naar Tokio. Het nieuwe boek vertelt het verhaal van een reis van ontberingen, unieke ontmoetingen, avonturen, en vriendschappen voor het leven. Het boek vertelt ook het verhaal van eenzaamheid, tegenslagen en Paul’s gemis van zijn mannetjes.

Van hier tot Tokio

Vriendschappen en ontberingen

Vanuit Den Bosch vertrekt Paul onder veel belangstelling richting Tokio, waarna hij het grootste deel van zijn reis alleen met zijn motor Guus zal doorbrengen. Onderweg zal hij o.a. kennismaken met Valentino Rossi’s vader, die zijn zegen geeft door Guus te voorzien van enkele mooie handtekeningen. Vanaf dat moment weet hij dat het goed gaat komen. Naarmate Paul’s reis vordert, sluit hij meer en meer vriendschappen en doorstaat hij minimaal net zoveel ontberingen. Met motorrijder Jose trotseert hij de brute kou in de bergen van Georgië en Armenië, waarna hij in Iran een ongekende gastvrijheid en gezelligheid ervaart. In Rusland gaat hij knock-out door een té flinke slok wodka en koppelt hij twee mooie mensen die zijn pad kruisen aan elkaar. Later komt hij vanwege een resoluut optreden in het Russische journaal, maar weet hij van hier tot Tokio ook verder voort te zetten.

Moto Guzzi

Twee mannetjes

Al met al leest ook dit boek als een malle en heb je weer non-stop het gevoel met Paul mee te rijden. Toch bekruipt me tijdens het lezen het gevoel dat ik met een andere reiziger mee op pad ben dan de man in het zadel. Natuurlijk niet verwonderlijk. De vrijgevochten motorrijder die we kennen als de man in het zadel is alweer een beetje ouder en tegenwoordig vader van twee mannetjes in Bolivia. Dat laatste gegeven speelt een behoorlijke rol tijdens deze reis en bepaalt deels de sfeer van het verloop ervan. Ondanks dat is het voor mij weer de vertrouwde Paul, op reis door het grote onbekende met zijn vaste reispartner Guus. Van hier tot Tokio is het avontuur van de man in het zadel, beschreven in een prachtig boek dat naast motorrijders elke reiziger en avonturier met zekerheid zal omarmen!

boek

Winactie reisboek Van hier tot Tokio (gesloten)

Wil jij ook dit geweldige reisboek van Paul van Hoof lezen? Wij geven twee door Paul gesigneerde exemplaren van “Van hier tot Tokio” weg aan onze lezers. Hoe kun je het boek winnen? Schrijf onder dit bericht waarom je het graag zou willen winnen en misschien ben jij één van de twee gelukkigen. Wie weet pronkt “Van hier tot Tokio” binnenkort bij jou op de boekenplank! Let op: deze actie is gesloten! Winnaars van van het boek zijn Anja Bos en Geert-Jan Naaijkens. Gefeliciteerd! Het gesigneerde exemplaar komt z.s.m. jullie kant op!

Van hier tot Tokio is hier verkrijgbaar als mooie 320 pagina’s tellende hardcover. ISBN13:9789492037800

Geplaatst op 21.10.2018 | Update op 24.02.2019Reacties (26)

 • Mooie recensie Robert. ’t Boek is hier al binnen, maar ik krijg ’t pas (van m’n schatteke) op m’n verjaardag, over enkele dagen. Ben benieuwd.

 • Beste Paul
  jouw beide boeken in één ruk uitgelezen. Fantastische avonturen en leuk geschreven.
  Goed leesbaar.
  Jammer eigenlijk dat ik ze uit heb. Het zijn voor mij boeken om te bewaren en op een gegeven moment nog eens te herlezen. Groeten uit Drenthe.

 • Ik ben altijd gefascineerd door mensen die per fiets of motor op reis gaan en zo heel veel van de wereld ontdekken (misschien dat ik ook ooit die stap durf te zetten). Lijkt mij een prachtige boek om te lezen en zou hem dan ook graag winnen! 🙂

 • Klinkt als een prachtig verhaal en prachtige reis door landen waar ik ben geweest en landen waar ik graag nog eens heen ga!! Zou leuk zijn t boek te winnen en te lezen!!!

 • Reizen naar het oosten op welke manier dan ook en daar verhalen over vertellen in een mooi boek! Daar wil ik graag een exemplaar, maat 3XL, van winnen!

 • Wat een gaaf en inspirerend boek lijkt me dit! Kan niet wachten om hem te lezen en dan rond te geven aan anderen om hem ook te lezen. Heel erg benieuwd naar de mooie verhalen.

 • Tijdens mijn eerste date nam (mijn inmiddels huidige) man mij mee naar motor cycle diaries. Ik wist gelijk dat we een match waren. Inmiddels 10 jaar en vele reizen samen verder, is de reislust er nog steeds. Ik zou het boek graag voor hem winnen.

 • Ben ontzettende fan van avonturiers die door verschillende landen reizen zoals bijvoorbeeld Josie Dew of Frank van Rijn. Ik lees heel graag hun verhalen. Voor mezelf staat Tokio heel hoog op de verlanglijst en ik hoop dat land volgend jaar te kunnen bezoeken. Wat zou het leuk zijn als ik het boek mag winnen zodat ik nog meer voorpret heb!

 • Na mijn solo fietsreis door Uganda, Tanzania en Kenia twee jaar geleden -ik was pas 20-, borrelt het om nieuwe avonturen aan te gaan. In mijn blog hield ik alles bij. Zo kwam ik erachter dat ik reisverhalen schrijven geweldig leuk vind. Daarom vind ik het altijd interessant om inspiratie op te doen bij gerenommeerde auteurs van reisboeken en hoop ik Pauls ongetwijfeld intrigerende verhaal te mogen lezen.

 • Geweldig om te zien dat er een nieuw boek is van deze hedendaagse avonturier! Door het boek ‘man in het zadel’ heb ik vorig jaar mijn motorrijbewijs gehaald en is er een liefde ontstaan voor Moto Guzzi. Heel benieuwd naar de nieuwe verhalen van Paul

 • Met een zeer onderontwikkeld richtingsgevoel, lijkt het mij heerlijk om weg te dwalen met en in dit boek. Van hier tot Tokio, duizenden kansen om de weg kwijt te raken maar vertrouwen hebben in een goede afloop. Dat kan niet anders dan mooie verhalen opleveren, waar ik weer door geïnspireerd wordt. Kriebels kunnen niet meer genegeerd worden, ik wil alleen maar gaan. Ja dus, ik zou dit boek heel graag willen lezen.

 • Heeell gaaf verhaal denk ik! Ik en mijn vriendin wilde bijna dezelfde route doen maar dan vanuit Shanghai naar Eindhoven. Durfde het niet aan vanwege de visums, de tijd, de kosten en het weer. Ooit willen we ongeveer deze route alsnog doen op de motor, wie weet helpt dit boek ons toch te overtuigen en enthousiasmeren.
  Benieuwd naar de verhalen!!

 • Lijkt me prachtig om te lezen! Zelf ook, na 1 dag trotse eigenaar van het motorrijbewijs te zijn, op reis geweest met ‘mijn suzi’ (gsx600). Een maand lang, alleen, dwars door Europa gereden. Schitterend!
  Nu sinds gisteren weer een motor in bezit & het zou super zijn om wat reisinspiratie op te doen via dit boek.

 • Reizen met de motor is reizen met het gevoel van ultieme vrijheid. Eenmaal vertrokken loopt je hoofd helemaal leeg, een leegte die plaats maakt voor 100den indrukken gevormd door al
  je zintuigen. Op een of andere manier word je 1 met je omgeving en lijkt iedere wildvreemde een vriend, elk met zijn eigen verhaal. Reizen met de motor blijft een verrijking op alle vlakken. Helaas is het niet voor iedereen mogelijk om sommige streken te verkennen, de ervaringen mogen lezen van je collega motards is dan de pleister op de wonde. Indien nog een exemplaartje op overschot mag het gerust naar mijn bus reizen. Mvg Rik

 • Ik heb zelf net mijn motorrijbewijs gehaald. Reizen is mijn grootste passie en ik kan niet wachten tot ik mijn eigen motor heb. Ik hoop dat dit boek mij tot die tijd zoet zal houden en wie weet geeft het mij die inspiratie om zelf verre reizen te gaan maken op de motor!

 • Ik zou het boek graag lezen ok mijzelf, vriendin en anderen te inspireren. Het lijkt me een fantastisch boek voor iedereen die besmet is met het reisvirus!

 • Thomas van heesewijk

  Zelf ben ik ook in het bezit van een oldtimer. En misschien heb ik over 2 weken me rijbewijs.
  Ik hoop dan ook heel veel te kunnen verkennen van de wereld met me jawa 250cc type 354 uit 1958. Daarom hoop ik ook dat dit boek me kan inspireren. Het boek zou een leuk aandeel zijn voor me verzameling!

 • Marijke De Grauwe

  Alleen reizen is een uitdaging, niet iedereen heeft er de moed voor. Maar het brengt je naar ongelofelijke avonturen. Ik wil het binnenkort ook gaan doen, wat best wel spannend is. Tips en verhalen van een echte avonturier kunnen als voorbeeld wel tellen… ik win het boek met heel veel plezier.

 • Samantha van Houten

  Mijn vriend is helemaal verkocht aan zijn Harley Davidson road king en brengt daarop ook de nodige tijd door. Hij kijkt talloze filmpjes van motorrijders die de wereld vanaf hun motor willen ontdekken, daarom denk ik dat dit boek een heel erg leuke verrassing voor hem zal zijn. En wie weet zal hij zelf ooit een roadtrip maken, na het lezen van al het moois.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© Traveljunks 2021 | Alle rechten voorbehouden