Via Twitter riepen we reizigers op om ons een willekeurige reis gerelateerde Top 5 te sturen. De voorwaarden van de Top 5 zijn eenvoudig, want de Top 5 mag betrekking op een land of plaats hebben, mag een algemene Top 5 zijn, maar mag ook betrekking op een zelf gekozen thema hebben. De derde Top 5 is van schrijver, journalist en blogger, maar bovenal Italiëkenner Saskia van de website Ciao Tutti, welke heeft gekozen voor vijf niet te missen plekken aan de westkust van Sicilië.

De Sicilië Top 5 van Saskia

1- Met stip op 1: het fantastische eiland Favignana, voor de kust van Trapani. Op de fiets het eiland verkennen, een duik nemen in een van de vele baaitjes en ’s avonds verse vis eten.

2- Een bijzondere ervaring waarbij je je in Afrika waant: een wandeling door het doolhof aan straatjes in de kasbah van Mazara del Vallo.

3- Windmolens iets typisch Nederlands? Niet echt, want aan de westkust van Sicilië vind je ze volop, te midden van de indrukwekkende zoutvlaktes tussen Marsala en Trapani. In de winter zie je er flamingo’s, in de zomer mannen die zich in het zweet werken bij het verzamelen van het zout.

4- Het lekkerste stukje West-Sicilië vind je in het middeleeuwse bergdorpje Erice, in de pasticceria van Maria Grammatico. Probeer de amandelkoekjes of de genovesi, met citroencrème.

5- De tempel van Segesta is toch wel een van de indrukwekkendste van Sicilië. Ga er ’s avonds heen – en neem een zaklamp mee zodat je erna nog even kunt badderen in een van de warmwaterpoelen bij Ponte Bagni.

Ben je net als Saskia ook een fervent reiziger, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook je reis Top 5 met ons delen? Stuur dan jouw Top 5 naar ons op via het contactformulier op deze site.