Via Twitter riepen we reizigers op om ons een willekeurige reis gerelateerde Top 5 te sturen. De voorwaarden van de Top 5 zijn eenvoudig, want de Top 5 mag betrekking op een land of plaats hebben, mag een algemene Top 5 zijn, maar mag ook betrekking op een zelf gekozen thema hebben. De achtste Top 5 is van reizigster, blogger, foody en fotografe Bianca van de website Kramer Photography, die heeft gekozen voor vijf top culinaire reiservaringen.

De culinaire reis Top 5 van Bianca van Kramer Photography

1- Zeevruchten rapen & eten op het strand bij zonsondergang in Schotland Afgelopen zomer bracht ik een week door in het mooie Schotland. We hadden bijna alle dagen heel mooi weer en gingen elke avond wild kamperen, iets wat heel gewoon is in Schotland. Op het eiland Sky vond we een plek met heel veel zeevruchten. We vonden oesters, mosselen, venusschelpen, slakjes en zelf krabbetjes. Die laatste lieten we liggen, de rest namen we mee. ’s Avonds vonden een plekje op het strand waar we een heerlijk avondmaaltijd hadden!

Schotland strand

Avondmaal op Schots strand

2- Lunchen met panoramisch uitzicht in Griekenland, Skiathos Op Skiathos, het Griekse Mamma Mia eiland, reden we een aantal dagen heerlijk rond op de quad. Hoog in de bergen kwamen we een restaurant tegen met de naam Panorama. Een logische naam: vanaf het restaurant heb je een geweldig uitzicht over een groot deel van Skiathos. Het eten was ook nog eens heel goed!

Skiathos Griekenland

Panorama op Skiathos

3- 1.Vijf gangen voor 25 euro in een verlaten restaurant in Portugal Een aantal jaar geleden waren we in Maart in de Algarve voor een roadtrip. Het was overal nog erg rustig. In een afgelegen dorpje hoorde we over een heel goed restaurant met lokale gerechten. Na lang zoeken vonden we het restaurant. Het was donker maar omdat we honger hadden en er verder niks in de buurt was gingen we toch naar binnen. De lampen gingen aan en we werden hartelijk ontvangen door de eigenaar/kok. We genoten van vijf grote gangen, we konden niet kiezen; gewoon eten wat de pot schaft. We aten en dronken veel en heel goed en hoefde nauwelijks iets te betalen. Het was zo goed dat we maar net zo veel fooi gaven als dat het eten kostte…

4- 1.Luxe dineren bij zonsondergang in Oostende Het was een stormachtig weekend in Nederland en België. Balen, want we zouden naar het strand in Oostende gaan. Daar aangekomen begon het helemaal op te klaren. We aten bij een heel goed restaurant met veel glas. Ideaal want hierdoor konden we de prachtige zonsondergang zien tijdens het eten. De weersomslag en de verrassing van het diner zorgt voor een bijzondere herinnering!

5- 1.Barbecue met vrienden op een Nederlands eiland Bijna elke zomer gaan we met een groep met een boot het Gooimeer op. Daar ligt een eilandje met de leuke naam: De Schelp. Dit eiland doet bijna tropische aan; er ligt licht, zacht zand, er is mooi groen en we zien de zon achter de bomen zakken. We barbecueën hier tot in de late uurtjes. Ultiem vakantie gevoel.

Ben je net als Bianca ook een fervent reiziger, of ben je werkzaam in de reiswereld en wil je ook je reis Top 5 met ons delen? Stuur dan jouw Top 5 naar ons op via het contactformulier op deze site.