Travel

Top 3 Europese roadtrip bestemmingen

Op vakantie in Europa, maar dan net iets avontuurlijker? Ga op roadtrip en bezoek de beste Europese roadtrip bestemmingen! Niets is leuker dan met eigen vervoer rondtrekken door mooie gebieden en verborgen steden. Op eigen tempo leer je nieuwe landen kennen en kom je op plekken waarvan je dacht dat je er nooit zou komen.

3 Europese roadtrip bestemmingen

Van plan om zelf op roadtrip te gaan? In dit blog vind je onze top 3 Europese roadtrip bestemmingen:

Oost-Europa

Een deel van Europa dat nog weleens vergeten wordt. Zonde, want ook Oost-Europa heeft mooie gebieden en prachtige steden. Denk bijvoorbeeld aan Warschau, Boedapest en Wenen. Deze steden staan bekend om hun veelzijdige culturele aanbod. Vergeet daarnaast niet het prachtige binnenland, dat je juist tijdens een roadtrip uitgebreid kunt bekijken. Nog een voordeel: de landen in Oost-Europa zijn relatief goedkoop.

travelblog

Scandinavië

Ga je voor de natuur? Dan moét je naar Scandinavië. Denemarken en zijn mooie natuurgebieden. Zweden en zijn levendige steden, Noorwegen en zijn prachtige fjorden en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Eén ding is zeker: Scandinavië staat garant voor prachtige landschappen en overweldigende natuur en is daarmee zeker een top bestemming voor jouw roadtrip bucketlist.

Gamla Stan

Spanje & Portugal

Liever de warmte opzoeken? Spanje en Portugal lenen zich uitstekend voor een roadtrip. Naast de uitgestrekte stranden, bieden ook de steden fantastische belevenissen. Zo is de havenplaats Porto echt de moeite waard en kijk je in Malaga en Marbella je ogen uit. Vergeet uiteraard niet een bezoek te brengen aan één van onze favoriete Europese steden: Barcelona.

europese roadtrip bestemmingen

Tips voor een onbezorgde roadtrip

  • Autoverzekering

    Ga je op avontuur met je eigen auto? Zorg dan dat je van te voren een goede autoverzekering hebt. Veel autoverzekeringen dekken bijvoorbeeld geen schade buiten Nederland. Zorg dus voor een Europees gedekte autoverzekering voordat je deze Europese roadtrip bestemmingen bezoekt. Ook is het verstandig om je te laten verzekeren voor pechhulp in het buitenland.

  • Tol betalen

    In Nederland kennen we het niet, maar in veel andere landen moet je voor bepaalde wegen tol betalen. Dit geldt onder andere voor bepaalde wegen in: België, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Groot-Brittannië, Hongarije, Italië, Kroatië, Moldavië, Montenegro, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Turkije, Wit-Rusland, Zweden en Zwitserland. Zorg dat je hierop bent voorbereid door voldoende geld op zak te hebben.

  • Let op andere regels

    Houd rekening met de wet- en regelgeving van de landen waar jij naartoe gaan. Zo moet je in veel landen bijvoorbeeld verplicht een veiligheid-set in de auto hebben liggen en heb je voor sommige landen een milieusticker nodig om bepaalde zones in te mogen rijden. Op de website van de ANBW vindt je hier veel informatie over. Daarnaast gelden in sommige landen ook andere verkeersregels. Goed om deze voor je reis door te nemen.