Vakantiefoto’s van vroeger bekijken is een erg leuke bezigheid op een regenachtige zondagmiddag, maar om ze en plein public op het net te gooien kan toch wel ietsjes “embarrassing” zijn. Saskia van KidsErOpUit bedacht de tag “Vakantiefoto van vroeger” en tagde onder meer mij om de vragen te beantwoorden. Na het opduiken van de oude doos met de deels vergeelde vakantiekiekjes had ik bij het uitzoeken een ware trip down memory lane..

Vakantiefoto van vroeger-tag

1. Wat was jouw eerste vakantie?

Van mijn eerste vakantie kan ik me niet veel herinneren, want ik was amper één jaar toen ik een bezoek aan de Zwitserse Alpen bracht. Er zijn foto’s van, maar die kon ik helaas niet vinden.

2. Aan welke vakantie van vroeger heb je de beste herinneringen?

Dat is niet één specifieke vakantie, maar dat zijn alle vakanties die we in Zwitserland op de camping aan het Lago Maggiore hadden. Elk jaar overlapten 2 van de 3 weken met familie en bracht ik de hele dag door met mijn twee neefjes, die van dezelfde leeftijd als ik waren. De vele uitstapjes naar de valleien in de omgeving, de Italiaanse dorpjes aan het Lago Maggiore, maar ook een bezoek aan het mooie Locarno en de kastelen van Bellinzona vond ik als kind prachtig.

Vakantiefoto vroeger

Diverse kiekjes uit de oude doos, met o.a. mijn oom die weer net voor de camera loopt..

3. Aan welke vakantie van vroeger heb je de minst goede herinneringen?

Dat was absoluut de laatste met mijn ouders. Ik was net 17 en had niet echt zin om mee te gaan naar een camping in het voor ons allemaal nieuwe Schwartzwald. Alles was nieuw, ik kende er niemand en de camping bleek meer op een bejaardencentrum te lijken als de typische familiecamping die ik gewend was van andere jaren. Enorme verveling is wat ik me er het meest van kan herinneren.

4. Wat is jouw favoriete vakantiefoto van vroeger?

Dat is denk ik toch wel de foto van mij in de opblaasbare boot op het Lago Maggiore (zie kopfoto rechtsonder). Blijkbaar wist ik toen al dat ik raften later een enorm leuke sport zou gaan vinden.. Haha.. Die foto linkt me dus niet alleen aan vroeger.

5. Hoe was jouw eerste vakantie zonder ouders?

Die was mega vet! Ik heb zelden zo’n geweldige tijd gehad. Toen ik bijna klaar was met school kocht ik met drie vrienden een oud gammel Volkswagen busje, knapten het zelf helemaal op en bouwden het busje om tot zo’n mytische hippie camper. We zijn zonder wegenkaarten door een groot deel van Europa gereisd en waren er ons vaak niet bewust van op welke locatie we ons bevonden. Alleen al het onbekende maakte het tot een geweldig avontuur. Ik weet van veel plekken uit mijn herinneringen niet eens meer waar het precies was. Slapen in Spaanse en Portugese bergdorpjes, parkeren aan de Atlantische stranden in Frankrijk, de Alpen die groots voor je opdoemen en de plotseling na een bocht opduikende kleine grensposten waren een aaneenschakeling van geweldige en verrassende momenten.

Vakantiefoto vw busje

De bus, de keuken, het uitzicht, het strand en de bestuurder..

Wil je de “vakantiefoto van vroeger-tag” overnemen? Neem de vragen over en vermeld bij het invullen van de “Vakantiefoto van vroeger-tag” ook Saskia’s link naar de tag op KidsErOpUit als bedenker van deze tag. Saskia en ik zijn erg benieuwd naar jullie verhalen uit de oude doos!