Tag: Top 5 favoriete accommodaties

Elkaar taggen is onder reisbloggers zeer populair en is een leuke manier om iets over elkaar te weten te komen. Afgelopen week kreeg ik de tag “Top 5 favoriete accommodaties” door Lizette van Reismuts toegespeeld. Enkele accommodaties schoten me meteen te binnen, maar al snel werden het er veel meer. Ik heb voor het gemak 5 uiteenlopende accommodaties uit mijn favorieten gekozen.

Favoriete accommodaties x5

Kuna Niskua Lodge San Blas

Op geen andere plek ter wereld zou deze lodge voor voldoende doorgaan, maar de setting en omgeving maakt het nou juist zo speciaal. Midden op een minuscuul tropisch eiland in een dorpje van Kuna-indianen was één van de meest speciale belevenissen die ik ooit als reiziger had. Elke dag vers gevangen vis van de bbq en elke dag ontwaken tussen de vele hutjes en prachtige Kuna’s. Wat een top verblijf!

Kuna Niskua

Kuna Niskua Lodge

Hotel Monte Taxco

Superlatieven schieten te kort. Zelden verbleef ik in zo’n exclusieve omgeving en mocht ik genieten van zo’n overweldigend uitzicht op de prachtige Mexicaanse zilverstad vanaf het balkon. Hotel Monte Taxco is niet bepaald een onderkomen voor backpackers, maar voor die ene keer was deze luxe voor ons een “must”. Als kers op de taart heeft het hotel een eigen kabelbaan, die de gasten vanaf de hoofdweg naar de ingang brengt.

Hotel Monte Taxco

Hotel Monte Taxco

Guesthouse Baca-Villa

Tegen de rand van het centrum van het Cambodjaanse Siem Reap lag één van de leukste guesthouses die ik ooit bezocht. We brachten binnen 4 jaar 4 bezoeken aan ons Cambodjaanse “thuis”. De ongedwongen en gezellige sfeer was ongekend en de innemende leden van de familie die er werkten waren top. Tel daarbij nog een geweldige keuken op en je hebt een fantastische plek om te verblijven. Helaas is Baca-Villa sinds 2013 gesloten.

Baca Villa Guesthouse

Guesthouse Baca-Villa

Casa Robleto

Optisch met zekerheid de mooiste plek om te overnachten die we ooit bezochten. De oude “casa” in het centrum van het Nicaraguaanse Masaya was een grote surprise voor ons. We dachten een kamer in een leuk uitziende guesthouse te boeken, maar het bleek een schitterend verbouwd koloniaal huis te zijn, met een prachtige binnenplaats en alle luxe die we ons konden wensen. Eigenaar Frank zorgde dat het ons aan niets ontbrak, en de dames in de keuken maakte het beste ontbijt ooit!

Casa Robleto

Binnenplaats Casa Robleto

Hotel Maya Luna

Neem een idyllisch tropisch strand, een paar luxe bungalows en een geweldig goede keuken. Het aan het strand gelegen hotel, op zo’n 45 minuten lopen van het kleine Mexicaanse plaatsje Mahahual, was een oase van rust. Alles bij Maya Luna was tot in de puntjes verzord en de huisdieren zorgden voor een welkome afwisseling tijdens het relaxen. Overigens aten we bij Maya Luna de beste ceviche ooit!

Maya Luna

Bungalow van Maya Luna

Ik geef de Tag door aan de volgende 5 reisbloggers:

Simone van Papertravels
Edith van Travel.Create.Repeat
Saimi van Letstravelandsee
Jenny van Ikreis
Karlijn van Karlijntravels

Link in je artikel aub naar dit artikel en naar de originele Top 5 accommodaties tag van Daphne van travelblog Foodandflipflops.